Reklama

Zrób swój pierwszy scyzoryk jednorazowa akcja hartowania części z 50HF +14dni

Zaczęty przez Ari, 23-04-2017, 14:50:08

Ari

Witajcie
Jakiś czas temu napisałem że będę wspierał tych którzy chcą robić lub robią scyzoryki. Rozmowy przed i w trakcie GWIV przekonały mnie, że jest potrzeba zorganizowania akcji hartowania sprężyny i ostrza ze stali 50HF dla takich osób.
Zasady:
Osoby chętnie zgłaszają się w tym wątku, proszę podać ilość sprężyn i ilość ostrzy (maksymalnie 3 ostrza i 3 sprężyny). Opłata wynosi 25zł z detal + 10zł na przesyłkę). Hartuję tylko sprężyny i ostrza do scyzoryków. Akcja ma charakter jednorazowy. Listę chętnych zamykam 21 maja o godzinie 20.00. Po tym terminie zgłoszone osoby otrzymają adres do wysyłki i nr konta do przelewu na PW. Na przesyłki czekam do 29maja wieczorem. Hartuję między 30 maja a 3 czerwca . 5 czerwca wysyłam zahartowanie elementy.
Ostrza hartuję dla średnich wartości dla tej stali, sprężyny w zakresie 45 do 48HRC. Hartuję po Malonowemu - czyli wg normy i w powłoce zabezpieczającej przed odwęglaniem.  Każdy detal badam na twardościomierzu po hartowaniu.
Proszę aby w tym wątku tylko zadawać pytania dotyczące akcji, zgłaszać chęć udziału i po zakończeniu zgłaszać otrzymanie przesyłki zwrotnej.

Edycja zmiana terminu

"Don't try" ("Nie próbuj") - epitafium na grobie Henriego Charlesa Bukowskiego

rusjan

Witam wszystkich, po to jestem na knives żeby zrobić swój pierwszy nóż, ale scyzoryki, toć panie maszyny są potrzebne, chyba to nie te forum.

Ari

Cytat: rusjan w 23-04-2017, 16:20:32

Witam wszystkich, po to jestem na knives żeby zrobić swój pierwszy nóż, ale scyzoryki, toć panie maszyny są potrzebne, chyba to nie te forum.

Panie :), w sobotę pokazałem na GWIV prezentację pod tytułem "Zrób swój pierwszy scyzoryk" gdzie dowodziłem krok po kroku, że da się to zrobić w miarę podstawowymi narzędziami i kilka osób z tego forum uwierzyło mi, że da się to zrobić. To właśnie do nich skierowana jest ta akcja.

rusjan

Cytat

Panie :), w sobotę pokazałem na GWIV prezentację pod tytułem "Zrób swój pierwszy scyzoryk" gdzie dowodziłem krok po kroku, że da się to zrobić w miarę podstawowymi narzędziami i kilka osób z tego forum uwierzyło mi, że da się to zrobić. To właśnie do nich skierowana jest ta akcja.

Cytat

w sobotę pokazałem na GWIV

co to za tajemnicze wielkie litery, ja przepraszam, ja bardzo przepraszam, że to nie do mnie skierowana jest ta akcja.

Ari

Cytat: rusjan w 23-04-2017, 19:10:20

co to za tajemnicze wielkie litery, ja przepraszam, ja bardzo przepraszam, że to nie do mnie skierowana jest ta akcja.

Grilowo Warsztatowo 4 - coroczna impreza organizowana przez Brr... .Poszukaj więcej informacji w dziale Wrocław/Dolny Śląsk.
Akcja skierowana jest do wszystkich forumowiczów którzy wierzą, że mogą zrobić sobie swój pierwszy scyzoryk. Jeśli i Ty w to wierzysz i dołożysz do tego działanie to również do Ciebie. Przepraszam jeśli wyraziłem się nie precyzyjnie.

nieustraszony

jackdaniels11

Ja podesle 3 sprezyny. Ostrza bede robil z nierdzewki.
Wiem, wiem- czytalem zeby  unikac laczenia weglowek i nierdzewek w skladakach.
Chodzi o nauke i zabawe :-)

Nie lękaj się chodzić ciemną doliną bo jam jest częścią Tej Siły, która Zła pragnąc - Dobro wszelkie czyni...

