Reklama

Zwariowałem, pochewki rozdaję!

Zaczęty przez Morose, 05-06-2019, 12:03:54

Morose

Drodzy miłośnicy ostrości i skóry.

Na wstępie chciałbym wszystkich powitać. Mam na imię Mariusz i od dłuższego czasu zajmuję się pracą w skórze, ostatnio głównie wykonuję akcesoria do broni, takie jak kabury, ładownice, pasy itp. Moje prace można obejrzeć na profilu facebookowym: www.facebook.com/MoroseLeather

Chciałbym rozszerzyć działalność o pochewki do noży. Kilka razy miałem już okazję wykonać pochewki na noże, ale tylko okazjonalnie, niejako przy okazji. Załączam kilka fotek pochewek przeze mnie wykonanych.

W związku z powyższym, aby pokazać Wam, że robotę wykonuję porządnie i można mi w kwestiach zawodowych zaufać, mam pewną propozycję.
Jeśli ktoś z użytkowników forum ma bezdomny nóż, który chciałby ubrać, albo nóż, który ma domek, ale z jakichś powodów powinien mieć inny, niech zamieści w tym wątku jego zdjęcie i krótko uzasadni dlaczego to jego właśnie nóż powinien otrzymać nową pochewkę.
Ja rezerwuję dla siebie prawo do subiektywnego wyboru 2 (słownie: dwóch) noży, do których wykonam bezpłatnie pochewkę według własnego pomysłu, choć po wysłuchaniu pomysłów właściciela noża. W zamian oczekuję tylko zamieszczenia na forum recenzji wykonanej przeze mnie pochewki oraz pokrycia ewentualnych kosztów przesyłki noża do mnie i noża wraz z pochewką do właściciela (całość powinna się zamknąć w 20-30 zł).
Zgłoszenia przyjmuję do końca tego tygodnia, a więc do 9 czerwca do godziny 23:59.

Trak

Cześć. Ja mam 4 noże, bez pochewek.
Do wyboru ;).

SebaNH

Witaj Kolego. Mam Kukri w którym po pochwie widać upływ czasu. Tak na prawdę szukam kogoś do renowacji pochwy ale jeżeli podejmiesz wyzwanie na nową pochwę to by było super.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

eddieiron

Przydało by się ubrać ,coś prostego bez fsjerwerków .

Poziu

To ja dorzucę coś z innej beczki. Myślałem o wykonaniu pochwy na obuch hawka od Grafa, ewentualnie na obuch starej polskiej siekiery. Jeżeli w grę wchodzi tylko nóż, to mam jeszcze takiego ruskiego pizdryka bez pochewki.

Kiedy za długo patrzysz w ciemność,  ciemność zaczyna patrzeć w Ciebie.

Morose

Po pierwsze - dziękuję za odzew.

Panowie, wszystko jest możliwe, choć szczerze wolałbym jednak, żeby to były noże :)

Jeszcze jest nieco czasu, zachęcam do przesyłania zgłoszeń :)

Pan

Czemu by nie spróbować szczęścia... :P

Pierwszy - uwielbiam go, jednak beznadziejny plastik, który pełni funkcję pochwy, skutecznie zabija przyjemność z noszenia go.
https://www.instagram.com/p/BS3i-geAGYq/

Drugi - mój fixed edc. Marzy mi się do niego skórzana pochewka, w której mógłbym go nosić horyzontalnie, na krzyżu.

https://www.instagram.com/p/BaBx-FPAIQG/
Cytat: marcin90-70 w 19-07-2017, 06:46:17
co robisz? Żyjesz, a nie poerdolisz sie w tańcu;)

drazel

To dwa moje noże które potrzebują pochewek. Oba w podobnym klimacie jak widać, dorobienie pochwy do któregokolwiek z nich może być wyzwaniem, żeby trzymać klimat. Mniejszy nóż to stuletni nóż okopowy, rodzinna pamiątka. Duży to PCK pirackie wielkie Bowie. Nowozytny ale z klimatem

Kailll

Domek by mu się przydał, bo zwiększyło by to w znacznym stopniu jego użytkowość, pozdrawiam serdecznie  8D

Dżem

Dobry start kolego. Bardzo fajny pomysł.
Jest u mnie kilka sztuk. Do schowania w skórę ale nie będę nadużywał Twojej ofiarności. Czekam co wybierzesz. Może mnie czymś zainspirujesz.
Zaskoczył mnie kukras. Też bym swojego jakoś zapochwił.

