Reklama

Krętacz

Zaczęty przez garuchi, 01-07-2016, 16:43:26

garuchi

Taki nożyk myśliwski :
ostrze - damast Balbach DSC160, hartowany na ok. 61 HRC, długość 11 cm, grubość 3 mm
rękojeść - róg bawoła, młotkowany mosiądz, żebro mamuta, stabilizowana zagrzybiona czeczota brzozowa, na dupce z rogu bawoła inicjały zamawiającego techniką scrimshaw.
W komplecie skórzana pochwa - na zdjęciu wygląda jak czerwona, a tak nie jest - jest brązowa.

asik007

Ja pierdziele ale ładny.

FORESTER1973

Świetna robota  :kosunia:
Ile rękojeści?Lub ca to sobie odejmę  ;)

garuchi

Rękojeść ma długość 12,5 cm.

FORESTER1973

Dzięki
Wszystko mi pasuje ale i tak bym nie używał  :P szkoda by mi było takiej sztuki użytkowej

Marek Muniak

Już mi zaczynało brakować Gariego. Ale jak zobaczyłem ten ostatni nożyk, zdałem sobie sprawę, że te noże za bardzo podnoszą mi ciśnienie.... To się chyba nazywa uczucia mienszane, czyli po polsku ambiwalentne....

Owoc żywota mojego je ZUS.

eddieiron

Gari jak zawsze w formie  :slini: piękny nożyk ,super blacha ,jest PAN artysta .

junasz

Zacny nóż... wieeelce zacny!  :slini:

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

Ziemo

Bardzo fajny myśliwiec.
Inicjały zamawiającego dopełniają indywidualny charakter.
Podoba mnie się :)

kezsel

8D Bardzo klimatyczny nóż  :D zdobienia i materiały dobrane super  :D zdolniacha z Ciebie  :D :D

garuchi

Dzięki za odwiedziny i opinie !
W ten upał nic mi się nie chce robić  :badass:

Grucha

Ale grawer !!! , wczoraj też trzasnąłem drzwiami warsztatu i wyszedłem , satynowanie K390 w temp 34 °C grozi odwodnieniem po 30 minutach

swiezy3

Piękny gratuluję pomysłu i wykonania świetny dobór materiałów

lawenda1975

Gari to tak specjalnie, niby go nie ma przez czas jakiś a potem jak już fotki wrzuci to pozamiata na całego.

Jak dla mnie takie nożyki mają tylko jedną wadę - jak bym miała nim ser pokroić, to bym się chyba z żalu popłakała. I dodam, że nie nad serem. :)

Ale jak bym miała kasę, to bym sobie takich kupiła kilka, porozkładała na półkach w honorowych miejscach i pewno bym się na nie napatrzeć nie mogła. A w chwili szaleństwa to bym mogła nawet nimi pomidorki pokroić. :)

Bardzo ładny nóż - taki elegancki. Gratuluję.

Co Ty tak z tym nożem wszędzie chodzisz?
Przecież i tak Cie nie zgwałcą!

garuchi

Bardzo dziękuję !
Gwoli uczciwości muszę powiedzieć, że ponieważ ten (podobnie jak większość moich noży) był robiony na zamówienie, to duży udział w ostatecznym wyglądzie ma zamawiający, który określił niektóre warunki jakie musi spełniać jego nóż.

Marek Muniak

Gadanie....Dobry TWÓRCA zawsze przemyci swoją ideę i styl, bez względu na sugestie zamawiającego. Ty to potrafisz.... :mad:

Owoc żywota mojego je ZUS.

mitryl

Świetny nóż :D

I rzekł do człowieka: Oto bojaźń Pańska, ona jest mądrością, a unikanie złego rozumem.Job. 28:28
Marana Tha

SMF spam blocked by CleanTalk