Reklama

microtech z ogłoszenia

Zaczęty przez fiksiu, 05-01-2017, 02:45:16

fiksiu

Witam

Czy możecie powiedzieć coś na temat tej aukcji??

http://allegro.pl/noz-mysliwski-sprezynowy-microtech-2704-na004-i6667016847.html

Nie umiem poznać podróbki.
Totalny chłam?? oryginał??
Jak podróbka to czy warta w ogóle tej ceny?

Cóż zamówiłem.
Jak by co to mam dwa tygodnie na zwrot.
Szukałem tego modelu na stronie microtech ale brak.
W sumie to brak o nim czegokolwiek wszędzie!
Nie do końca kumam oznaczenia.Czy to jest data na ostrzu?
Jeśli tak to może dlatego brak info??

TDK

Jeśli ktoś pisze o OTF Microtecha, że to nóż myśliwski (w dodatku za 125 zł), to nie ma sensu nawet czytać dalej opisu aukcji. Oczywiście, że to chłam.

yetisize

Nie ma microtechów za 125 złotych, co więcej, nie ma OTF microtecha za 125$, drugie tyle trzeba dorzucić.
Nie ma microtechów z plastikową rękojeścią.
Tak powinien wyglądać:
http://www.bladehq.com/item--1111-Microtech-Scarab-OTF--4092

Raptorartur

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia  :P

fiksiu

Nie chodzi o opis aukcji.Wiadomo że nic z niego nie wynika.
Chodzi mi o ocenę ze zdjęć.
Wydaję mi się ze wygląda całkiem ładnie.Nie widać jakiś niedoróbek.
Jak napisałem,zamówiłem.Najwyżej oddam.
Czy jest ktoś Łodzi żebym podjechał z nim i aby ocenił.
Nawet jak to podróbka może w miarę trzyma jakość i będzie wart ceny.

cat.came.back

Żadna podróbka nie jest warta swojej ceny, tyle. To jest karmienie złodzieja, nic ponadto.

Nie wiadomo, dlaczego wszyscy mówią do kotów ,,ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

gegi

Fiksiu.
Kup jeszcze Spyderco od tego typa co kupiłeś " Micr...." bo ma dobrą cenę. 

krzem

To skromny człowiek, z byle gównem nie wyskoczy.

Renifer

Cytat: fiksiu w 05-01-2017, 12:28:37

Czy jest ktoś Łodzi żebym podjechał z nim i aby ocenił.

Słuchaj pozwolę sobie na wypowiedz jako przedstawiciel Łódzkiej ekipy - nie podjeżdżaj, nie pokazuj, nie ma sensu.
To jest najtańsza plasticzana podróba Scaraba, gwarantuję ci że po wzięciu w rękę rozczarujesz się.
Są podróby Microtechów i innych markowych noży które wyglądają praktycznie jak oryginał, jest tego sporo na chińskich stronach typu aliexpess. Ceny tych widać różne, generalnie ciężko orzec czy to ta sama (z tej samej fabryki) podróba noża markowego, tylko raz ktoś próbuje ją opchnąć za 800 dolców, a u innego sprzedawcy leży za 150, czy nożne te różną się jakością wykonania przy rosnącej cenie.
Generalnie to co kupiłeś to masakra jest, podnoszę nawet że ze względu na jakość wykonania i plastik może być nie bezpieczna w użyciu.
Każdy kto tu troszkę siedzi to wie, bez oglądania tego co kupiłeś.

NINDŻA NIE MOŻE BYĆ MIĘNTKA!

fiksiu

Cytat: Renifer w 05-01-2017, 13:59:07

Słuchaj pozwolę sobie na wypowiedz jako przedstawiciel Łódzkiej ekipy - nie podjeżdżaj, nie pokazuj, nie ma sensu.
To jest najtańsza plasticzana podróba Scaraba, gwarantuję ci że po wzięciu w rękę rozczarujesz się.
Są podróby Microtechów i innych markowych noży które wyglądają praktycznie jak oryginał, jest tego sporo na chińskich stronach typu aliexpess. Ceny tych widać różne, generalnie ciężko orzec czy to ta sama (z tej samej fabryki) podróba noża markowego, tylko raz ktoś próbuje ją opchnąć za 800 dolców, a u innego sprzedawcy leży za 150, czy nożne te różną się jakością wykonania przy rosnącej cenie.
Generalnie to co kupiłeś to masakra jest, podnoszę nawet że ze względu na jakość wykonania i plastik może być nie bezpieczna w użyciu.
Każdy kto tu troszkę siedzi to wie, bez oglądania tego co kupiłeś.

