Reklama

Złamany kawałek czubka w Benchmade 710 - kto podejmie się naprawy?

Zaczęty przez kuba306, 25-02-2017, 09:50:12

kuba306

Tak jak w tytule, szukam osoby która naprawiłaby czubek w moim nożu (oczywiście odpłatnie), nie musi być to ktoś mieszkający w pobliżu, mogę wysłać nóż pocztą itp.
I mam jeszcze pytanie, czy po niewielkiej przeróbce nóż straci dużo na długości głowni ?
Od razu mówię, że nie interesują mnie porady jak to zrobić, ponieważ nie mam w tym najmniejszego doświadczenia, naostrzyć umiem ale z tym raczej by sobie nie poradził a konkretniej boje się efektów gdybym to ja się tym zajął.
A oto zdjęcia:

Najlepszej jakości to te zdjęcia nie są, ale myślę, że są w stanie zobrazować jak to wygląda. Później zrobie lepsze.

InQuizitor

Tak naprawdę nie ma co naprawiać, w ostrzeniu samo zejdzie :)
Jak chcesz profesjonalne spa z ostrzeniem na żyletkę to @junasz !

kuba306

Czyli nie powinienem stracić zbytnio na długości głowni ?

InQuizitor

Tak naprawdę ze zdjęci wynika, że nie straciłeś czubka tylko kawałek KT z czubka. Takie "złamanie" to nie powód do zmartwień.
Odezwie się kolega, którego podlinkowałem, dogadacie się i poprawi Ci to bez jakiejś specjalnej straty.
Oczywiście zanim to zrobi zaproponuje Ci custom głownie do 710 z wyjebolitu od A.S ;)

kuba306

Zrobiłem kilka nowych zdjęć, bo tamte to była tragedia  ;)

InQuizitor

kuba306

Chociaż w sumie może dałbym rady sam to zrobić  :D
Albo jednak lepiej nie  :rotfl:

Tyler Durden

A ostrzysz czasami swoją BM? Zejdzie po normalnym ostrzeniu,trochę dłużej Ci zejdzie.Nie rób tragedii tam gdzie jej nie ma ;)

Trak

Cytat: InQuizitor w 25-02-2017, 09:56:29

Tak naprawdę nie ma co naprawiać, w ostrzeniu samo zejdzie :)
Jak chcesz profesjonalne spa z ostrzeniem na żyletkę to @junasz !

Każdy inny nóż bym powierzył Januszowi  ;P.

kuba306

Cytat: Tyler Durden w 25-02-2017, 11:13:30

A ostrzysz czasami swoją BM?

No jasne  :D
Po prostu zawsze uważam na noże i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się coś takiego. Szczerby itp nieraz już miałem ale takie coś 1 raz i zbytnio nie wiedziałem co z tym zrobić.

rybak

Cytat: kuba306 w 25-02-2017, 11:27:12

Po prostu zawsze uważam na noże i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się coś takiego. Szczerby itp nieraz już miałem ale takie coś 1 raz i zbytnio nie wiedziałem co z tym zrobić.

Nigdy wiecej juz nie odkrecac zadnych srubek nozem... ;)
Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Tyler Durden

Cytat: kuba306 w 25-02-2017, 11:27:12

Weź płytkę diamentową i sam czubek ostrz aż zejdzie.Uporasz sie z tym w 20min.Jesli nie masz płaskiej to kupisz,zamiast kosztów wysyłek,browara itd. :) Będziesz miał ostrzałkę i wprawę na przyszłość.

kuba306

Cytat: rybak w 25-02-2017, 11:31:20

Nigdy wiecej juz nie odkrecac zadnych srubek nozem... ;)

No właśnie najgorsze jest to w jak głupi sposób to się stało, jak wychodziłem po schodach to nóż mi wypadł z kieszeni, musiał się w którymś momencie otworzyć i jakoś niefortunnie upaść bo zleciał po każdym ze schodów..........................
A jak na razie to napisałem do Junasza bo sam trochę boje się że to spierdole, z ostrzeniem sobie radzę a takie coś bym robił dopiero 1 raz i trochę mam obawy tym bardziej że to mój ulubiony nożyk.
Kurwa no mam 2 710 to akurat musiało się to stać w tej fajniejszej z m390  :rotfl:

rybak

Cytat: kuba306 w 25-02-2017, 11:38:39

No właśnie najgorsze jest to w jak głupi sposób to się stało, jak wychodziłem po schodach to nóż mi wypadł z kieszeni, musiał się w którymś momencie otworzyć i jakoś niefortunnie upaść bo zleciał po każdym ze schodów....

aaaa-ha.

to nie wchodzic po schodach.

albo tylko po drewnianych ;)

ale poza tym to prawde mowiac zawracanie d...

jak poszukasz, to znajdziesz moj topik o tym, co zrobilem z trupka 710, ktory mi kiedys Lucek sprezentowal...

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Amigo

weź to spiłuj na osełce od tak jakbyś ciachał,pociągnij trochę łuk żeby było ok, a potem weź naostrz jak człowiek. To jest narzędzie przecież, jak porysujesz to przecież tylko doda uroku :)

Rademenes.

Napiszę to, co już napisano... tak żeby podkreślić, że dobrze napisano ;)
Samo się naprawi po paru ostrzeniach, a klinga od Skipera fajniejsza nawet od tej z m390, bo nie dość że stal fajna, to kształt o niebo sensowniejszy.

matze

Qrva, nie przejmuj się tym goovienkiem. Wszystkie moje noże jebią czubkiem o podłogę jak mi z łapy wylecą a ja mam wszędzie kafelki podłogowe z twardego materiału. Jeb... pajonczek militarny ukruszył mi się o 3mm, chu mu w du, gówniana plastelina s30v. Amerykany nie umiom robić nożuf. Jebnij Glockiem o beton i siem, waszmość, zdziwisz. Nic się nie ukruszy ino zawinie i zawsze można naprostować. Ale wiadomo, Glock to ohyda, rdzewieje i w ogóle...

A tak na prawdę... Trochę głowni stracisz, ale co to za tragedia? Po remoncie będzie dalej kroił a te minus 1-1,5mm nie będą w niczym przeszkadzać. Postrzegaj to jako narzędzie i będzie Ci łatwiej żyć ;)

Stal jest stalą i zachowuje się jak stal.

kali

Cytat: matze w 25-02-2017, 21:10:00

Qrva, nie przejmuj się tym goovienkiem. Wszystkie moje noże jebią czubkiem o podłogę jak mi z łapy wylecą a ja mam wszędzie kafelki podłogowe z twardego materiału. Jeb... pajonczek militarny ukruszył mi się o 3mm, chu mu w du, gówniana plastelina s30v. Amerykany nie umiom robić nożuf. Jebnij Glockiem o beton i siem, waszmość, zdziwisz. Nic się nie ukruszy ino zawinie i zawsze można naprostować. Ale wiadomo, Glock to ohyda, rdzewieje i w ogóle...

O, mi też zawsze się coś ukruszy, nawet nie ostrzę czubków ma szpilkę, bo po co?

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

robin31

O kurwa BM-a się ukruszyła , wyślij na gwarancje to przecież niezniszczalne noże , oryginalne projekty i super serwis .

marcin90-70

Sprzedam:
http://forum.knives.pl/index.php/topic,148745.0.html

Naprawiam wszelakie noże. Wegliki klade. Ostrze i dopieszczam.

Mój FB
https://m.facebook.com/KnifeHospital/

KnifeHospital-moje prace

SMF spam blocked by CleanTalk