Reklama

Nity do brzytew.

Zaczęty przez porcelanowy, 14-11-2011, 09:10:55

porcelanowy

Powitoł
Gdyby ktoś chciał okuć "na bogato" polecam zajrzeć do sklepów dla jubilerów amatorów ;) i popytać o przekładki. Większość trochę mija się z moim osobistym poczuciem estetyki (cepelia żeby rzec wprost) ale zdarzają się całkiem ciekawe które już gdzieś byłbym w tanie wcisnąć.
Na szybciocha można przejrzeć ofertę na allegro - poniżej srebrne:
http://allegro.pl/przekladki-srebrne-98653

Do swojej albo wkleję taką miskę, albo pierdyknę coś rustykalnego  lub taką tarczę:D

edyta: aaa, lity drut srebrny (np. 1 i 1,2mm) też można znaleźć, ale nie wiem, czy nie za miękki na nit.

viajero

Właśnie dotarły do mnie nity od Babura - są wspaniałe.
Do tego ekstra bonusik - rewelacja

Kupującym: jeżeli cena wydaje się z kosmosu - zaproponuj swoją :) Dotąd nie sprzedawałem, ale pozbywam się niepotrzebnego (No poza zbiorkiem MarcinSów ;)
Optymizm to brak informacji
Jewtuszenko.

viajero

Tak właśnie zrobił - wspaniały sprzedawca!

Kupującym: jeżeli cena wydaje się z kosmosu - zaproponuj swoją :) Dotąd nie sprzedawałem, ale pozbywam się niepotrzebnego (No poza zbiorkiem MarcinSów ;)
Optymizm to brak informacji
Jewtuszenko.

pitman

Ja też czekam na przesyłkę od niego :] - na razie przyszły pocztą 2 knoty /ale to inna historia/.

..:: Pitman Custom Sheaths ::..

concretcube

Witam, widzę całkiem ciekawe śruby jako nity :) Masz może jakieś inne przykłady ? Sprawdzone oczywiście :)
Niedawno kupiłem nity z allegro od emil359 od biedy nie są złe, jednak są to własnoręcznie robione nity z zadziorami (docięta rurka robiąca za podkładkę).
Mam starą brzytwę Puma (dziadkowa - moja duma :D) chciałbym ją odnowić, jednak w obawie przed uszkodzeniem okładzin, wolałbym je skręcić niż zbijać młotkiem (nigdy tego nie robiłem, więc mam pewne wątpliwości - chociażby co do ścisku ile to za dużo ile za mało)
Pozdrawiam

concretcube

Rzeczywiście nie są najgorsze i ma całkiem niezły wybór :)

A jakich narzędzi do tego celu używasz, mały młoteczek mam. Choć nie taki jak u szacownego Pana z aukcjii :)

P.s Drogo takie piny wychodzą ?

SMF spam blocked by CleanTalk