Reklama

Moje noże.

Zaczęty przez przemekspce, 27-01-2018, 19:16:05

przemekspce

Witajcie.

Po zarejestrowaniu się tutaj przed kilkoma laty urzekły mnie świetne zdjęcia prezentowane w galerii. Dysponując starym kompaktem, następnie uzupełnionym o telefon posiadający przyzwoity aparat, starałem się aby kolejne fotki były coraz bardziej przystępne w odbiorze.

Ograniczenia sprzętowe były dobrą szkołą, zmuszającą niejednokrotnie do szukania ciekawego tła i pomysłów na zdjęcia. W międzyczasie trochę podstaw fotografowania wpadło do głowy.W zeszłym roku wymieniłem sprzęt na inny, dający mi nareszcie możliwość robienia zdjęć z efektem bokeh, który uwielbiam i z którego chyba nigdy się nie wyleczę.

Po epizodzie z nakładaniem zestawu filtrów na zdjęcia (HDR itp) wróciłem do fotografii prosto z aparatu. Nie twierdzę oczywiście, że umiejętnie użyte filtry są złe. W moim wykonaniu robiły chyba więcej szkody niż pożytku i przy obróbce nielicznych zdjęć ograniczam się jedynie do delikatnej winiety a jeszcze rzadziej do punktowej korekty ekspozycji. Lubię za to wbudowaną w aparat symulację filmu classicchrome.

Poniżej kilka zdjęć, trochę starszych, jak i najnowsze. Zapraszam do obejrzenia i oceny, czy w ogóle do galerii się nadają.

1.

2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
8.
10.
:heart: Spydie :heart:

Moja galeria

eskapada

@przemekspce swietnie ujecia... Masz talent.

gadzeciarz

Bardzo przyjemne zdjęcia i fajne nożyki , podoba się !

"wiec żyj na huśtawce życia,żyj!!! Bo tylko raz dany nam czas"

Trak

Dominicus

Cytat: eskapada w 27-01-2018, 20:39:56

@przemekspce swietnie ujecia... Masz talent.

Też mi się podobają, ale z tym talentem to przesada, nie trzeba talentu do robienia zdięć. Być może niektóre cechy są potrzebne do robienia dobrych zdjęć, ale talent to przesadzone słowo.

tessio

przemekspce

Uff chociaż 3 nadające się do galerii. Będzie trzeba następnym razem mocniejszą selekcję zrobić ;)

Moja galeria

tessio

Po prostu te trafiają idealnie w mój gust ;-)

NEPENTHE

Chciałbym tak pstrykać zdjątka - pierwszorzędne  :)

mr.sruba

Zostawię komentarz, co by nic nie przegapić :D

Moje zdanie już znasz ;>

przemekspce

Dawno zdjęć Pingo nie robiłem. Dziś była chwila czasu i zajawka ze szkłem, tylko nie wiem czy to dobry kierunek? Podpowiedzcie coś  ;)

11.

12.
13.

Moja galeria

tessio

11 fajna, 12 i 13 niekoniecznie ;P

przemekspce

Ciąg dalszy zabawy ze światłem i refleksami  :shades:

14.

15.
16.

Moja galeria

Krzysztofon

Świetne, tzn. bardzo mi się podobają  :D.
Właściwie znaczna większość, może poza słoikiem, bo nie wiem co on ma do noża ;)

Tyler Durden

Pingo na blacie najbardziej mi się podoba .W sumie większość jest ok :) Wklejaj więcej. Lubię noże w takim klimacie," czystym" klimacie , bez brudnych rąk itd. ;)

przemekspce

Fajnie, że oglądacie i komentujecie, jest motywacja  :)

@Krzysztofon słoiki miały być czymś w rodzaju zamknięcia, z którego wydostaje się Pingo. Jest jeszcze jedno zdjęcie z tej serii, powinno być pomiędzy 12 a 13, ale nei do końca mi się podobało i nie dałem  :shy:

@Tyler Durden te z Pingo i Vickiem prosto z aparatu. Choć jak patrzę na gitarę, to mogłem pyłki kurzu programowo usunąć  ;)

Moja galeria

przemekspce

Moja galeria

przemekspce

Kilka najnowszych.

20.

21.
22.
23.

Moja galeria

Lisek777

Przemek - piękne foty.

Dla mnie najbardziej: SpydieChef, Blue Jeans, Alm.

Klasa Panie!

przemekspce

Serdeczne dzięki Piotrze!

Moja galeria

SMF spam blocked by CleanTalk