Reklama

South Pole i inne noże TRC

Zaczęty przez PiterM, 10-05-2019, 08:44:49

PiterM

Fajny nożyk, kilka ujęć:

Instagram: @piotr_ma

... a w kieszeni Sebenza

przemekspce

Drugie mega klimatyczne, reszta wiadomo super jak zawsze  ;)

:heart: Spydie :heart:

Moja galeria

InQuizitor

Cytat: przemekspce w 11-05-2019, 20:32:01

Drugie mega klimatyczne, reszta wiadomo super jak zawsze  ;)

No i nóż całkiem fajny.

kgrzesiek

Fajny patent na krzesiwo :-)

PiterM

Inny, ale też TRC... fajne noże, miła odmiana od USA i zachodu Europy. Takie współczesne czarne trio Nessmukowe wyszło:

... a w kieszeni Sebenza

demon

Tak sobie patrzę i myślę, ten kto zaprojektował trn "polany" nożyk musi mieszkać w ciepłym kraju - może na południu byłego ZSRR. Wystarczyłoby żeby złapał taki nóż zimą za wystający tang (z pomiędzy podkładek) gołą ręką (najlepiej mokrą) a od razu zrozumiałby jaki to absurd. Mieliśmy kiedyś w szkole takie duże stalowe pługi do odśnieżania lodowiska. Miały metalowe rękojeści...

Ps. Sprawdziłem - Litwa. Dziwne.

Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

PiterM

To się tyczy w zasadzie wszystkich full-tangów... dla tego zimą na mrozie zawsze i tak mam jakieś rękawice.

Albo trzeba się na puukko przestawić, ale czasem może być zbyt delikatne. Szczególnie zimą.

... a w kieszeni Sebenza

demon

Cytat: PiterM w 27-08-2019, 10:56:56

To się tyczy w zasadzie wszystkich full-tangów... dla tego zimą na mrozie zawsze i tak mam jakieś rękawice.

Albo trzeba się na puukko przestawić, ale czasem może być zbyt delikatne. Szczególnie zimą.

Albo ukryć tang w głębi okładek. Osobiście nie mam nic przeciwko tangom równym z okładkami (mój Manly, Pielgrzym tak mają) bo w sumie nie jest to w moim przypadku istotne ale nazywanie takiego noża "Biegunem Południowym" to nieporozumienie. Więcej uwag nie mam :)
Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

PiterM

No tu pełna zgoda, bo z nazwami to generalnie pojechali mocno... np. nóż o nazwie ,This Is Freedom' - pokaż mi proszę swojego this is freedoma?  ;>

... a w kieszeni Sebenza

PiterM

... a w kieszeni Sebenza

LordDisneyland

..."Tysiąc Serc"?!
Nieźle.
Mam nadzieję, że następny nóż będzie poświęcony mojemu ulubionemu wojownikowi Dakotów, noszącemu imię ''Wpada na coś, gdy się czołga". W dziedzinie nazewnictwa są miszczuniami.

...A p o c a t a s t a s i s N o w...

PiterM

To jeszcze do kompletu model: This Is Freedom

... a w kieszeni Sebenza

PiterM

Freedom w działaniu - woda i ogień:

... a w kieszeni Sebenza

Swirek89

ładne fotki i fajne noże :)

Instagram: @znozemprzezswiat
http://znozemprzezswiat.pl/

PiterM

Jeszcze z tym draniem z TRC miałem przyjemność:

... a w kieszeni Sebenza

PiterM

... a w kieszeni Sebenza

LAU CHE

Mam i ja w sobotę jedzie na test do lasu

PiterM

... a w kieszeni Sebenza

ramor7

Cytat: PiterM w 08-10-2020, 09:55:43

Jeszcze z tym draniem z TRC miałem przyjemność:

Po kiego grzyba otwór w klindze?
Moje EDC : CRKT Avant, Leatherman Wave/ do tego zestaw bitów z przedłużką i kluczem fajkowym Vicka, latarka 5.11 EDC 1AAA,?  Lumintop EDC 18, plecak 5.11 AMP 24 plus apteczki.... i cała masa rzeczy, które mogą się kiedyś przydać.

PiterM

Cytat: ramor7 w 19-05-2021, 13:05:25

Po kiego grzyba otwór w klindze?

Taki design, podkreśla lekkość formy. Praktyczne zastosowanie żadne, ale czy to ma znaczenie w tym przypadku?

... a w kieszeni Sebenza

SMF spam blocked by CleanTalk