Dzięki za normalną odpowiedź.
Szydercom też dziękuję.
Mam nadzieję że trafią kiedyś do mnie do warsztatu z autem.Potraktuję ich podobnie.

recon

@fiksiu

Jak sam nadmieniłeś, jesteś związany z branżą moto od strony mechaniki jak mniemam ze wzmianki o warsztacie ;) Zatem dział stricte techniczny, mechanizmy, narzędzia z górnej półki, szeroko pojęte materiałoznawstwo...
Raczej sam dobrze wiesz, że narządzie z plastikową "rączką", bo inaczej tego nie da się ująć, to nie może być nic porządnego, nawet przeciętny śrubokręt jest wykonany z lepszych materiałów. A to coś ma jeszcze się otwierać blokować, zamykać...

Poza tym, cała sytuacja wygląda tak jakbyś na Daihatsu nakleił znaczek BMW i przyjechał naprawiać ten samochód do specjalisty od Bawarek ;>

"Si vis pacem, para bellum"

cubix

W warsztacie też instalujesz plastikowe chińskie zamienniki ?

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

fiksiu

Są zamienniki i "zamienniki"
Są takie których się nie tyka a są takie które mimo że parę razy tańsze wytrzymują praktycznie tyle co markowe.
Jeśli ktoś pyta to mu odpowiadam.Nie każdy musi się na tym znać.
Po to pytam mądrzejszych od siebie.Ale widać że niektórzy tylko udają.
Albo lubią nabić posta bezsensowną odpowiedzią.
Kupujesz Chińskie telefony i jakoś działają.

Wiem ile kosztuje microtech w sklepie i dlatego pytałem czy jest szansa że to model sprzed nastu lat bo wydawało mi się że z numerów tak wynika.
Nie siedzę na bieżąco tu na forum i nie jestem w tym temacie znawcą.
A mimo wszystko zdarza się że nieraz że podróbka (tu np 10razy tańsza)jest warta tej ceny.
Często oczywiście tak nie jest.
I o to się zapytuję!!
Oczekiwałem normalnej odpowiedzi bo jak napisałem na zdjęciach dla mnie wyglądał całkiem przyzwoicie.
Ale jak ktoś ma potrzebę poszydzić i dłużej dzięki temu pożyje to niech mu tam na zdrowie.
Ale zapewniam was że bez spiny dłużej się żyje.

OTF ma mi służyć głównie do zabawy,otwarcia paczki,worka czy przecięcia sznurka.
Wiem jakie ma ograniczenia.
Miałem typowego chinola za 20zł przychartowałem lekko ostrze i służył mi do tych celów parę lat.

Mam Morę z krzesiwkiem  :D

donGÓRALesko

Cytat: fiksiu w 05-01-2017, 17:23:43

Są zamienniki i "zamienniki"
Są takie których się nie tyka a są takie które mimo że parę razy tańsze wytrzymują praktycznie tyle co markowe.
Jeśli ktoś pyta to mu odpowiadam.Nie każdy musi się na tym znać.
Po to pytam mądrzejszych od siebie.Ale widać że niektórzy tylko udają.
Albo lubią nabić posta bezsensowną odpowiedzią.
Kupujesz Chińskie telefony i jakoś działają.

Wiem ile kosztuje microtech w sklepie i dlatego pytałem czy jest szansa że to model sprzed nastu lat bo wydawało mi się że z numerów tak wynika.
Nie siedzę na bieżąco tu na forum i nie jestem w tym temacie znawcą.
A mimo wszystko zdarza się że nieraz że podróbka (tu np 10razy tańsza)jest warta tej ceny.
Często oczywiście tak nie jest.
I o to się zapytuję!!
Oczekiwałem normalnej odpowiedzi bo jak napisałem na zdjęciach dla mnie wyglądał całkiem przyzwoicie.
Ale jak ktoś ma potrzebę poszydzić i dłużej dzięki temu pożyje to niech mu tam na zdrowie.
Ale zapewniam was że bez spiny dłużej się żyje.

OTF ma mi służyć głównie do zabawy,otwarcia paczki,worka czy przecięcia sznurka.
Wiem jakie ma ograniczenia.
Miałem typowego chinola za 20zł przychartowałem lekko ostrze i służył mi do tych celów parę lat.

