Reklama

ROGOWY

Zaczęty przez mitryl, 19-01-2014, 20:34:59

mitryl

No i zrobiony a początkowo miał iść na połamanie, klinga po eksperymencie ze śrutowaniem i młotkowaniem nie podobała mi się wcale. Chciałem testować, ale Padre odwiódł mnie od tego później doradził bym w róg oprawił. Wyszło tak że znalazłem walający sie fragment roga i powstała garda,reszta oprócz (powtórzę sie)poroża na końcu rękojeści to ochłapy z warsztatu. I tak powstał FRANKENSZTAJN heheh. Stal ncv1 3,5 mm reszta to nie zgadniecie róg:D czarny dąb, skóra i mosiądz.

Wymiary to :
Dł. Głowni- 150 mm
KT - 140 mm
Szerokość -28 mm
Rękojeść- 120 mm

I rzekł do człowieka: Oto bojaźń Pańska, ona jest mądrością, a unikanie złego rozumem.Job. 28:28
Marana Tha

kosiarz

Następny nóż na wypasie... zaczynacie mnie irytować, bo sobie noże robicie a ja prądu nie mam... delirium rzemieślniczego dostaję :(
Wracając do noża, świetny ;D Fajne młotkowanie, rękojeść świetna :)

www.stalowypiotr.eu

Cytat: Krug w 17-08-2018, 21:41:39
...za bardzo heteroseksuany kozik zrobiłeś, bardziej kolorowy czeba jakaś tęcza, sysunia w zielonym abo cuś :)

Kwaśny

Całkiem zacne te nożyny, zwłaszcza ten rogowiec.

noxos

Wspaniały,,ochłapowiec".Jak się chce to można z ,,niczego"zrobić coś fajnego. :kopara: 8D

W. Irving

Fajnie "zagospodarowałeś" coś co miało wylądować na złomie.

Jeżeli możesz, to poproszę o zdjęcie osadzenia klingi w gardzie z poroża - tak od "czoła gardki"

pzdr
Tomek

wiem k...a wszystko... jako rzecze kosiarz ;>

(tu http://forum.knives.pl/index.php/topic,156717.msg1501352.html#msg1501352 )

W. Irving

Dzięki,

jednak obawiałbym się, że w gąbkę wnikną "soki" i potem nożyk będzie trochę "pachniał".

Pzdr
Tomek

P.S.
doczytałem, że kropelka może pomóc ;>

kosiarz

Ja bym to distalem zaszpachlował ;p

www.stalowypiotr.eu

Cytat: Krug w 17-08-2018, 21:41:39
...za bardzo heteroseksuany kozik zrobiłeś, bardziej kolorowy czeba jakaś tęcza, sysunia w zielonym abo cuś :)

mitryl

Przewidziałem to i podczas klejenia zalałem pory epoksem by nie za głęboko wsiąkał cyjanoakryl, który to jutro będę nakładał. Tak zrobiłem z dupką i wszystko cacy szczelne jest :D  Bez obaw Panowie :D

I rzekł do człowieka: Oto bojaźń Pańska, ona jest mądrością, a unikanie złego rozumem.Job. 28:28
Marana Tha

W. Irving

Poziom obaw zero - nam nie będzie "pachniał" jakby coś z tym epoksydem i kropelką było nie tak  8)

Tak tylko się przyp.....m, bo nóż podoba się mnie mocno

Pzdr
Tomek

Miras129

Piękny!!!Bardzo mi się twoje noże podobają-zwłaszcza hiddeny.Znów musze pobrać do tel.i w pracy na przerwie będe sobie oglądał :grin:

Piotr Bialy

Tez kiedys zrobie cos w ten styl. Zawsze dobrze wyglada rog z czarnym I mosiadzem. Fajny noz. Troche nie czuje,tej koncowki rekojesci,ale nie mam pomyslu, czym by tu mozna ladnie zakryc , zakonczyc ten rog.Ale nawet z tym, bardzo mi mi sie podoba

mitryl

Fajnie że się podoba. Teraz i ja jestem przekonany że powinienem był dać gardkę i dupkę z mosiądzu było by lepiej a tak sama dupka według mnie nie pasi. Z resztek też fartucha spawalniczego powstała pochwa, bez szału ale jest.

Sory za zdjęcia ale cykane byle czym w domu w nocy.
Pozdro

Marana Tha

Mawika

Super nożyki robisz. Tak super że już obejrzałem wszystkie 11 stron. Kilka obrazów już nie chcę się otworzyć więc polecałbym używać innej strony hostingowej, jak np. Facebook.
A co do nożyków to najbardziej podoba mi się ten z pierwszego posta.
Jeżeli kiedyś będę robił nóż to nie gniewaj się ale skorzystam z twojego projektu :P
(Już nawet zapisałem go do folderu z ciekawymi nożykami)

Piotr Bialy

A ja lubie tego prostego rudego.

mitryl

Hehe, bardzo mi miło:D ale niestety nie jestem żadnym autorytetem w tej dziedzinie a na forum jest masa fachowców u nich trzeba szukać inspiracji.

pozdro Rafał.

Marana Tha

SMF spam blocked by CleanTalk