Reklama

Klikacz do pracy, zerowy fear factor - specyficzne wymagania :)

Zaczęty przez cortezjwrz, 25-07-2017, 00:02:32

cortezjwrz

Jako ze noże to hobby i gonienie króliczka...
Moze podsuniecie pomysł na jakiś mały nożyk, którym można sobie dyskretnie klikać w pracy? :P
Wymagania to głownia raczej do 7cm, kołek lub fliper. Może być frame, może być liner lock. Może być nawet auto, ale pewnie mnie nie stać. Jedna ważna cecha- mocno trzymajacy klips, że jak przypnę do samego paska, to żeby panicznie nie sprawdzać, czy nóż tam dalej jest. Waga myślę do 90 gramów maks.

srm 710 za bardzo rzuca się w oczy. Obecnie czasem bawie się kershawem chill albo schrade pocket protector. Boker keycom paradoksalnie jest zbyt mały i tylko z prawej da się go otworzyć, więc nie jest już to takie intuicyjne.

Podrzucice jakieś ciekawe opcje? :P myśląłem o kershaw chive, może jeszcze kersahw od-2(o ile jeszcze da się zdobyć), boker keycom. Odrzucam gówna pokroju mtech i tego typu, ale na sanrenmu się nie obrażę.

Jakieś fajne propozycje? :)

Chok dee

Chemiann

boker plus urban trapper?
albo może taki np - pocket samurai? :D (podobno "quality")

Khaniszcze

A moze crkt journeyer? Maly, cichy, ciekawa blokada, bo za blokade robi kluczyk imbus wpinany w rekojesc, jezeli tego nie wlozysz, masz slipa. Dobry klips i do tego "deep pocket carry" . Mam, uzywam, lubie.

pecado

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Rademenes.

Cytat: Khaniszcze w 25-07-2017, 03:56:16

A moze crkt journeyer? Maly, cichy, ciekawa blokada, bo za blokade robi kluczyk imbus wpinany w rekojesc, jezeli tego nie wlozysz, masz slipa. Dobry klips i do tego "deep pocket carry" . Mam, uzywam, lubie.

A to ciekawostka... W sumie fajny nożyk. Ale fear factor to chyba ma >0. Niby mały ale design raczej militarny.

A może Boker Nano? Albo Kershaw Shuffle?

Poza tym może "normalny nóż" ale "cywilne" kolory - np. paramili w pomarańczy nie wygląda groźnie, a czarna czy camo już może kogoś wystraszyć. No i generalnie klikanie paramili jest fajne.

rangy67

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

Khaniszcze

Cytat: Rademenes. w 25-07-2017, 07:25:15

A to ciekawostka... W sumie fajny nożyk. Ale fear factor to chyba ma >0. Niby mały ale design raczej militarny.

No, fear factor moze ma 1. Blokada, mysle ze jest do sprytnego obejscia prawa w UK. Generalnie fajny sprzecik.
Mozna jeszcze sie pokusic na Sanrenmu 7028 pol drewno, malutki z linerem.

Edyta:
Dodalem sanremu bo wlasnie spojrzalem na niego na stoliku  :D

cortezjwrz

Dzięki wszystkim, część propozycji się spodziewałęm, część to ciekawa sprawa  :)
Urban traper- mam chila, więc chyba dużo więcej nie zyskam, a jednak swoje kosztuje. Ten pocket samurai wygląda switaśnie <3 tylko pewnei z dostępnością słabo.
Boker Exskelibur - to chyba nie to jednak, choć nie powiem, bardzo aptetyczny jest.
crkt journeyer- cóż, przynajmniej się dowiedziałem o tej pseudo blokadzie :D myślałem że to zwykły slip joint, a tu takie patenty.
Scalion ciekawy, choć chyba chive jeszcze bardziej zabaweczka, czego chyba właśnie szukam.

Dzięki za propozycje! :)

Chok dee

gregor7

weż coś od kershawa oso sweet albo leeka -często są na bazarku i w dobrej cenie dostaniesz  :P

mamcar

Zamiast Scalliona poszukałbym Kershawa Mini Mojito.

CRKT Snap Lock

https://youtu.be/yanVpMwxcA8

CRKT Eros? Duży, mały, tytanowy, stalowy

Mały Ripple ? alu stal, drop spear, też jest duży, mały, jest w czym wybierać.

Camillus 19170 Sizzle  GG Hawk

A przeglądałeś inne Sanrenmu Enlany? Modeli mają od zatrzesienia, a nie jedynie 710.

marcin90-70

Sprzedam:
http://forum.knives.pl/index.php/topic,148745.0.html

Naprawiam wszelakie noże. Wegliki klade. Ostrze i dopieszczam.

Mój FB
https://m.facebook.com/KnifeHospital/

KnifeHospital-moje prace

cortezjwrz

@marcin90-70 griploc trochę za duży
@mamcar mini mojito chyba też, ciężko powiedzieć, bo ma taką skomplikowaną linię :P snaplock - trochę za obszerny, ripple też. Camiliusa na 1 rzut nie znalazłem na yt, cięzko powiedzieć. ALe tym małym ckrt erosem to mnie mocno zaintrygowałeś ;) klips specyfyczny, ale szpileczka przepiękna jest <3
Co do srm/enlan/czajna - mam chyba z 8 noży od nich, głównie małych, do tej pory główne edc to srm t-21. I ogólnie znam ich ofertę no, ale jakoś chyba człowiek chce czegoś nowego ;D ale 710-tkę też muszę doprowadzić do stanu używalności.
Dzięki za propozycje

Chok dee

depravedsouls

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

Khaniszcze

Moze jeszcze byc Kershaw halfton. Pomysl o Higonokami na pewno nie wzbudzisz strachu tylko zainteresowanie.

cortezjwrz

Cytat: depravedsouls w 29-07-2017, 22:47:43

kershaw skyline

To już wolę chilla jakoś z tych dwóch light braci.

Cytat: Khaniszcze w 30-07-2017, 22:56:46

Moze jeszcze byc Kershaw halfton. Pomysl o Higonokami na pewno nie wzbudzisz strachu tylko zainteresowanie.

patrzyłem na te starsze wypusty kershawa, kiedyś nawet chciałłem one tona kupować. Half ton - kto wie :)
A higonokami miałem, ale ciężko m isę tym było bawić jedną reką - albo je wypuszczą mega twarde, albo klinga lata jak szalona. Poszedł do ludzi. Ale jakiś mały friction móbły być ciekawy też :)

Chok dee

Khaniszcze

Cytat: cortezjwrz w 30-07-2017, 23:45:57

... Ale jakiś mały friction móbły być ciekawy też :)

To moze sword? Mam 3 rozne wielkosci. Malenki (nosze przy kluczach, rekojesc z mosiadzu, sredni plastikowa rekojesc (dostepna w wielu kolorach) i jeszcze drewno do wyboru. Tani, weglowka, fear factor 0, no, i z zacieciem historycznym mozesz mowic ze to sredniowieczny projekt. ;>

Edyta: literowka

drazel

zaraz- przecież mały, świetny klikacz to minigrip.

cortezjwrz

Do wypatrzonycch propozycji doszedł kershaw ember oraz spoke. Ktoś coś miał macał? :)

Chok dee

SMF spam blocked by CleanTalk