Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

ostry pierścień

Zaczęty przez werty, 06-09-2017, 16:07:53

werty

Jakiś czas temu grzebiąc w necie natknąłem się na taki wynalazek: http://www.budoya.org/catalog/product_info.php/cPath/1/products_id/259/osCsid/0486df1d2d26bf55c893baf6278b317f

Tak na chłopski rozum to te z numerami 1,2 i 4 świetnie by się sprawdziły do samoobrony nawet dla laików-chwytanie za gardło/policzki/dłonie/przedramiona czy do uderzeń "z liścia". Dom tego praktycznie nie do zauważenia dla przeciwnika i nie traci się ani ułamka sekundy na wyciągnięcie.Co o tym szanowni userzy sądzą? Ściema czy warte rozpropagowania?

Uprzedzając pytania:
1) Nie, nie zamierzam tego kupować-pytam z ciekawości
2) Nie, nie ćwiczyłem nigdy żadnych sztuk/sportów/systemów walki
3) Nie biłem się nigdy "na ulicy"
Pozdrawiam serdecznie ;)

Po prostu Maciek

jetron

Ja mam ten:

Na środku ma ostry stożek z węglika spiekanego,więc nawet złotą szczękę armeńskiego terrorysty jest w stanie zarysować  ;>
Jeszcze świeci w ciemności,bo trytu ma dużo ale..... nie noszę bo obciach  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Uprzedzając pytania:
1) Nie, nie kupiłem tego .
2) Ćwiczyłem  sztuki/sporty/systemy walki
3) Biłem się niejednokrotnie "na ulicy"

werty

Jesteś może krewnym Leszka Malinowskiego?

Po prostu Maciek

jetron

Frey

Ja znałem kiedyś jednego Malinowskiego. Tylko nie Leszka, a Ryśka. Leszka znałem Wojnickiego.... :shades:

Pierścionki są super!  Nr 4 kotka przypomina, a nr 2 - diabełka.
Tylko trzeba uważać żeby przez przypadek dziewczy...klawiatury nie zarysować... No i przy sikaniu... :kopara:

emwu1988

Na allegro też są jakieś pierścionki. Ciekaw jestem czy jak mocniej uderzyć to sie nie złamie paluszek?

Madrian

Prawdziwy Polak nosi tylko stalowe pierścionki na kciuku, do szabli.  :P
A prawdziwy mężczyzna powinien umieć tak wyjechać z "liścia", żeby delikwent nie wstał.
Po co tu jeszcze biżuterię mieszać? ;P