Reklama

Kupno noza z knifecenter, cła, czas dostawy, pomocy! :/

Zaczęty przez DoLoR, 04-09-2017, 15:30:26

DoLoR

Chcialbym zamowic sobie bark rivera za 219 dolarow. Pisze ze wysylka za darmo, wie ktos ile kosztowalby razem z podatkami clami czy czymstam innym? Ja sie na tym kompletnie nie znam... I wie ktos moze Ile by to trwalo? Nie znalazlem zadnych info na stronie, I na e maila mi nie odpisali... z gory dzieki :)

DoLoR

Wie ktos chociaz na oko czy bede musial cos placic czy nie? Nie musi byc dokładnie, chociaż tak czy bede musial czy nie

yetisize

Koszty wysyłki i przewidywany termin:

Cło i VAT to loteria, raczej nie, ale tego nikt Ci nie zagwarantuje.

Sprzedam:

Scyzoryk
iPhone

DoLoR

@yetisize dziekuje :) to pierdole to i kupie bushcraftera od bm w polsce. Bo w polsce bark rivery sa o 1/3 drozsze.

marcin90-70

Cytat: DoLoR w 04-09-2017, 16:42:46

@yetisize dziekuje :) to pierdole to i kupie bushcraftera od bm w polsce. Bo w polsce bark rivery sa o 1/3 drozsze.

kup jakiegoś pck;)
Sprzedam:
http://forum.knives.pl/index.php/topic,148745.0.html

Naprawiam wszelakie noże. Wegliki klade. Ostrze i dopieszczam.

Mój FB
https://m.facebook.com/KnifeHospital/

KnifeHospital-moje prace

cosinus

Cytat: DoLoR w 04-09-2017, 15:30:26

Chcialbym zamowic sobie bark rivera za 219 dolarow. Pisze ze wysylka za darmo, wie ktos ile kosztowalby razem z podatkami clami czy czymstam innym? Ja sie na tym kompletnie nie znam... I wie ktos moze Ile by to trwalo? Nie znalazlem zadnych info na stronie, I na e maila mi nie odpisali... z gory dzieki :)

popularnie mówi się "cło", ale bardziej boli VAT. Cło jest z bardzo obszernej tabeli, może być np od 2% do 40% (górna raczej skojarzenia z "luksusem", ale też są w tabeli zera), na wiele życiowych rzeczy kilka procent.
VAT-u zawsze 23%, a wszystko liczone od "wartości celnej", czyli cena+transport do granicy (tak dla informacji), a VAT dodatkowo od cła (tak, podatek od podatku)

Przy tanich jest ustawowe wyłączenie, inne w cle, inne w VAT. Jedno z nich jest na poziomie 40zł, drugie trochę większe.

I jest loteria czy trafi na kontrolę. Małe, nie śledzone, pocztą państwową mniej - większe, droższe, a już śledzone  - bardziej. W mojej opinii musi być z poza UE naprawdę tanio, aby w razie doliczenia tez się opłacało.

Ale uczucie wyłącza rozsądek ;)

SMF spam blocked by CleanTalk