Mam Morę z krzesiwkiem  :D
Dziwny masz tok myślenia. Z jednej strony chcesz odpowiedzi ale jak ją otrzymujesz
bo się burzysz. To tak jakbyś kupił Nexie i oczekiwał osiągów Imprezy  :P
Nie trzeba siedzieć 24H na forum, żeby się czegoś dowiedzieć, wystarczy przeczytać
parę tematów lub napisać do moderatora danego działu, który z miłą chęcią odpowie na pytanie
Widzę, że nie miałeś okazji zapoznać się w nożami więc proponuję odwiedzić pierwszy lepszy
sklep i naocznie zobaczyć, pomacać... Skoro masz możliwość zwrotu to się nie zastanawiaj,
anuluj aukcję lub odeślij ten fake i kup normalny oryginalny jakiś sprawdzony naocznie nożyk
Typ temperamentu: gniewny
Osobowość: paranoiczna
Czynności ekspresyjne: obronne
Funkcjonowanie interpersonalne: prowokacyjne
Styl poznawczy: podejrzliwy
Obraz ja: nienaruszalny

fiksiu

Źle mnie rozumiesz.
Zadałem pytanie i oczekiwałem normalnej odp np
-to jest złom nie kupuj
-nr na ostrzu nic nie znaczy/znaczy to ....
-nie było takiego modelu to fake
itp
Część forumowiczów normalnie odpowiedziała.

Cóż.Zapewne zostanie odesłać.

donGÓRALesko

Cytat: fiksiu w 05-01-2017, 18:36:58

Źle mnie rozumiesz.
Zadałem pytanie i oczekiwałem normalnej odp np
-to jest złom nie kupuj
-nr na ostrzu nic nie znaczy/znaczy to ....
-nie było takiego modelu to fake
itp
Część forumowiczów normalnie odpowiedziała.

Cóż.Zapewne zostanie odesłać.

Za taką cenę lub dorzucając troszeczkę dostaniesz nóż,
który jeżeli nie będzie katowany (a nie będzie wnioskując z twojej wypowiedzi)
będzie wiernie Ci służył przez lata...  :D Nigdy nie kupuj w ciemno
szkoda tylko czasu, pieniędzy i nerwów. Nie wszystko złoto co się świeci
jak i na odwrót. Jak już go dostaniesz możesz zrobić zdjęcia będzie
do porównania i przestroga na przyszłość dla innych...  ;P

balberith

Cytat: donGÓRALesko w 05-01-2017, 18:02:44

...Widzę, że nie miałeś okazji zapoznać się w nożami więc proponuję odwiedzić pierwszy lepszy
sklep i naocznie zobaczyć, pomacać...

Dawaj namiary na ten sklep gdzie mogę pomacać noże Microtech'a

donGÓRALesko

Cytat: balberith w 05-01-2017, 19:01:35

Dawaj namiary na ten sklep gdzie mogę pomacać noże Microtech'a

Chodziło mi o jakikolwiek oryginalny nóż  ;P
A Microtecha w Polsce będzie ciężko pomacać
niewiele osób zdecyduje się na sprowadzenie go do sklepu  :frown:
http://www.guns.com.pl/eks_mt.html

bagnet

Problem polega na tym, że wspierasz produkowanie podróbek.
Nawet jeśli to ordynarna podróba dla naiwniaków, to dałeś się złapać i wspierasz ten proceder.

Przychodzisz po poradę do osób zainteresowanych tematem i nie słuchasz porad.
Chwalisz się, że wspierasz firmę, która okrada dość kultową markę dla osób zainteresowanych tematem.

Dla mnie to jest trolowanie pełną gębą i temat powinien wylecieć do kosza natychmiast.

Bayonet Belts - taktyczne pasy Bagneta

KOD ZNIŻKOWY dla Forumowiczów "KnivesFun"

Przez moje ręce przeszło 158 fixedów, 132 foldery, 11 tooli, 19 siekierek. Moje opinie są subiektywne i oparte na doświadczeniu, a nie na wymyślaniu.

gegi

Fiksiu. Z jednej strony w swoim wątku pytasz czy warto kupić, a z drugiej strony w pierwszym poście napisałeś " Cóż zamówiłem. Jak by co to mam dwa tygodnie na zwrot".   

SMF spam blocked by CleanTalk