Reklama

Nóż, który robi wrażenie na laikach

Zaczęty przez kapfryd, 23-02-2019, 01:13:25

kapfryd

Wnożowieni stanowią raczej dość niewielki odsetek społeczeństwa - otoczeni jesteśmy przez ludzi, którzy na widok ceny noża przekraczającej 50 zł stukają się w głowę.

I tu pytanie, bo czasem zdarza się Wam pewnie pokazywać swoje kolekcje kolegom lub koleżankom, którzy nie interesują się tematem. Jaki nóż robi na nich największe wrażenie?

Pytanie nasunęło mi się, bo jak żaden z moich składaków nie powodował większych (żeby nie powiedzieć żadnych) emocji u osób postronnych tak zauważyłem, że wielu lajkonikom ;) bardzo podoba się Dogtooth Brada Zinkera (produkcji WE, dla massdropa). Fotki kradzione, dla poglądu:

Temat powstał w ramach programu walki z nudą na wsi.

"Wszelkie zbieractwo jest dobre dla kobiet i homoseksualistów" - Marian Paździoch

grzess

Pokaż kolegom/koleżankom jakiegoś OTFa większego (Microtech Makora/Combat Troodon) to zobaczysz ich reakcję  8o Wśród moich znajomych robią największe wrażenie, niektórych mocno ciekawią, a niektórych sądząc po reakcjach chyba przerażają  :I

Balisongi podobnie i inne automaty, duże fixedy też robią wrażenie.

depravedsouls

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

Essefer

U mnie Bugoutem się zachwycali. Furorę robiło też G3 Puukko. Nudne czarne nie porywają ludzi, co któryś zwróci uwagę na Pare3. Ta dziura odbiega od normy i to być może ich uroczy.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Dżem

CS XL obojętnie jaki model. Mimo wszystko jednak rozmiar nadal wzbudza zainteresowanie ;)

Chwila, która trwa
Może być najlepszą z Twoich chwil...

GarbatyAnioł

Faktura za customa, z ekskluzywnych materiałów.

Nie ma takiej rury na świecie,
której nie można odetkać

hiko

crywar

Oryginalny balisong z Filipin spodobał się jednej kobiecie.
Faceci zwracają przede wszystkim uwagę na kształt klingi, bm940, fox balisong.
Pająki podobają się moim dzieciom, bo mają pająki na głowni ;)

Edycja: Dirty Bill od @seth13 chyba ze względu na wielkość  :D

why so serious

bynio204

Zdecydowanie CSy xl , jak otworzę rayaha albo espadę xl z nadgarstka i ten trzaska jakby komuś kręgosłup pękał :D

zdrówka Zbyszek

ordo

Auto, balisongi i XL. Poza tym takie raczej chwilowe zainteresowanie.

Reality has a well known liberal bias

cat

Pikutek, duże kukri. Pikutek większe.

Sesio

ER Nemesis. Ten klik przy otwarciu. Straszy innych, bo sprzedałem.

Mikko

Cytat: Dżem w 23-02-2019, 07:52:43

CS XL obojętnie jaki model. Mimo wszystko jednak rozmiar nadal wzbudza zainteresowanie ;)

I w krótkim czasie zapewnia renomę pojeba, który nosi w biały dzień składany tasak. ;)

Żaden konkretny mi nie przychodzi do głowy, ale sposób otwierania robi wrażenie, automaty, assisty, flippery, strzelanie z kołka itd gdy klinga szybko się pojawia znikąd. Nie obnoszę się z tym, otwieram często tak by nie widzieli, nie chcę po prostu potem pożyczkobiorców, którzy zrobią mi z noża grzebień. Ale czasem ktoś tam zauważy.

katz

Dzida w komunikacji miejskiej robi wrażenie.

Skóry różne: http://katzs-leathers.tumblr.com
Sprzedam

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia.

zebrox

Nie wiem czemu, bo ja kompletnie nic w tym nóżu nie widze Gerber lmf ll oraz ten wybor rozumiem LKW compact butcher.

Sprzedam: Benchmade Pika, Cold steel Recon1, Cold Steel Code 4

<font size="20">KOLEGO OD KERSHAWA ZAGUBIONEGO ODEZWIJ SIE DO MNIE ZGUBILEM DO CIEBIE KONTAKT.</font>

Marcinos

Mój brat, w czasach fascynacji bractwem rycerskim, jeździł pociągiem na treningi.
Cały w skórze, wysokie buty, długie włosy, broda. Na plecach długi jednoręczniak i tarcza.
Jak ludzie pytali: "po co ci to?", drapał się po głowie i pytał:"którędy na Grunwald?".

Znajomych straszę tym:

Jak mawiał pan Wołodyjowski:"albo będą się z ciebie śmiać, albo będą się ciebie bać".
Z dwojga złego lepsze to drugie. Restekpa.

cat

Civilian? Ulubiony nóż Hannibala Lectera. Wrażenie robi, ale czy dobre;)

dzyndzl

Cytat: cat w 23-02-2019, 15:21:49

Civilian? Ulubiony nóż Hannibala Lectera. Wrażenie robi, ale czy dobre;)

A czy Lecter nie miał czegoś mniejszego (harpy?). A civilian, hmmm... niejeden znajomy zrobiłby duże oczy i popukał się w czoło :rotfl:

..... ...

cat

Harpy też chyba miał. I potrafił improwizować.

Krzysztofon

Jak straszyć to od razu katana i najlepiej zakrwawiona ;)

Na znajomym "na mieście" wrażenie zrobił Duplex Ostapa (by RS), wiedziałem co mu dać na urodziny, używa do dziś :), jak ktoś się boi ostrości to każdy go wystraszy szczególnie jak otworzysz z jednej ręki...

w domu nóz szefa Tojiro z laminatu pierwszy wpada w oko gościom.

OTF, czarnych/zębatych, XL itp. w mieście nie wyjmuję - nie chce pogłębiać fobii.. co innego las :)

SMF spam blocked by CleanTalk