Reklama

Producencie scyzoryków.

Zaczęty przez filon1995, 20-06-2016, 21:12:24

filon1995

Hej, noszę trailmastera już jakiś czas i pomyślałem że fajnie było by sprawdzić inne modele. Swiza, victorinox i Wenger odpadają. Myślałem coś innego sprawdzić. Myślę o Czeskim Mikovie. Polecicie jeszcze jakieś firmy?

"Żołnierze wyklęci, żołnierze ze stali! Nie złamał ich hitler, nie złamał ich stalin!"

Castillo

Bokery Tech Tool - ogólnie nie ma jakiegoś wielkiego szału jeśli chodzi o liczbę producentów scyzoryków

https://www.instagram.com/_castillo1_/ - moje nożowe fotki

to mam/miałem/będę miał

"Życie jest jak kot wytaczający arbuza z jeziora" - Paulo Coelho

filon1995

W sumie rynek jest tu bardzo ograniczony. Zawsze jak ktoś pyta o scyzoryk to głównie vicek. A np Mikov (http://noze-swiata.pl/scyzoryki/419-scyzoryk-mikov-115-nh-6ak-gr-8590710115634.html?search_query=mikov&results=96) jest tańszy a może się okazać równie dobry. No minusem jest brak pincsety i wykałaczki ale no też tak często nie używam.

"Żołnierze wyklęci, żołnierze ze stali! Nie złamał ich hitler, nie złamał ich stalin!"

WojtekimbieR

W internecie bardzo dużo treści o Mikovach nie ma ale z tego co rozumiem to jakością się zauważalnie od Victorinoxów nie różnią. Interesują mnie te ich 111mm, bo z podobnymi funkcjami są cięższe od Vicków (nawet tych z liner lockiem) czyli gdzieś tej stali w nich więcej jest. Jeśli zrobisz porównanie z Trailmasterem to będzie wspaniale

filon1995

Dopiero rozmyślam nad zakupem. Ale dobre porównanie będzie w sumie na zasadzie dom szpital i podstawowe prace w domu. Jedzenie itp... Za miesiąc operacja więc dużo nie zrobię. Postaram się odłożyć stówkę i po prostu dam test tutaj... Ale przyznam że wierzę że to może być dobra alternatywa...

junasz

Scyzoryk - słowo o szerokim znaczeniu. Jeżeli myślisz o ostrzu z dodanymi warstwami innych narzędzi - wybór zaiste niewielki. Jeżeli zaś o slipjointach z jednym/dwoma ostrzami tylko, znajdziesz tego dużo... w tym i wytwarzane przez forumowych kolegów.

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

Rademenes.

Cytat: Castillo w 20-06-2016, 21:14:26

Bokery Tech Tool - ogólnie nie ma jakiegoś wielkiego szału jeśli chodzi o liczbę producentów scyzoryków

Zdaje mi się, że te Bokery robią w Chinach i dokładnie to samo sprzedają pod jakąś inną marką (Sanrenmu? Ganzo?). Osobiście nie porównywałem, ale gdzieś mi przemknęło. Zresztą to, że Boker tłucze co nieco w ChRL to nie tajemnica...

SMF spam blocked by CleanTalk