Reklama

Prośba o identyfikację

Zaczęty przez Tabaccco, 25-12-2016, 22:05:18

junasz

A proszę bardzo --> https://pl.wikipedia.org/wiki/Gladius  :) Na podstawie Twojej fotki nie potrafię powiedzieć kto poczynił tę replikę.

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

Tabaccco

Panie naj mądrzejszy skąd  laik moze wiedziec ze to replika.
Jest z brązu a nia z stali.

Trak

Przypuszczasz, że to może być oryginał? Jakieś przesłanki ku temu?

kali

Powiedziałbym że bardziej Chiny niż Rzym, tak z pokroju.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

junasz

Cytat: Tabaccco w 25-12-2016, 22:19:02

Panie naj mądrzejszy skąd  laik moze wiedziec ze to replika.
Jest z brązu a nia z stali.

Dodałeś, widzę, jeszcze jedną fotkę mającą uwiarygodnić "oryginalność" tego wyjątkowego znaleziska. Powiedz nam, proszę - zależy Ci na idendyfikacji tego czegoś czy na wmówieniu nam, że jest to prawdziwy artefakt sprzed wieków... coby forumowicze nie przeszkadzali, jak już wystawisz to na allegro czy innym olx-ie?
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

Tabaccco

Panie naj nie każdy  szuka odpowiedzi dla zysku. Przedmiot obojetnie od tego czym jest nie zostanie sprzedany. I jak nie masz nic na temat to nie pisz.

Krug

Epoka Walczących Królestw - (475-221 p.n.e.). Raczej początek epoki  - królestwo Qin.
No, trzeba mieć porządne kwity żeby sprzedać takie coś. Ministerstwo Starożytności PRC, ściga z bezwzględnością handlujących artefaktami zrabowanymi z grobowców, czy pól bitew. Po moim wpisie każda wyszukiwarka wypluje ten wątek w PRC.
Ale raczej nie ma co pękać, to współczesna kopia, robiona niemal tak często jak "katany". Nie ma tam szlachetnej patyny jakiej nabywa dobry brąz, leżacy 2500 lat w glebie, to nawet nie jest chyba brąz tylko jakiś udawacz.

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

junasz

Cytat: Tabaccco w 25-12-2016, 22:54:02

Panie naj nie każdy  szuka odpowiedzi dla zysku. Przedmiot obojetnie od tego czym jest nie zostanie sprzedany. I jak nie masz nic na temat to nie pisz.

Fakt, napisałem już wszystko, co miałem do powiedzenia... choć starałem się to zrobić odrobinę delikatniej niż @Krug , który wyjaśnił rzecz dokładnie i do końca. Dla mnie EOT.  ;)

KONKURSY !!!

Tabaccco

Dzieki Krug fachowo i rzeczowo.
Janusz widac że masz pojęcie  z "Rzymu"
https://pl.wikipedia.org/wiki/Gladius

SMF spam blocked by CleanTalk