Reklama

Solidny folder do +- 400zł

Zaczęty przez Kosa77, 01-07-2018, 18:37:34

Kosa77

Witam. Od jakiegoś czasu szukam noża który będzie moim towarzyszem na lata ,niestety z racji tego że jeszcze kilka lat nauki przede mną i częstego bicia w miejscach publicznych gdzie jest sporo ludzi którzy nie specjalnie będą spokojni duchem że obok nich stoi młody koleś wyglądający jak Vas z Far Cry 3   ;P więc potrzebuję noża składanego który będzie moim towarzyszem przez następne kilka lat , będzie solidny i dobrej jakości. Miałem już dość dużo noży ( było kilka kershawów , schrade jeden , sanrenmu , PCK też 2 były i teraz jest Ruike P-801SF ale to jest delikatny nożyk  :cry: ) z tego co widziałem na yt i czytałem recenzje to najlepszy wydaje się być CS Code 4 , bardzo fajna stal , bardzo mocna blokada i raczej wytrzymała rękojeść z aluminium . Oczywiście czytałem recenzje Coda na forum i przeglądałem masę wątków na Knives ale mimo wszystko chciałbym poznać zdanie ludzi którzy mają Coda od dłuższego czasu ,a może polecacie coś innego ? 

Words Mean Nothing, Only Actions Matter

marcin90-70

Sprzedam:
http://forum.knives.pl/index.php/topic,148745.0.html

Naprawiam wszelakie noże. Wegliki klade. Ostrze i dopieszczam.

Mój FB
https://m.facebook.com/KnifeHospital/

KnifeHospital-moje prace

makjan28

Code albo Broken Skull to zdecydowanie świetne noże, jeżeli lubisz płaskie foldery.
Oba z całego serca polecam  ;)
Będziesz Pan zadowolony.

MASSakra

+1 dla Code. Najlepiej w wersji spear point. Niezawodny folder i w dodatku nie musisz się martwić o czubek. Mam, używam i szczerze polecam.

Cya

Cold Steel Voyager Large masz za 260zł i postrach na dzielni będzie przy okazji :] ale osobiscie wole alu okładziny, więc ten Code 4 też spoko. Mozesz tez na jakies Benchmade'y popatrzec masz promke na kolbie na nie.

Kosa77

Nie nie, Voyager odpada , jest już zbyt duży + trochę gorsza stal no i  stety większy fearfactor właśnie  ;P

bynio204

W czterech stówkach jest tego trochę , faktycznie na kolbie aż 25 % rabatu ,więc może jakiś Benchmade ? Gripek wychodzi 292zł

zdrówka Zbyszek

donGÓRALesko

Jakaś preferencja do blokady, rodzaju i typu ostrza?
Może coś z Manly właśnie trwają zapisy u Mikołaja (@Mikołaj Szałek)
https://forum.knives.pl/index.php/topic,196102.0.html

Typ temperamentu: gniewny
Osobowość: paranoiczna
Czynności ekspresyjne: obronne
Funkcjonowanie interpersonalne: prowokacyjne
Styl poznawczy: podejrzliwy
Obraz ja: nienaruszalny

Kosa77

Benchmade średnio mi się podobają a jak już to ten Crock dr...(nie pamiętam nazwy ale jest fajny  :)) albo ten tytanowe za +-1500 :rotfl: :rotfl:
Edit : menly zbyt klasyczny, lubię "taktyczne" rzeczy ;)

donGÓRALesko

Cytat: Kosa77 w 01-07-2018, 19:37:36

Benchmade średnio mi się podobają a jak już to ten Crock dr...(nie pamiętam nazwy ale jest fajny  :)) albo ten tytanowe za +-1500 :rotfl: :rotfl:
Edit : menly zbyt klasyczny, lubię "taktyczne" rzeczy ;)

Crooked River? To może coś z SOGa? Jak taktyczne to Recon 1 masz promo w militaria.pl

Typ temperamentu: gniewny
Osobowość: paranoiczna
Czynności ekspresyjne: obronne
Funkcjonowanie interpersonalne: prowokacyjne
Styl poznawczy: podejrzliwy
Obraz ja: nienaruszalny

NEPENTHE

COLD STEEL CODE 4  - zajrzyj na priv  ;P

Kosa77

Do Soga jakoś niemam zaufania, niewiem dlaczego  :question: a co do recona to kosa jak najbardziej fajna ALE już za duża + około 2cm rękojeści z łapy wystaje  :kopara: stanowcze nope.

Ajron

Trochę plus ale Paramilitary 2 Spyderco. Najporęczniejszy i najzgrabniejszy nóż jaki mam.

tomi2000

Cytat: Ajron w 01-07-2018, 23:36:25

Trochę plus ale Paramilitary 2 Spyderco. Najporęczniejszy i najzgrabniejszy nóż jaki mam.

+1
Też się nie potrafię od niego uwolnić

mamcar

Aż tak ciężko sprzedać szkaradę?

eddieiron

Kershaw Link z s30vn lub m390 .

depravedsouls

cold steel voyager lub bm presidio 520 plecam ze swojej strony

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

NEPENTHE

mamcar z tym szkaradą to do mnie prawisz ?  ;> Jeśli tak, to gwoli ścisłości: imo code 4, to nie szkarda a po drugie zbieram na prezent dla córki.

Nudel

Cytat: bynio204 w 01-07-2018, 19:18:50

W czterech stówkach jest tego trochę , faktycznie na kolbie aż 25 % rabatu ,więc może jakiś Benchmade ? Gripek wychodzi 292zł

Może się zbłaźnię, ale skąd wy te rabaty bierzecie? Trzeba podać nazwę użytkownika z forum czy co? 25% to nie w kij dmuchał więc pytam :grin:

Apropos pytania autora wątku: bierz kolego Spyderco Police 4 z wyjebolitu K390 :special: najlepiej jakąś używkę za parę stówek i będzie git.

mamcar

SMF spam blocked by CleanTalk