Reklama

Hebanowy - przymiarki okładek rękojeści

Zaczęty przez konik707, 16-06-2019, 18:22:39

konik707

Stal D2, jelec stal nierdzewna, kołek unieruchamiający jelec tytan , okładki rękojeści heban, nity w rękojeści rurki tytanowe docelowo mają mieć kolor niebieski i wypełnione albo mosiężnym pręcikiem lub miedzianym.

Hajer

Ładnie się zapowiada:slini: kołek w jelcu jest trójkątny czy tylko mi się wydaje?

Może jestem pierdolnięty, że wciąż wierzę w TYLUzWAS
Pewnie pójdzie mi to w pięty
Może bardziej

konik707

Nie, zdjęcie przekłamuje jest podpiłowany w ostrze aby łatwiej wchodził w otwory.

jackdaniels11

Nie lękaj się chodzić ciemną doliną bo jam jest częścią Tej Siły, która Zła pragnąc - Dobro wszelkie czyni...

depravedsouls

Będzie ładny, pomysł z podcięciem i dziurką fajny

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

Saduria

Klasa  8D
Cieszę się, że znowu zacząłeś pokazywać tutaj prace. Dzięki temu mogę podpatrywać dopracowane szczególiki i uczyć się.  :)

sj1950

Nawet jeślibym nie miał zdania na temat czy nóż mi się podoba to finazja szczegółów przykuwa uwagę.

eddieiron

Bedzie fajny ,uważaj przy szlifowaniu tytanu ,szybko się grzeje .

konik707

Cytat: eddieiron w 18-06-2019, 10:07:11

Bedzie fajny ,uważaj przy szlifowaniu tytanu ,szybko się grzeje .

Dzięki za radę - przewiduję przyciąć na odpowiednią długość przed klejeniem, ma wyglądać mniej więcej tak jak na zdjęciu  poniżej ( sory za zajumane zdjęcie) tylko materiały inne na zewnątrz tytan potraktuję go ogniem a środek mosiądz lub miedz.

Sulejknives

Pięknie się zapowiada. Podziwiam cierpliwość do tych wszystkich zdobień.

"Na otworach i innych krawędziach bywają włoski". Mikko

https://www.facebook.com/Sulejknives/
Instagram: #sulejknives

mnicha

Każdy ma swój odchył, i nie ma co o tym dyskutować.

konik707

Piotr Bialy

To jest noz z totalnym pomyslem. Ja uwielbiam Twoje noze. Wyczucie smaku i doskonale proporcje...Wszystko jest jak byc powinno....

wfmen

Hebanowy już u nowego właściciela. Ma się dobrze i nawet zaczął gwiazdorzyć na ściankach, tzn. drzewach.

mnicha

Jesteś mistrzem detalu. Oglądając detal z dołu rękojeści mam wrażenie, że to kabłąk języka spustowego pięknej, starej broni myśliwskiej.  8D 8D 8D

Każdy ma swój odchył, i nie ma co o tym dyskutować.

Soul Savage

Panie, super to wygląda. Świetna, precyzyjna robota. Bardzo ciekawie rozwiązana rękojeść, nietypowe podejście do pinów. Kabłąk pod palec wskazujący można uznawać za sub-hilt?

crywar

why so serious

LordDisneyland

Cytat: mnicha w 07-03-2020, 13:12:38

Jesteś mistrzem detalu. Oglądając detal z dołu rękojeści mam wrażenie, że to kabłąk języka spustowego pięknej, starej broni myśliwskiej.  8D 8D 8D

Miałem bardzo podobne wrażenie- jak broń ze świata steampunku ;)

Piękna rzecz. Nic, tylko podziwiać kunszt twórcy.

...A p o c a t a s t a s i s N o w...

jetron

Bardzo, bardzo, ładna praca. Dbałość o szczegóły, pracochłonne wykończenie, szczegóły, szczególiki. Tak samo pochwa: detale, pracochłonne drobiazgi - tu podszycie, tu inny kolor, tam taka nitka, tam taka... To na pewno nóż custom "pełną gębą".
Czapki z głów za pracę. Wykończenie doskonałe.
Niestety, efekt finalny, (czyli nóż) nie jest sumą efektownych szczegółów.
Taki sobie...

wfmen

To zapewne kwestia gustu, ale o nich się przecież nie dyskutuje.

SMF spam blocked by CleanTalk