Reklama

Rottweilers

Zaczęty przez Grucha, 03-06-2016, 09:42:54

Grucha

coś większego tym razem
całość 330mm / klinga 185mm do choila / K110 6,2mm / zebrano i padouk
niestety zdjęcia przeujowe ale przejściowo nie mam warunków do fotografowania , nawet krygowałem się żeby to w ogóle pokazywać, ale jak mówią z kronikarskiego obowiązku

Ajron

No ja bym powiedział trzy razy tak. Bardzo tak.

rangy67

Dobreee.....bardzo dobre takie obozowce/robole(w dobrym tego słowa znaczeniu). :)

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

Barni

skąd masz taka ładną skórkę?

"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------
Poroże jelenia z różą kupie!!!

Grucha

Cytat: Barni w 03-06-2016, 11:26:03

skąd masz taka ładną skórkę?

z szafy w sypialni, tam trzymam skórę na pochwy  :D ;P

tomi2000

Oba piękne, ale ten ze śrubami powoduje u mnie ślinotok. Zajebisty!

NKJ Stachu

bardzo ładna linia! :) fajnie że podwójne ściegi!

Raptorartur

Ładna klinga. A zebrano klejone i skręcane czy tylko skręcane?

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia  :P

Mikołaj Szałek

Cudne :)

BTW, widzę niekonwencjonalne tło do zdjęć ;)

NKJ Stachu

w tym przypadku każde inne było by niekonwencjonalne :)

Grucha

Cytat: NKJ Stachu w 03-06-2016, 13:14:28

w tym przypadku każde inne było by niekonwencjonalne :)

Hehe, no tak , słuszna racja

Artur, klejone i skręcane

pawelmomo

Jakoś żłe doświadczenia mam z drewnem X-cut.
Bardzo, bardzo fajne noże i piękna skóra

Grucha

a co tam Pawle poszło z nim Tobie nie tak ? ma swoje zalety - uroda i twardość, jako wady widzę tylko łamliwość ale przy zastosowaniu konstrukcji hidden tang , choć i to da się załątwić tangiem na całą długość rękojeści i zakończeniem dupką

pawelmomo

Robiłem swojego czasu okładziny z Zeberki X cut ...trzy razy pękała zanim zdecydowałem się uciąć po ludzku wzdłuż włókien i wtedy nie pękła. Być może zbyt niedokładnie spasowałem je z tangiem i przez to pojawiały się naprężenia po zluzowaniu zacisków?

Grucha

a bo z drewnem to tak jest , zachowuje się w sposób absolutnie niesubordynowany. Ja stabilizowałem przed aplikacją co powinno załatwić problem naprężeń i rozwarstwień

pawelmomo

No i wszystko w temacie ....żywica utrzyma wszystko w kupie :-) Ja jeszcze nie dorosłem do stabilizacji  ;)

Tartakus

To jest to!
Niezmiernie mi się podobają  :slini:
:kosunia:

"Zbrojenia trwają ! Nie wiem czy to jeszcze hobby czy już zajob ale była okazja więc trzeba kupić"

Moje próby: http://forum.knives.pl/index.php?topic=160048.new#new

FB: https://www.facebook.com/TartakusKnives/

Instagram: #tartakusknives

garuchi

Nazwa pasuje, okładziny pasują, nawet śruby (których nie cierpię) pasują, tylko pochwy trochę zbyt eleganckie i wykończenie noży zbyt ekskluzywne jak na robole .
A może po prostu lubię się czepiać  :P

Marek Muniak

Nie znasz Gruchy. On jak wrzuca węgiel, to w białej koszuli i w krawacie. Taki on jest... Jak to celebryta. :D

Owoc żywota mojego je ZUS.

Grucha

Cytat: Marek Muniak w 03-06-2016, 18:11:14

Nie znasz Gruchy. On jak wrzuca węgiel, to w białej koszuli i w krawacie. Taki on jest... Jak to celebryta. :D

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ...Marek, to chyba Twój najlepszy tekst  :D, chyba dodam go sobie do avatara ...doskonałe

SMF spam blocked by CleanTalk