Reklama

Noże Kamila na zlocie i moja zdobycz - Cayman z elmax

Zaczęty przez bagnet, 25-10-2016, 14:01:37

bagnet

Kamil ostatnio mało pokazuje na forum (tak instagram podobno rządzi, ale ja jakoś nie przepadam) to ja coś pokażę.
Nie miałem możliwości obejrzeć dokładnie wszystkiego, ale to co wpadło w moje ręce tak mnie pozytywnie zaskoczyło, że zdecydowałem się na zakup. Po prostu świetny nóż, pięknie wykonany, precyzja i szczegóły na absolutnie NAJWYŻSZYM światowym poziomie. A rękojeść powala na kolana - szkiełkowane CF cudnie leży w dłoni i bajecznie wygląda.

Cayman z Elmaxu.

Bayonet Belts - taktyczne pasy Bagneta

KOD ZNIŻKOWY dla Forumowiczów "KnivesFun"

Przez moje ręce przeszło 158 fixedów, 132 foldery, 11 tooli, 19 siekierek. Moje opinie są subiektywne i oparte na doświadczeniu, a nie na wymyślaniu.

jackdaniels11

Nie lękaj się chodzić ciemną doliną bo jam jest częścią Tej Siły, która Zła pragnąc - Dobro wszelkie czyni...

KamilD

Bagnet, Piękne Podziękowania za wpis ! :) Bardzo się cieszę, że nożyk tak Ci się spodobał ! :) Niech służy i cieszy :)

a tu moja fotka :) dopiero teraz mam chwilę by poobrabiać zdjęcia noży porobione tuż przed zlotem :)

Gurth

Czy takie szkielkowane wlokno weglowe nie bedzie sie bardziej niszczyc/zażywać niz gladkie?

Człowiek jest jak nóż. Albo robi, co ma robić, albo jest tępy.

KamilD

Cytat: Gurth w 25-10-2016, 17:47:58

Czy takie szkielkowane wlokno weglowe nie bedzie sie bardziej niszczyc/zażywać niz gladkie?

Zdecydowanie nie, nie widzę powodów dla których szkiełkowana rękojeść miała by być bardziej podatna na zużycie.

cardamon

Cytat: bagnet w 25-10-2016, 14:01:37

...
Po prostu świetny nóż, pięknie wykonany, precyzja i szczegóły na absolutnie NAJWYŻSZYM światowym poziomie
...

Do mnie co prawda po zlocie, bo dziś, trafiła najnowsza Merkava i wszystkimi czterema kończynami podpisuje się pod powyższym cytatem.

Chapeau bas dla Kamila :)

" ... jedni lubią zapach madarynek a drudzy jak im skarpety śmierdzą ... "
... miałem/mam ...

bagnet

Przypomnę ten wątek, bo nóż od Kamila był jednym z trzech najczęściej używanych w tym roku noży. Ten nóż jest bardzo lekki, bardzo wygodny, świetnie wygląda, jest naprawdę bardzo dopracowany i największe zaskoczenie - cudnie trzyma ostrość i w ogóle się nie rysuje. Ja tym nożem otwierałem puszki, kroiłem przeróżne dziwne rzeczy, bawiłem się z patykami i nie ma na nim żadnych śladów użycia. INFI od Busse to przy nim jest plastelina.
Zdjęcie z kilkoma zabaweczkami, zdobyczami - zakupami forumowymi.

Bayonet Belts - taktyczne pasy Bagneta

KOD ZNIŻKOWY dla Forumowiczów "KnivesFun"

Przez moje ręce przeszło 158 fixedów, 132 foldery, 11 tooli, 19 siekierek. Moje opinie są subiektywne i oparte na doświadczeniu, a nie na wymyślaniu.

KamilD

Dzięki za opinię !! :) Takich wpisów mi tutaj trzeba ! Bardzo się cieszę, że nóż jest używany i że się sprawdza :) a jeśli chodzi o Elmax, to rzeczywiście stal jest świetna, pracowałem w wielu różnych gatunkach stali, ale z Elmaxu jestem najbardziej zadowolony :)