Reklama

Nowości od Kevina - Wing integral.

Zaczęty przez wfmen, 22-01-2017, 11:46:25

wfmen

Już dostępny nowy projekt Kevina Johna. Trochę sucharów:
- integral tytanowy
- głownia o grubości - 4mm
- długość głowni - 100mm
- długość rękojeści - 120mm
- długość całkowita - 220
- twardość - 60-62 HRC
- głownia z M390
- waga - 157g

Taipan

Hubix7

brony_

K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

Menti

Tylko po co tak łomiasto? Nie można dać przyzwoitych 3mm? Byłby lżejszy i ciąłby lepiej. Foldery to nie łomy, nigdy nie zrozumiem idei projektowania tak grubych głowni.

4mm to jest grubość odpowiednia do obozowego fixeda.

kapfryd

Bo to zapewne nie jest nóż do cięcia, tylko gadżet na Instagrama, do macania, na półkę. Do cięcia pikutek jest ;)

"Wszelkie zbieractwo jest dobre dla kobiet i homoseksualistów" - Marian Paździoch

Seneka

Ciekawy projekt, ale czyżby blokowanie klingi w pionie opierało się tylko na tych fantazyjnych, tytanowych wypustkach (kołkach) ?

THX 1138: "Work hard, increase production, prevent accidents and be happy"

bobo

Cytat: Seneka w 22-01-2017, 12:50:36

Ciekawy projekt, ale czyżby blokowanie klingi w pionie opierało się tylko na tych fantazyjnych, tytanowych wypustkach (kołkach) ?

Widać w głowni półokrągłe miejsce gdzie styka się ze stoppinem, więc chyba nie.
- no i co?
- no i nic.
- a teraz co ?!

piotrokonski2

Już nie długo amerykańców puści z torbami ;) Trzymam za to kciuki bo osobiście uważam że z cenami  poj...o ich już bardzo dawno.

kgrzesiek

Przecież widać śrubki nad osią piwotu od wymiennego stop pina.
A nawet gdyby opierało się tylko na kołkach to co?
Między innymi Hinderer tak ma, a nie jest to delikatny nożyk  :)

Seneka

Cytat: kgrzesiek w 22-01-2017, 12:59:26

Przecież widać śrubki nad osią piwotu od wymiennego stop pina.
A nawet gdyby opierało się tylko na kołkach to co?
Między innymi Hinderer tak ma, a nie jest to delikatny nożyk  :)

Dzięki :) Zgadza się, nie dopatrzyłem (przedostatnie zdjęcie).
W takim razie jest finezja i moc :)

THX 1138: "Work hard, increase production, prevent accidents and be happy"

kgrzesiek

Nawet jakby nie było widać stop pina to co innego miała by robić śrubka w tym miejscu ;)

TDK

Integrale są niestety dość ciężkie, bo nie ma jak odchudzić okładek wewnątrz. Wolę otwarte konstrukcje, ale nożyk całkiem fajny.

recon

Niby zajebisty... ale duszy w nim żadnej - nie wiem, nie czuję tych nowych noży masowo tłuczonych na CNC :(
Chyba stary już jestem, a nowe idzie :(

"Si vis pacem, para bellum"

marcin90-70

Sprzedam:
http://forum.knives.pl/index.php/topic,148745.0.html

Naprawiam wszelakie noże. Wegliki klade. Ostrze i dopieszczam.

Mój FB
https://m.facebook.com/KnifeHospital/

KnifeHospital-moje prace

recon

Nie znajdziesz dwóch identycznych Amphibianów :shy: Mnóstwo wersji, wykończeń, różnice w śrubach pomiędzy egzemplarzami nawet z tego samego rocznika. Jak na tamte lata pełna finezja no i już klasyka, a i wypust był dość ograniczony :)

kapfryd

No nie wiem czy brak powtarzalności produkcji to plus. Miałem jakiegoś MT UDT (nie od Ciebie Bartek?), w którym nawet literówkę na głowni zrobili :D

"Wszelkie zbieractwo jest dobre dla kobiet i homoseksualistów" - Marian Paździoch

recon

:D
Nie, to nie ode mnie Krzychu :) Ale wiem o czym mówisz, taki czerwony wersja firefighter :shades: Z literówką  ;P

Nie będę zaśmiecał wątku, wracając do tematu te noże od KJ to wynik obecnego poziomu techniki, tylko co dziś produkuje się z duszą?
Na szczęście w tematach nożowych są jeszcze customy, w nich duszy na pewno nie brak :shades:

kapfryd

Ojtam ojtam, KJ też ma dobrą legendę - człowiek-widmo, prawdziwy fantomas, nikt go nigdy nie widział, nikt nie wie nawet gdzie ma fabrykę.

https://www.youtube.com/watch?v=Oedad102SZM

:rotfl:

SMF spam blocked by CleanTalk