Reklama

Customowe okładziny do kershaw link

Zaczęty przez czy3, 28-10-2017, 12:10:14

czy3

Cześć.

Wytrzymałość amelinowych okładzin nie satysfakcjonuje mnie. Jest już parę brzydkich wgniotek powstałych z przypadku i innych przetarć.
Zacząłem więc się zastanawiać czy dałoby się zrobić okładziny z tytanu? Wymontować oryginalne i je zeskanować a potem dać do wycięcia cnc tak aby były 1:1, a potem wypiaskować je albo anodować na piękny niebieski kolorek?

Gdzie szukać? Wielka firma z wielką maszyną pewnie nie będzie chciała wykonać tylko dwóch elementów  :special:

Pozdro
Mówią: politycy to najgorsze gówno w mieście, jakby ich pozabijać to się może zmieni wreszcie
Ale ja mam wątpliwości, lecz jedynie co do metod
Lepsze gazy trujące od noży, pistoletów.

Kubitron

Jeżeli bierzesz pod uwagę zmianę folderka na inny to lepiej kupić taki już z tytanowymi okładkami. Będzie taniej.

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Mój instagram

donGÓRALesko

Nawet jeżeli trafiłaby się firma, która podjęłaby się produkcji to cena będzie tak kosmiczna, że lepiej od razu poszukać
jakiegoś produkcyjniaka. Chyba, że trafisz na jakiegoś maniaka co robił coś podobnego dla siebie i zrobi to za rozsądne bejmy

Typ temperamentu: gniewny
Osobowość: paranoiczna
Czynności ekspresyjne: obronne
Funkcjonowanie interpersonalne: prowokacyjne
Styl poznawczy: podejrzliwy
Obraz ja: nienaruszalny

GarbatyAnioł

Może do @Brr... napisz, choć pewnie taniej wyjdzie kupić nowego Linka i jeszcze kasy zostanie ;P
Jak już nóż używasz, ślady na nim dodają mu charakteru, jak blizny po bitwie.

Nie ma takiej rury na świecie,
której nie można odetkać

czy3

Bardzo skutecznie gasicie mój zapał hehe

Mówią: politycy to najgorsze gówno w mieście, jakby ich pozabijać to się może zmieni wreszcie

Afrati

No dobra, a jak zostawimy tytan i inne drogie i trudne w obróbce materiały?

Mój Link również wygląda już jak psu z gardła, zastanawiam się powoli nad zmianą okładzin i myślałem raczej o jakimś G10 czy innej mikarcie.

Widziałem, że ludzie dość tłumnie zmieniają okładziny na customowe w Spyderco czy Benczmejdach...

Pytanie brzmi - czy da się w przypadku Linka zrobić podobnie, czy potrzebne do tego są maszyny CNC i wymiarowanie oryginalnych okładzin?

Tyler Durden

Cytat: Afrati w 02-11-2017, 15:50:30

No dobra, a jak zostawimy tytan i inne drogie i trudne w obróbce materiały?

Mój Link również wygląda już jak psu z gardła, zastanawiam się powoli nad zmianą okładzin i myślałem raczej o jakimś G10 czy innej mikarcie.

Widziałem, że ludzie dość tłumnie zmieniają okładziny na customowe w Spyderco czy Benczmejdach...

Pytanie brzmi - czy da się w przypadku Linka zrobić podobnie, czy potrzebne do tego są maszyny CNC i wymiarowanie oryginalnych okładzin?

To sa aluminiowe płytki przykręcone do linerów? Przypuszczam że z G10 ,micarty zrobi Ci ktoś kto z dostępem do szlifierki ,wiertarki czy dremela.Może jakiś maker, jest tez kilka osób które zajmują się modami.Ostatnio wypłynął talent ,udzielał się bardziej na FB, nick na knives.pl @FuZ .

mamcar

Taniej będzie kupić kolejnego plastikowego.

Afrati

Cytat: Tyler Durden w 02-11-2017, 16:51:54

To sa aluminiowe płytki przykręcone do linerów?

Mniej więcej - jedynie jest mała kieszeń w jednej okładzinie na sprężynę speedsafe, ale też nie powinno to być rocket science ;)

Z Jurandem już mniej więcej gadałem o temacie, pewnie skończy się na zleceniu, albo sam się będę bawił korzystając z warsztatu kolegi...

czy3

Link w cf , to byłoby coś.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

TDK

Cytat: czy3 w 08-11-2017, 10:14:12

Link w cf , to byłoby coś.

To dalej byłby tylko Link, z przykrótką, niezbyt wygodną rękojeścią.

czy3

Mi tam pasuje, nie jestem miejskim komandosem tylko używam noża do drobnych prac. Chwyt dwuręczny w nożu składanym to nie jest to czego naprawdę potrzeba.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

SMF spam blocked by CleanTalk