Ari

Zwracam uwagę na wydłużenie terminów.
@nieustraszony Projekt jest Twój, ja pomagam jedynie tym którzy nie mają możliwości hartowania.
@jackdaniels11 OK, jak sobie życzysz.

Saduria

No to zrobię listę bo termin się przybliża

1. Saduria - 2 sprężyny, 2 ostrza

jackdaniels11

2. jackdaniels11 - 3 lub 4 sprezyny ( Ari, poszlo PW )

Nie lękaj się chodzić ciemną doliną bo jam jest częścią Tej Siły, która Zła pragnąc - Dobro wszelkie czyni...

Ari

Cytat: jackdaniels11 w 19-05-2017, 07:26:13

2. jackdaniels11 - 3 lub 4 sprezyny ( Ari, poszlo PW )
[/quote
@jackdaniels11 może być

Saduria

Sprężyny i ostrza doszły do mnie zahartowane.
Bardzo dziękuję za akcję i wsparcie.

Teraz czas na pasowanie. Mam nadzieję, że wystarczy mi zacięcia.

Hajer

@Saduria coś czuję że Grucha się załamie jak zobaczy ze dodatkowo wykonałaś składaka ;>

Może jestem pierdolnięty, że wciąż wierzę w TYLUzWAS
Pewnie pójdzie mi to w pięty
Może bardziej

Ari

Cytat: Saduria w 14-06-2017, 23:27:48

Sprężyny i ostrza doszły do mnie zahartowane.
Bardzo dziękuję za akcję i wsparcie.

Teraz czas na pasowanie. Mam nadzieję, że wystarczy mi zacięcia.

Bardzo proszę, wytrwałości życzę. Sugeruję pośpiech wyrzucić przez okno i powoli działać. Czekam cierpliwie na zrobiony przez Ciebie scyzoryk. Jak coś to służę pomocą. Dziękuję za udział w akcji i powodzenia.

Saduria

Mam nadzieję, że zbyt wielu srok za ogon nie łapię.
Czy tylko jackdaniels i ja przystąpiliśmy do akcji?
Na Twoim wykładzie było sporo osób.
Nie wiem jak i czy mi wyjdzie, ale na pewno już teraz nauczyłam się dzięki Tobie wiele rzeczy.
Pozdrawiam

jackdaniels11

Do mnie tez dotarly sprezyny.
Zrobienie slipa zapewne troche potrwa bo KM traktuje czysto hobbystycznie, po drugie-obowiazki zawodowe ktore wiaza sie z czestymi wyjazdami.
Jak zrobie to nie omieszkam wrzucic kilku zdjec.
Dzieki Ari za akcje :-)

Ari

Cytat: Saduria w 15-06-2017, 22:44:06

Mam nadzieję, że zbyt wielu srok za ogon nie łapię.
Czy tylko jackdaniels i ja przystąpiliśmy do akcji?
Na Twoim wykładzie było sporo osób.
Nie wiem jak i czy mi wyjdzie, ale na pewno już teraz nauczyłam się dzięki Tobie wiele rzeczy.
Pozdrawiam

To się nazywa chęć życia, samo dobro.
Tak.
Było, ale dwoje uwierzyło że da radę.
To nie wychodzi, to weźmiesz i zrobisz.
Pozdrawiam

Cytat: jackdaniels11 w 19-06-2017, 16:04:17

Do mnie tez dotarly sprezyny.
Zrobienie slipa zapewne troche potrwa bo KM traktuje czysto hobbystycznie, po drugie-obowiazki zawodowe ktore wiaza sie z czestymi wyjazdami.
Jak zrobie to nie omieszkam wrzucic kilku zdjec.
Dzieki Ari za akcje :-)

Cieszę się
Powoli dasz radę, znam delegacyjny tryb życia.
Czekam
Proszę bardzo.

Niniejszym zamykam akcję, jeśli pomogłem to się cieszę. Z entuzjazmem acz cierpliwie czekam, trzymając kciuki; na efekty Waszych wysiłków.
Powodzenia.
Edycja literki

Ari

jackdaniels11

Gratki Saduria :-)
Wyszedł super.
Ja jestem na etapie ustawiania wysokości sprężyny.

SMF spam blocked by CleanTalk