Reklama

PR100 - dłubanie, renowacje itd.

Zaczęty przez pr100, 04-11-2018, 21:51:35

pr100

W tamtym roku wpadła mi w ręce perła polskiego TG- Brzytwa Polonia. Poświęciłem trochę czasu i powoli powstaje jak feniks z popiołu. Poniżej fota po odzyskaniu za pomoca wytrawiania oryginalnego graweru.

ps. miałem cały swój watek na drugim forum jak będę miał chwilę to się odezwę do macroba, może dałoby rade go zgrać i tu przenieść.

moogoom

Cytat: pr100 w 04-11-2018, 21:51:35

W tamtym roku wpadła mi w ręce perła polskiego TG- Brzytwa Polonia. Poświęciłem trochę czasu i powoli powstaje jak feniks z popiołu. Poniżej fota po odzyskaniu za pomoca wytrawiania oryginalnego graweru.

ps. miałem cały swój watek na drugim forum jak będę miał chwilę to się odezwę do macroba, może dałoby rade go zgrać i tu przenieść.

To jeszcze daj tę fotkę, bo jej brakło.... ;-)
A chętnie popatrzymy.... :-)

pawelpksa

piękna rzecz, z historią
i nowe okładki jakoś tak idą we flagę

moogoom

No... na 100 lecie odzyskania niepodległości będzie jak złoto..... ;-)

P.S. gratuluję cierpliwości i wytrwałości. Fajnie się patrzy na takie rzeczy. :-)

pawelpksa

ciekawi mnie intencja producenta - GWARANCJA ORYGINAL

MJW

Anie ciekawi gdzieś Ty ja znalazł? Szukam ale bezskutecznie

don zibi

Moja wygląda tak:

Jest to już trzecia POLONIA w moich rękach....
Niestety jedna została uszkodzona przy renowacji - wina, ukryte pęknięcie, które pojawiło się przy polerowaniu.
A druga....no cóż...inne forum i ...nic już nie powiem.....

Twoja ma 25 lat gwarancji..a moja tylko 10... :rotfl:
Która oryginalniejsza - nie wiem... :? :?

pr100

Robię film historyczny na temat tej brzytwy i wszystko w nim wytłumaczę.

pawelpksa

Bardzo ciekaw jestem tej historii

pr100

Jakiś rok temu sprzedałem wszystkie swoje brzytwy Wapienice. Miałem ich kilkanaście sztuk albo i więcej. W większości nowych. Sprzedałem je jednemu człowiekowi i teraz widzę je wystawione na ebay. Jednak do brzegu. Mam jeszcze jedną tylko im ze starości pękają okładki. Zrobię do sprzedania nowe i się zastanawiam, bo ma różny materiał. Biało czerwone z plastra miodu, czarne z hebanu, stabilizowany klon, stabilizowana olcha? Pytanie jest ważne, bo to potem kształtuje cenę, a one średnio chodzą po 150 zł więc wątpię, że ktoś da więcej nawet jak będą super okładki.

MJW

Niektóre na zatoce są nawet o wiele droższe za 200 - 240 ale stoją i nikt nie kupuje. Moim zdaniem to spora cena tym bardziej że kilka licytacji już przegapiłem a ostatnia niedawno j idą za około 100 zł. Sam szukam jakiejś w normalnej cenie bo 200 to już moim zdaniem sporo jak za Wapienice

moogoom

Cytat: pr100 w 07-11-2018, 17:40:49

Jakiś rok temu sprzedałem wszystkie swoje brzytwy Wapienice. Miałem ich kilkanaście sztuk albo i więcej. W większości nowych. Sprzedałem je jednemu człowiekowi i teraz widzę je wystawione na ebay. Jednak do brzegu. Mam jeszcze jedną tylko im ze starości pękają okładki. Zrobię do sprzedania nowe i się zastanawiam, bo ma różny materiał. Biało czerwone z plastra miodu, czarne z hebanu, stabilizowany klon, stabilizowana olcha? Pytanie jest ważne, bo to potem kształtuje cenę, a one średnio chodzą po 150 zł więc wątpię, że ktoś da więcej nawet jak będą super okładki.

A nie mogłeś dać linka do tego E-baya, byśmy sami pooglądali.... ;-D

Edyta: Ja byłem posrany jak zobaczyłem brzytwę Cichego w kolorze miodowym. Normalnie ...nie dla mnie, nie na moje możliwości. Ale to jak z nissanem GTR. Nie na moją kieszeń, a i tak człowiek przystanie i poogląda. ;-)

pawelpksa

Czy ja dobrze widzę te sama Polonię na OLX?

MJW

oj dobrze widzisz

Przy wolnych 500 stówkach bym brał

pawelpksa

Piękna! Oczywiście, że nęci. Czekam jednak na Saitę. Trzeba trzymać dyscyplinę!

MJW

No ja już tegoroczny budżet wyczerpałem aczkolwiek....
Saito, Cichy - wystarczy na ten rok

Aczkolwiek kolega mógł coś bąknąc że planuje sprzedaż tego cacka

pawelpksa

chyba na ten i na kolejny ...
ale Polonia warta jest uwagi
tu nie wystartuje, ale pójdę za Twoim przykładem i wyzbędę się czego nie używam to będzie prościej myśleć

MJW

Na przyszły rok mam w planie filarmonikę

Ostatnio doszedłem do wniosku że bez sensu trzymać coś co mi leży na półce. Kolekcjonerem nie jestem ale Filarmonikę dołożę , może wapienicę ale nie za 200 zł

Jakos przeszła mi już gorączka goleniowa i zaczynam myśleć zanim coś kupię, chociaż ta Polonia korci oj korci ( zapewne już poszła :) )

pawelpksa

NO to numer. A jakiej filharmoniki i w jakim stanie szukasz?

MJW

Wiesz co, prawdopodobnie nr 14.
Stan najlepiej najlepszy możliwy lub do niewielkiej korekty żeby nie trzeba było jej zdzierac bóg wie jak mocno

SMF spam blocked by CleanTalk