Chwila, która trwa
Może być najlepszą z Twoich chwil...

Masynissa

Witaj, bardzo fajne prace. Zgłaszam kandydaturę: moja propozycja to opochwienie takiego taktycznego noża do rzucania, co może być wyzwaniem, bo nie wiem nawet, jak się powinno go nosić. Wskazówek szukałem m.in. w "Desperado" :) Tak na poważnie, to sentymentalna pamiątka, prezent sprzed lat od byłej dziewczyny, a - co zrozumiałe - obecnej żony. Zasługuje na lepszą oprawę (znaczy nóż, nie żona). Dzięki za fajną inicjatywę.

Bartek_Wojciechowski

Trak pozycja 3 wg mnie najbardziej godna Twojej roboty.

Tyler Durden

Mam takiego BM po regrindzie Kreina. Na chwile obecną noszę w  gratisowym kapciu ze sklepu. Marny jest, ale jest. Bardzo bym się ucieszył gdyby ktoś mu zrobił jakąś ciekawą pochewkę -wsuwkę. Taką do kieszeni.
Z psim łbem takim jak na klindze ;)

Co prawda nie nóż ale tez potrzebuje pochewki ;)  Reabar, przenoszony na pasku w oryginalnym pokrowcu. Maży mi się skórka wsuwka na pas. Jakoś nigdy nie mogę się do tego zabrać. Widział bym go w takiej pochewkce jak na magazynek,
otwartej, nie zamykanej ;)

Dzięki za inicjatywę :)

Morose

Dziękuję za duży odzew.
Wypadła mi pilna sprawa rodzinna i do końca tygodnia jestem poza warsztatem.
Przepraszam za komplikacje, wrócę do tematu po weekendzie.
Aby być w porządku wobec osób, które zgłosiły swoje kandydatury, kolejnych zgłoszeń nie przyjmuję, zwycięzców wybiorę ze zgłoszeń dokonanych w pierwotnym terminie.

Z góry dziękuję za wyrozumiałość.

Morose

Na wstępie jeszcze raz dziękuję za duże zainteresowanie moją propozycją. Po drugie - jeszcze raz przepraszam za opóźnienie.
Po trzecie - bardzo trudno było mi dokonać wyboru, ale jak się powiedziało A, trzeba powiedzieć B.
Zgodzę się z opinią Bartek_Wojciechowski - pozycja nr 3 z listy Trak'a bardzo przypadł mi do gustu i jego wskazuję jako pierwszego zwycięzcę.
A ponieważ strasznie ze mnie uczuciowy i sentymentalny gość - na drugiego zwycięzcę wybieram nóż do rzucania Marynissa.
Panowie - jeśli nadal zainteresowani - proszę o prywatną wiadomość.

P.S.
Było również dwóch kandydatów, którzy mi strasznie do gustu przypadli. Drazel i jego duże bowie - jako fan Starego Zachodu w ty nożu się zakochałem. Nie wykluczam powtórki akcji - wtedy będziesz miał pierwszeństwo. A jak Ci pilno go opochwić - dam naprawdę dobrą cenę.
Drugi to SebaNH i renowacja pochwy do kukuri. Jeśli to nic pilnego to odezwij się po wakacjach - jestem pewien, że się dogadamy :)

Jeszcze raz dziękuję za udział w mojej zabawie i gratuluje zwycięzcom :)

Trak

Miło mi ogromnie :), Dziękuję, Bartkowi również ;).

Masynissa

Dziękuję, jestem zaszczycony i jednocześnie bardzo ciekaw, co takiego wymyślisz do tego nietypowego nożyka.
Pozdrawiam

SebaNH

Dzięki za akcję , tak jak piszesz jeżeli nic nie znajdę to odezwę się po wakacjach.pozdr

drazel

O. Bardzo mi miło. Równiez po wakacjach się odezwę

Trak

Odebrałem właśnie wykonaną dla mnie pochwę. Bardzo dziękuję :). Nóż pewnie siedzi w środku. Reszta na fotkach.

SMF spam blocked by CleanTalk