Reklama

Arsen - Pierwszy folder od KD

Zaczęty przez KamilD, 05-01-2018, 12:16:23

KamilD

Nadeszła ta chwila, po wielu miesiącach pracy, po wzlotach i upadkach wreszcie mogę Wam pokazać pierwszego POPRAWNIE działającego  :P folderka. Zaoszczędziłem sobie pokazywania zajawek i budowania napięcia, nie będąc pewnym czy się uda, poza tym wolałem się skupić na projekcie i wykonaniu na spokojnie. Projekt ciągle jest w fazie rozwojowej, jest jeszcze kilka szczegółów do poprawy, ale sama forma raczej nie wiele już się zmieni. Dość pitolenia- Arsen - pierwszy KD składak :D

Stal M390, 4mm grubości i ok 61 HRC
Okładziny, spacer i klips z Tytanu
Łożyska i detent ball ceramiczne
Wymienna wkładka blokująca w listku blokady z M390
Długość całkowita otwartego noża 211mm
Długość złożonego 118mm
Długość KT 93mm

Wrzucam filmik z instagrama, jakość telefonowo- instagramowa, więc cudów ni ma, ale widać o co chodzi :)

https://www.instagram.com/p/BdkUv8llig0/?taken-by=kd_knives_

Zdrówka,
Kamil

ziomekz

InQuizitor

GarbatyAnioł

Klasyczne linie, bez ekstrawagancji. Osobiście wolałbym z CF ale nie ode mnie to zależy ;-)

Nie ma takiej rury na świecie,
której nie można odetkać

Silek1

Madmartigen

Nie jestem próżny. Próżność to wada, a ja nie mam wad.

pectoris

Świetny, tylko czy musi być taki gruby?

kapfryd

Ładny, trochę Sinkevicha w nim widać

"Wszelkie zbieractwo jest dobre dla kobiet i homoseksualistów" - Marian Paździoch

Tyler Durden

eddieiron

Super, bez bajerów ale tu przykład że mniej daje bardddddddzo dużo. Brawo Kamil.

kapfryd

Jeszcze jedno mi nie daje spokoju - im dłużej patrzę na fotki tym więcej wątpliwości mam, nie jestem w stanie stwierdzić czy dziura na linkę jest równolegle do górnej krawędzi okładki czy tylko tak optycznie wygląda?

"Wszelkie zbieractwo jest dobre dla kobiet i homoseksualistów" - Marian Paździoch

Opal

Piękny i dopracowany. Graty.

Fred

Ta stalowa wkładka to na czole blokady, czy zapobiegająca zbytniemu odginaniu frejma?

Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

KamilD

Cytat: Fred w 05-01-2018, 13:31:30

Ta stalowa wkładka to na czole blokady, czy zapobiegająca zbytniemu odginaniu frejma?

Dwa w jednym :)

Fred

Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

InQuizitor

Marcinl76

Taki prosty, taki zharmonizowany, taki elegancki... No udał Ci się Kamil, udał !!!

Pozdrawiam
Marcinl76

Marcinl76

Krzysztofon

smaczny bardzo, i widać kto robił (nie tylko po puncy  ;) )

rangy67

No wreszcie.... :)
Wiadomo było,że folder u Ciebie jest kwestią czasu ale czekałem na jakieś sygnały a tu BuuuM i jest :kopara:.A do tego jest bardzo fajny,prosty,zgrabny,klasyczny ale nie ascetyczny.LUX gratulacje projektu i jak widać ze zdjęć wykonania. :)
p.s.Jak dla mnie to jeszcze tylko kołek-bo ja tradycjonalista jestem. :?

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

Madmartigen

Cytat: rangy67 w 05-01-2018, 14:04:06

p.s.Jak dla mnie to jeszcze tylko kołek-bo ja tradycjonalista jestem. :?

A broń Bożu!  ;>
Nie jestem próżny. Próżność to wada, a ja nie mam wad.