Reklama

Ka - Bar Fighter i Gerlach wz. 99 "Osa"

Zaczęty przez Denikles, 28-05-2017, 19:37:12

Denikles

Co sądzicie o takim zestawie na wyprawy ,jako jednym z dwóch?

damian2584

stokropek

Pillnitz

Oba dobre do mania i oba wyjątkowo niepraktyczne.
Chyba, że te wyprawy, to na taliba mają być, ale i do tego są dużo lepiej skonstruowane noże...

* zacnie ostrzyżony hetero sapiens *

Fred

Takie noże na wyprawy to chyba za karę  ;)

Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

GarbatyAnioł

Dokąd planujesz się wyprawiać?  W "dzikie" miejskie ostępy, czytaj nieciekawe dzielnice? :rotfl:

Nie ma takiej rury na świecie,
której nie można odetkać

Prozak

Denikles nie słuchaj ich , bierz , rzucaj (nie w żyjące drzewka!) , zrobisz nimi to co 99% forumowych noży , no może nie tak ładnie , może się więcej namęczysz i szybciej będziesz musiał je ostrzyć : P Tu takie noże to niekoszer , kupiłem sobie ostatnio WZ.98A (sztylet) , szukałem filmików na YT , po polsku może 3-4 filmiki gdzie "recenzowały" dzieci , za to po rusku jest masa tego , testy , częste porównania z Glockiem ,jeszcze zachwalają  ;P , oni się nie czerwienią na takie gniotsa nie łamiotsa . Im dalej na zachód tym ... inaczej . U ruskich bandyckie noże , u nas to nie należy do dobrego tonu , no chyba , że kosa kosztuje , no to jeszcze a na zachodzie kolorowa kreda i kwiaty , nie słuchaj ich tylko zapierniczaj przez krzaki i zarośla  :P

Mattia

Witam,
jak to często tutaj mówią: najlepiej kup Morę. Przynajmniej nadaje się do cięcia.
Pozdrawiam

Prozak

Jeśli jesteś pragmatykiem to kupuj morę . Jak będziesz dużo pracował nożem no to może faktycznie kup coś praktycznego , jak nie , to kup coś co ci się podoba a nie flaki z oleum . Ja np. edecuję Osę lata , od cięcia bułeczki , przez kartongips , dłubanie w płytach wiórowych , wydłubywanie żywicy z łódki , cięcie wykładziny , pasów transmisyjnych , po batonowanie drzewka 10 cm średnicy , podważanie drzwi : ) (wygła się to się ją wygło z powrotem) , więc nie nazwę jej jako tylko do mania .
Precz z Morą ! : P

Krzysztofon

Osa to bardzo fajny nożyk, ale krojenie nim bułki to masochizm (IMO oczywiście). Może Osa i duży vicek ? Chyba do bułki, nawet z pasztetem, nada się lepiej ;)

SMF spam blocked by CleanTalk