Reklama

Jak rozkręcić Walthera bbk ?!?!

Zaczęty przez Butterfly814, 19-01-2017, 13:43:45

Butterfly814

Siema mam nóż motylkowy Walther bbk od roku.Rozkręcił mi się już kilka miesięcy temu więc przestałem go używać oczywiście próbowałem go rozkręcić ale w przypadku tego noża to chyba nie możliwe !?
Jak rozkręcam to druga śrubka się rusza a jak ją próbuje przytszymywać to wogule żadna się nie kręci nwm jak to zrobić zamierzam pójść do miasta ale nwm do kogo
Help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8D 8D 8D

Przez to nie mogę uczyć się nowych trików  8o

Zoxico

W otwartej pozycji ściśnij rękojeści bardzo mocno razem i tak trzymając spróbuj odkręcić. Daj znać czy pomogło ;)

Butterfly814

grzess

W tym motylu sruby (torx) sa z dwoch stron jesli dobrze widziałem na zdjęciach? Jeśli tak to użyj dwoch torxów jeden z jednej drugi z drugiej strony i kręć w przeciwnych kierunkach. 

crywar

Co znaczy nie pomogło, śruba się obraca czy nie dałeś rady odkręcić?
Próbowałeś zrobić tak jak radzi grzess bo śruby są takie same z dwóch stron, więc musi się udać.
No chyba, że masz śruby zaklejone jakimś super mocnym klejem? To wtedy musisz podgrzać, żeby odkręcić.

why so serious

Butterfly814

Próbowalem tak jak mówi grzes i nic może wyśle wam zdjęcia ok

grzess

To widocznie jest mocno zaklejony, podgrzej śruby lutownicą lub zanurz we wrzątku.

Butterfly814

Jak śrubokrętem odkręcam to się oby dwie śrubki ruszają a gdy przytszymuje to się żadna nie rusza to nwm czy mam do tego wrządka dać

grzess

No to kręć jednocześnie jednym śrubokrętem w jedną stronę, a drugim śrubokrętem w drugą stronę i powinno się odkręcić, jeśli się nie da to widocznie jest mocno zaklejony (gwint/piwot z śrubą) jakimś klejem do gwintów lub innym specyfikiem... i podgrzanie tej śrubki (powinno) spowoduje poluzowanie tego kleju.

Butterfly814

Dalej do wrządku na minute i nic
Już tak próbowałem

grzess

To daj na 5 minut.
Śrubki całe (łeb)? Śrubokręt również? Bo jeśli całe i nadal nie da się odkręcić to za słabo kręcisz, jeśli się wyrobiły to pozostaje wiercenie (lub jakieś kombinowanie z nacięciem śrub), innych rozwiązań nie mam. 

Butterfly814

Czytałem trochę otym i bardzo możliwe że śruby są fabrycznie sklejone

Koziou

Po pierwsze, jak się rozkręcił to może wystarczy go tylko dokręcić. Na jakiś czas będzie  :grin:.

Po drugie, są to dwie śruby wkręcone w siebie, nie jakieś kosmiczne technologie. O ile faktycznie masz gniazdo torx z dwóch stron, to albo jest wyrobione albo za słabo kontrujesz...
Jeśli był klejony i rozkręcił się, to klej musiał już trochę puścić :idea:.

Vloose

W czasie kiedy wojowalem z moim twistem doszedłem do wniosku że rozkręcenie śrubek utrudnia resztka kleju na gwincie. To tak jak brudna śrubę ciężko wkręcić. Trochę więcej chęci trzeba. Miałem taki problem też w jokerze mimo torxow z obu stron. Przy użyciu dwóch jebitnych śrubokrętow we dwie  osoby nie mogłem ich obrócić. Ale w końcu się udało.  Traktowalem to trochę jakimiś WD i innym scierwem. Mam nawet jokera którego nie dałem rady rozkręcić  :rotfl:
Grunt to mocne torxy przy takich operacjach  :D

SMF spam blocked by CleanTalk