Reklama

Wykrętaki do małych śrub

Zaczęty przez MichaelD, 13-01-2017, 17:04:44

MichaelD

Szukam porządnego wkrętaka do śruby Torx 6 z zjechanym gniazdem. Jakieś sugestie ?

www.youtube.com/user/710HS

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.

bahamut 0

Zależy jak zjechane to gniazdo, ale ja bym zawalczyła nowym ostrym bitem wiha T6 za 3 zeta, ewentualnie T7 lub odpowiednio szerokim i ostrym płaskim - do każdej z opcji dodając lekki udar młoteczkiem 100-200 gram
Może jeszcze dotyk lutownicy pomoże przed tym zabiegiem?

kali

Rozwiercić łeb, rozebrać, wymienić śrubę.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

rigmec

Wkleić bit na poxipol, poczekać aż zwiąże i spróbować odkręcić.

MichaelD

Wkrętak Torx7 chodzi luźno.

Śruby podgrzałem przez 1,5 minuty lutownicą, bo był na niej locktight.

Wykrętak jest lewoskrętny, przez co wrzynając się w śrubę jest jego szansa odkręcenia pod czas obrotów ?

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.

kali

Przed użyciem wykrętaka musisz najpierw nawiercić trzpień - jesteś w stanie to zrobić to tak precyzyjnie w takiej małej śrubce? Łatwiej rozwiercić łeb.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

bieraj

Można też wbić mały płaski wkrętak - wykręciłem tak kilka śrubek

MichaelD

Hura. Udało się odkręcić.

2 min Lutownicy. Naostrzony śrubokręt płaski 0,4-2,5mm i mały młoteczek.

bahamut 0

Gratuluję wyjścia z opresji :)

SMF spam blocked by CleanTalk