Reklama

Pęknięta sprężyna w starym gerlachu sierpaku

Zaczęty przez czy3, 25-07-2018, 14:45:34

czy3

Cześć. Znalazłem na strychu dość fajnie zachowanego sierpaka od gerlacha. Niestety, można go otworzyć trochę za mocno, pękła sprężyna i chcę ją dorobić.
Macie może jakieś fotki wyglądu sprężyny, jak głęboko powinna wchodzić w wycięcie w głowni?

Pozdrawiam

Mówią: politycy to najgorsze gówno w mieście, jakby ich pozabijać to się może zmieni wreszcie
Ale ja mam wątpliwości, lecz jedynie co do metod
Lepsze gazy trujące od noży, pistoletów.

Kubitron

Dorabianie sprężyny to trudno sprawa. Prościej szczególnie w tak popularnym scyzoryku przełożyć ją z innego.
Mogę pomóc, w zależności od tego którą masz wersję to miałbym sprężynę, jeśli nie trzeba by kupić scyzoryk.

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Mój instagram

czy3

Jak rozpoznać którą mam wersję? Mogę wrzucić fotki rozebranego i pozostałej części sprężyny

Mówią: politycy to najgorsze gówno w mieście, jakby ich pozabijać to się może zmieni wreszcie

Kubitron

Cytat: czy3 w 25-07-2018, 21:04:38

Jak rozpoznać którą mam wersję? Mogę wrzucić fotki rozebranego i pozostałej części sprężyny

Najlepiej by było, jak czujesz się na siłach to poszukaj na olx i allegro takiego samego i zamienisz sprężyny.

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Mój instagram

czy3

Oczywiście, że się czuję :)

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

leśny_

Wrzuć focie i jakaś wymiary tego scyzoryka

Miłośnik i kolekcjoner scyzoryków marki Gerlach

czy3

O, proszę bardzo, niestety zagubiłem w akcji w szafce drugą okładzinę i resztę sprężyny ale na pewno się znajdzie :p

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

leśny_

Chyba najpopularniejszy rozmiar, ,,średni''. Bez problemu znajdziesz dawcę. Trochę zabawy i będzie działać :)

Miłośnik i kolekcjoner scyzoryków marki Gerlach

SMF spam blocked by CleanTalk