Reklama

[przyklejony] [ankieta] Benchmade FAQ?

Zaczęty przez rybak, 11-09-2005, 13:53:29

rybak

Chodzi mi po glowie zrobienie przytwierdzonego FAQ, w ktorym zebrane w jednym miejscu bylyby podstawowe informacje - o firmie, jej historii, podziale na klasy produkcyjne, stale, blokady, pokrycia, materialy, oznaczenia, makerzy itd., krotko mowiac cos podobnego, jak zrobil beagleboy TUTAJ

Tak, zeby tych najbardziej podstawowych rzeczy nie trzeba bylo szukac po topikach, tylko zeby byly latwo dostepne i zeby rowniez nie trzeba bylo udzielac w kolko tych samych pytan "nowozarazonym" ;)

Co Wy na to? Jest na cos takiego zapotrzebowanie?
[ Redagowany dnia  ]
[ Redagowany dnia  ]

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

przeszczep

tak. bardzo dobry pomysl. czasem nie mam pojecia o czy wy gadacie a tak moze by troche latwiej bylo sie dolaczac do dyskusji....:)

tokuf

akira

również popieram....

a przy okazji....     można by zrobić to samo dla innych firm.  Na forum króluje Benchmade i Spyderco, czasami wtrąci się jakiś Microtech. To może by tak jakiś Kershaw lub inny "mniej popularny"  producent?   hę???

rybak

Cytat: akira

a przy okazji....     można by zrobić to samo dla innych firm.  Na forum króluje Benchmade i Spyderco, czasami wtrąci się jakiś Microtech. To może by tak jakiś Kershaw lub inny "mniej popularny"  producent?   hę???

Pomysl dobry, ale to nie do mnie chyba ;)

Ja jestem BM-freak i o tym cos moge skrobnac.
Jak chodzi o inne firmy sie raczej nie czuje kompetentny :)

bagnet

Świetny pomysł Rybaku, popieram bardzo gorąco...

Bayonet Belts - taktyczne pasy Bagneta

KOD ZNIŻKOWY dla Forumowiczów "KnivesFun"

Przez moje ręce przeszło 158 fixedów, 132 foldery, 11 tooli, 19 siekierek. Moje opinie są subiektywne i oparte na doświadczeniu, a nie na wymyślaniu.

Akme

He he... Rybaka zaczely meczyc juz posty typu "Moje pytanie kieruje szczegolnie do Rybaka... chce kupic BM... albo BM..."

Zaglosowalem oczywiscie na TAK :)
<span class='smallblacktext'>[ Redagowany dnia 12.09.2005r.- 08:39 ]</span>

Szwoleżer Crew - KNAK - Łoś Tracker Team

"Nam nad głowami rosną chmury, kłęby, dymy, grzyby, obłoki...
I jeszcze widzimy kontury rzeczy, kolorów boki"

kangoo

Co się będę wyłamywał ? ;)

rybak

Cytat: Akme

He he... Rybaka zaczely meczyc juz posty typu "Moje pytanie kieruje szczegolnie do Rybaka... chce kupic BM... albo BM..."

Wszystko musi wypaplac...  ~:(    ;)

Kotwic

Cytat: rybak

Cytat: Akme

Wszystko musi wypaplac...  ~:(    ;)
My po prostu wiemy, że Ty wiesz, ale czasem nie chce Ci się pisać.   ;)

Jestem za realizacją Twego pomysłu.  :p

Pilnikami noże tworzę.

Dom już mam, synów też, drzew już posadziłem wiele. Pochłonęła mnie praca, wobec czego brak mi czasu na robienie noży, fotografowanie i wędkowanie.
8/20

Jumbo

No panie Rybak. Zacna sprawa i wspaniała idea.

