Reklama

Skórzany tłoczony pouchyk na multitoola lub folder, antique efekt ;)

Zaczęty przez pitersek, 06-01-2019, 19:17:34

pitersek

Jak w temacie - pouchyk.
Na Sog Tomcat 3 po wymiarach zamawiającego, ale wchodzi również mój Supertool 300 z lekkim zapasem i Surge nawet lepiej. Do tooli klapka mogłaby opadać ciut niżej, ale zawsze można w kolejnej wersji skrócić.
Tłoczone jak ostatnio, poantykowane, pocieniowane, przeszyte - jak zwykle. Mocowanie szlufki szyte i wzmocnione nitami, możliwość zrobienia również szlufki umożliwiającej noszenie pion - poziom.

Nosilibyście? ;)
Coś do zmiany?

Miło jak ktoś tu zagląda czasem :kosunia:
Pozdrawiam! :)

banax

Nosiłbym, nawet pusty :), na prawdę świetna robota, miło popatrzeć :).

vol7

Fajny! Podobną konstrukcję chciałem zastosować w swoim, ale ciągle nie przyszedł mi tool :[
Przyginałeś boczki na mokro?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Fabryka Rzeczy Fajnych

Druk 3D na życzenie

mefek

Sulejknives

"Na otworach i innych krawędziach bywają włoski". Mikko

https://www.facebook.com/Sulejknives/
Instagram: #sulejknives

krupik

jest Bardzo ładny ale imho pasuje tylko do jakiejś wypasionej wersji LM dla kolekcjonerów
mojego wava byłoby mi żal wsadzić do niej żeby nie pobrudzić/zniszczyć
już sebkę bym wolał do tego łożyć albo wiliam&henry jakiegoś :)
ładna jest

32 42 630 707 710 910 940 BINGO :)

rangy67

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

krupik

Cytat: rangy67 w 06-01-2019, 22:31:37

Rewelacja :)...szkoda,że nie noszę Toola. :frown:

zawsze może Ci zrobić mniejszą na Zippo albo coś :)

edit: w Twoim przypadku to można na ten no ciężarek do kluczy/przycisk do papieru albo na latarkę - pasowało by do Twoich zestawów EDC

32 42 630 707 710 910 940 BINGO :)

rangy67

Cytat: krupik w 06-01-2019, 23:36:52

zawsze może Ci zrobić mniejszą na Zippo albo coś :)
edit: w Twoim przypadku to można na ten no ciężarek do kluczy/przycisk do papieru albo na latarkę - pasowało by do Twoich zestawów EDC

W tym problem,ze nie palę już 16 lat bo miałbym już etui na zapalniczkę zapewne Zippo lub Dupont.
A tak na marginesie już mam parę drobiazgów od Piotrka a jak coś konkretnego wymyślę to na pewno(jak powstanie) pochwalę się... ;-) :D

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

pitersek

Dzięki Panowie :)

Tak, boki formowane na mokro, ale można użyć cieńszej skóry i po prostu je wszyć, też będzie działać.

Można dopasować to etui do różnych przedmiotów, tylko trzeba mieć na uwadze, że przy małych wymiarach drastycznie kurczy się powierzchnia do pokrycia tłoczeniem. Kiedyś robiłem podobny na LM Micra i to było wyzwanie.

Pozdrowienia! :kosunia:

Bushpanter

SMF spam blocked by CleanTalk