Reklama

Folder do 800zł

Zaczęty przez Ubei, 10-12-2018, 03:19:18

Ubei

Czołgiem, jakoś pół roku temu kupilem rata z d2. Byl to dla mnie niezły przeskok technologiczny, wczoraj zapragnąłem czegoś wiecej :D
Do wydania mam 800zl, czytałem szukałem ale nie moglem sie na nic konkretnego zdecydować.
Podobaja mi się nozyki z ostrym +/- 9cm.
Wiadomo za te cenę jakas lepsza stal, szukam czegos z blokada inna niż liner/frejm - potrzebuje nowosci. Fajnie by bylo też mieć  okładziny z aliminium, waga nie ma znaczenia. Nóż będzie używany jako typowe edc + lekkie prace obozowe.
Wiem ze wymagań trochę jest ale licze na was  :P

marcin90-70

Benchmade presidio 2
Benchmade crooked river

Sprzedam:
http://forum.knives.pl/index.php/topic,148745.0.html

Naprawiam wszelakie noże. Wegliki klade. Ostrze i dopieszczam.

Mój FB
https://m.facebook.com/KnifeHospital/

KnifeHospital-moje prace

balberith

Cold Steel Code 4 Spear Point CTS XHP

Bushpanter

Code 4 to nawet dwie sztuki będziesz mieć w tej kwocie ;)

tomi2000

rzelninio

Maserin Nimrod

Steel Will Gekko

ClipointLover

Cold steel American Lawman

kgrzesiek

Może automat od BM, albo Protech.
Alu, inna blokada, głownie bez otworów do otwierania, czyli teoretycznie mocniejsze, długość też by się zgadzała. W większości tam jest 154cm, ale to i tak nieźle.
Można znaleźć i poniżej tej kwoty. Ostatnio na bazarku ładny był :-)

Może BM 940 w okładzinach alu?

bynio204

@Sesio sprzedaje fajnego Benchmade 9170BK-Org, nożyk z polskiej dystrybucji , fajny i ciekawy -automat :D

zdrówka Zbyszek

balberith

Cytat: kgrzesiek w 10-12-2018, 15:11:25

Może automat od BM, albo Protech.
Alu, inna blokada, głownie bez otworów do otwierania, czyli teoretycznie mocniejsze, długość też by się zgadzała. W większości tam jest 154cm, ale to i tak nieźle.
Można znaleźć i poniżej tej kwoty. Ostatnio na bazarku ładny był :-)

Może BM 940 w okładzinach alu?

Można też wziąć automat od Kershaw'a. Zawsze  to taniej. Na przykład Kershaw Launch 1

Cya

Ja bym zaproponował Benchmade 407 Vallation, ma okładki z aluminum, pełne stalowe linersy, jest fajnie ciężki, czuć go w łapie, ma axis locka ze wspomaganiem (można wymontować oczywiście sprężynę) i stal S30V https://kolba.pl/product/23368,noz-benchmade-407-vallation chyba na bazarku tutaj jest za 700zł nówka, ostatecznie o 10% zniżki pisac do Kolby.
Albo to co Marcin podał - Presidio 2 od Benchmade tez dobra opcja, są 2 wersje, automat i klasycznie sam axis lock, jest lżejszy zdecydowanie od vallation.
Benchmade Croocked River ten duży :slini:

Nudel

Cytat: Ubei w 10-12-2018, 03:19:18

Czołgiem, jakoś pół roku temu kupilem rata z d2. Byl to dla mnie niezły przeskok technologiczny, wczoraj zapragnąłem czegoś wiecej :D
Do wydania mam 800zl, czytałem szukałem ale nie moglem sie na nic konkretnego zdecydować.
Podobaja mi się nozyki z ostrym +/- 9cm.
Wiadomo za te cenę jakas lepsza stal, szukam czegos z blokada inna niż liner/frejm - potrzebuje nowosci. Fajnie by bylo też mieć  okładziny z aliminium, waga nie ma znaczenia. Nóż będzie używany jako typowe edc + lekkie prace obozowe.
Wiem ze wymagań trochę jest ale licze na was  :P

Nie wiem czy ma być nowy, ale jak nie koniecznie to może używany Microtech Socom Elite?
Amelinium jest, lepsza stal jest, łożyska ceramiczne i ceramiczny detent jest... :shades:
Jeżeli ma być nowy to może... Microtech L.U.D.T. ?

Essefer

Benchmade 940, lub inny oferta dosyć bogata.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Sesio

Kosa77

Cs code 4 albo może CS swift? G10 co prawda ale za to tri ad lock i wysoki płaski Szlif.

Words Mean Nothing, Only Actions Matter

ordo

Reality has a well known liberal bias

SMF spam blocked by CleanTalk