Mając na uwadze dobro ogółu, trzymamy kciuki, by duch chęci pracy nie opuszczał Cię w ciężkich chwilach, a siła działania pozwalała wznosić się na wyżyny wiedzy o nożach tejże firmy. Jesteśmy przekonani, iż Wasze działania odbiją się szerokim echem w towarzystwach nożolubnych, gdzie każdy, młody i stary, mężczyzna i kobieta, będą mogli znaleźć zaspokajający zbiór informacji, porad i ciekawostek na temat wymarzonych noży z firmy Benchmade. Wierzymy, iż Wasze działania nie będą odosobnione i już wkrótce w Wasze ślady podążą inni, gotowi wraz z Wami nieść sztandar wiedzy i oświecenia w tym jakże ukochanym nam temacie. Wspaniała inicjatywa polskości w tym czynie, która nawet tym, którzy nie poznali języka obcego, pozwoli na zdobycie wiedzy o interesującym nożu, jest wyrazem głębokiego patriotyzmu. Wierzymy, iż wśród Nas są nieoszlifowane diamenty gorących zapaleńców noży firmy Benchmade, ale dzięki Tobie, staną się oszlifowanymi brylantami, które swym blaskiem będę wyznaczać drogę do Twoich informacji. Nie można tu pominąć dotychczasowych zasług, jakie wnieśliście do sprawy propagowania noży firmy Benchmade. Jako jedyna osoba daliscie się poznać jako osoba gotowa poswięcić się w imię sprawy, lojalnie oddając się powyższej firmie. Życzymy zapału, siły i nieustajacego silnika twórczego.

:p

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>

buzz

I zaprawde powiadam wam: Jubo słusznie prawi a kwiecistość jego języka radość w sercu powoduje jednocześnie niecierliwość wzmagając co do ww tematu (znaczy się żeby Rybak szybko napisał :) ) :) :) :) Trzymam kciuki za ten zacny projekt!!!!!!
<span class='smallblacktext'>[ Redagowany dnia 12.09.2005r.- 10:14 ]</span>

rybak

Jumbo, shit, nie mogles tego na akapity podzielic?

Oczy bola :P ;)

OK, widze co prawda, ze nie dalem trzeciej waznej opcji do ankiety ("wali mnie to") bo wyswietlen prawie 90, a glosow tylko 14 (w tym jeden moj, bo inaczej nie moglem wynikow zobaczyc :) ), ale biore sie do roboty.

Bede wklejal po kolei co tam splodze, ale gdyby ktos mial pomysl, co konkretnego by w tym FAQ chcial zobaczyc, niech sie nie krepuje i tutaj wrzuca.

kangoo

Z pośród ryb miliony ,
jako Karp natchniony ,
Rybak nam wypłynął,
Motylkiem zasłynął ,
Tchął wiedzę w miliony ,
olśnił zgromadzonych ,
O! nieoceniony !

PS- ;) mam nadzieję ,że nie przesadziłem ?

bagnet

Cytat: rybak

OK, widze co prawda, ze nie dalem trzeciej waznej opcji do ankiety ("wali mnie to") bo wyswietlen prawie 90, a glosow tylko 14 (w tym jeden moj, bo inaczej nie moglem wynikow zobaczyc :) ), ale biore sie do roboty.

Ja już wchodzę na temat 5 raz, a głosować można tylko raz, stąd ta nieproporcjonalność wyświetleń i ankiety. Myślę, że nikogo to nie wali...
Bayonet Belts - taktyczne pasy Bagneta

KOD ZNIŻKOWY dla Forumowiczów "KnivesFun"

Przez moje ręce przeszło 158 fixedów, 132 foldery, 11 tooli, 19 siekierek. Moje opinie są subiektywne i oparte na doświadczeniu, a nie na wymyślaniu.

rybak

OK, ten topik odklejam i zamykam, bo role spelnil, niech sobie splywa w dol, juz go mozna sobei zapomniec ;)

Ewentualne uwagi do FAQ, co tam komu do glowy przyjdzie prosze wpisywac tutaj:

http://www.knives.pl/forum_viewtopic.php?22.18245