Reklama

Tani kamień wodny na początek

Zaczęty przez Valtarsai, 08-12-2018, 17:54:29

Valtarsai

Witam serdecznie, szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłem żadnego, który powstałby niedawno. A więc do rzeczy: szukam maksymalnie najtańszej opcji w sprawie kamienia wodnego. Myślę że mój budżet to maksymalnie 100 zł, byłoby miło gdybym musiał zapłacić mniej  :D Nie mam wyspecjalizowanych wymogów, chciałbym jedynie podostrzyć kilka noży do użytku domowego, tak więc nie potrzebuję kamieni za 300-400 zł. Myślę, że najlepszym wyborem będzie gradacja 1000. W Ikei, Obi, Leroy Merlin itd. nie ma nic, więc raczej zostaje tylko zakup przez internet. Z góry dziękuję za propozycje

kgrzesiek

Skoro kamień, będziesz ostrzył z ręki.
Na bazarku leżą tańsze płytki diamentowe z różnymi gradacjami.
Szybciej się ostrzy, a jak musi być gładko to kawałek ceramiki na wykończenie ;-)

Valtarsai

Mógłbym prosić o przykładowy link do jakiejś oferty? Bo przeglądam ten bazarek i nie wiem nawet na co patrzeć  :(
Druga sprawa, mógłbyś rozwinąć co masz na myśli mówiąc o "kawałku ceramiki" na wykończenie? Minimalne pojęcie o ostrzeniu noży mam, jednak ogranicza się ono do ostrzenia na tanim kamieniu 1000. :shy:

kgrzesiek

Choćby Kolega mamcar, fenei
maja w ofercie diamenty

Wejdź, przewiń, zobacz.
Ceramika - pręt ceramiczny choćby spyderco, albo jakiś tańszy. Ostatecznie dno kubka ceramicznego, na serio. Może być i kamień, ale z gęstego diamentu nie potrzeba.

Hajer

Może jestem pierdolnięty, że wciąż wierzę w TYLUzWAS
Pewnie pójdzie mi to w pięty
Może bardziej

Bernard_Szkurat

Cytat: Hajer w 08-12-2018, 18:36:14

Proszę
https://www.castorama.pl/produkty/ogrod/narzedzia-ogrodowe/ciecie/siekiery/akcesoria-do-siekier/ostrzalka-diamentowa-verve.html
Ogólnodostępne, tanie i sprawdzone ;-)

w opisie castoramy nie widze, ale na angielskim odpowiedniku b&Q napisane gradacje: 200,300,400,600 jakby co.

WojtekimbieR

Cytat: bernardszkurat w 08-12-2018, 18:55:12

w opisie castoramy nie widze, ale na angielskim odpowiedniku b&Q napisane gradacje: 200,300,400,600 jakby co.

Z tego co pamiętam to się zgadza

yeti65

Maciek8317516

Z kamieni wodnych to polecam takie coś: https://www.militaria.pl/sanrenmu/oselka_sanrenmu_seria_a_-_240_800_p88341.xml
Mam i używam. Całkiem dobrze się na tym ostrzy. Te diamenty verve też są dobre do ostrzenia.

depravedsouls

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

SMF spam blocked by CleanTalk