Reklama

Deep carry klips do delica 4

Zaczęty przez bydzys, 13-11-2017, 23:53:42

bydzys

Hej, czy wiecie gdzie sobie załatwić jakiś klips deep carry do delicji? Będę wdzięczny za info.

kapfryd

Ebay.pl - do wyboru do koloru, koło 100 z wysyłką za tytanowe klipsy DC na przykład tego typu:

"Wszelkie zbieractwo jest dobre dla kobiet i homoseksualistów" - Marian Paździoch

donGÓRALesko

Jak masz klips BM to wystarczy zrobić z otworu fasolkę (po 0,75mm do środka na stronę) i włala. Mam tak zrobiony klips do Mańka 2 XL  :)

Typ temperamentu: gniewny
Osobowość: paranoiczna
Czynności ekspresyjne: obronne
Funkcjonowanie interpersonalne: prowokacyjne
Styl poznawczy: podejrzliwy
Obraz ja: nienaruszalny

bydzys

Myślałem że możona zamówić gdzieś tu w Polszy.

donGÓRALesko

Jedyne co możesz zamówić to druciaka. Spyderco nie robi deepów niestety
https://www.bron.pl/noze-scyzoryki-maczety/akcesoria-do-nozy/klips-spyderco-clip123-sage-carbon-fiber
Możesz zamówić coś z amerykanos.pl ale cena plus przesyłka to wyjdzie kosmos moim zdaniem nie warto

Typ temperamentu: gniewny
Osobowość: paranoiczna
Czynności ekspresyjne: obronne
Funkcjonowanie interpersonalne: prowokacyjne
Styl poznawczy: podejrzliwy
Obraz ja: nienaruszalny

bydzys

uuuu, czyli widzę że trzeba będzie uciułać stówę na klips.

puchbeary

Świat jest za piękny, żeby marnować czas na cienkich leszczy
--------------------------------------------------
A psy i tak fajniejsze Marcinu...

tap

zawsze możesz pobawić się klipsem od Benchmade....

rumcajs

Klips z logo Benchmade na Spyderco to tak jakbyś zastępczo przykleił znaczek FSO do Ferrrari  ;P

"Combat Knife is actually 10% weapon and 90% tool." Al Mar

puchbeary

Cytat: rumcajs w 15-11-2017, 14:46:24

Klips z logo Benchmade na Spyderco to tak jakbyś zastępczo przykleił znaczek FSO do Ferrrari  ;P

Ha ! Ha ! Ha !
Zaśmiała się hrabina po francusku ...

:)

edit
dzięki @Hubix7 :)

Świat jest za piękny, żeby marnować czas na cienkich leszczy
--------------------------------------------------
A psy i tak fajniejsze Marcinu...

Lisek777

Cytat: rumcajs w 15-11-2017, 14:46:24

Za FSO robią motyle  ;) No cóż, to prawda. Ferrari zamieniłbym jednak na nieco bardziej plugawą i pospolitą markę typu Infiniti, Toyota czy Acura.  ;)

A na poważnie:

Tego rodzaju klipsy co pokazał @kapfryd będą pasowały do Delicji pod warunkiem, że do kompletu będą załączone śrubki. Oryginalne z Delicji czy Endury nie ,,złapią'' gwintu.
Bez problemu z kolei pasuje do pająków z okładzinami z G-10 i w tym przypadku dodatkowe śrubki są zbędne.

bydzys

O, fajne linki do Aliexpress. Szczerze nigdy tam nie zamawiałem nic droższego niż 2 dolki. Ciekawe czy pasują od razu, bez przerabiania. Kupował ktoś?

Hubix7

Mam te tytanowe  klipsy do Spyderco z ali i tak średnio je polecam:

1) otwory nie bardzo pasują a Tytan to nawet diamentem trochę czasu zajmuje w frezowania

2) największy feler wg mnie to po przykręceniu klips wystaje 4-5 mm po za obrys noża i wyglada to pokracznie, co prawda wtedy jest deep deep carry , ale estetyka cierpi No i sprzedaje je jeden Chińczyk który ma kilka kont na ali, z każdego konta wysyłka trwa bardzo długo i sa różne kombinacje, żeby ja wydłużyć, np podaje nr shipu i po 7-10 dniach anuluje ship i pisze ze bardzo przeprasza ale był jakiś problem z wysyłka i teraz to juz będzie szybko  ;-)

SMF spam blocked by CleanTalk