Reklama

"Ząbki" na nożu

Zaczęty przez Jornejm, 24-07-2019, 20:18:29

Jornejm

Cześć,
Ostatnio zacząłem się zastanawiać do czego są "ząbki" umieszczone na głowni po przeciwnej stronie niż ostrze. Czy to wymysł chińskich projektantów czy to faktycznie ma jakąś funkcję? Proszę o odpowiedź.
Załączam dodatkowo zdjęcie opisywanego noża ->  https://drive.google.com/file/d/1wNZKQVEMHcqHAOWG8HFfs85qB6W2wOm3/view?usp=sharing

~PAVLO~

To dodatkowa funkcja noża czyli piła :rotfl:
Niech ktoś porawi jak się mylę.

Testral

Rambo przecinał nimi drut kolczasty...

Rise and rise again, until lambs become lions.
ZT 0770CF - nóż idealny!

Maciek8317516

To jest piła ale raczej służy tylko do tego aby nóż ładnie wyglądał. Te ząbki nie przypominają ząbków piły do drewna więc wątpię aby były tak samo wydajne. Chińczyk raczej nie zastanawiał się nad użytkowością tego noża.

Pillnitz

W nożach, w których jest to zrobione odpowiednio, jest to piła.
W tym nożu jest to ozdobnik dodający +50 do "madafaka".

Ogólnie noże "firmy" Columbia i tym podobne wynalazki za 50 zł z allegro,
gdyby były zrobione z papieru, to można by nimi ewentualnie podetrzeć dupę :kosunia:.

* zacnie ostrzyżony hetero sapiens *

krzem

Nie znacie się nic, a nic... to po to żeby rana (zadana jedynie w samoobronie) była poszarpana i trudniej się goiła!

To skromny człowiek, z byle gównem nie wyskoczy.

Jornejm

Cytat: ~PAVLO~ w 24-07-2019, 20:21:14

To dodatkowa funkcja noża czyli piła :rotfl:
Niech ktoś porawi jak się mylę.

ząbki z piły są trójkątne, ciężko by było przepiłować tym drewno

johan80

Cytat: krzem w 24-07-2019, 21:05:56

Nie znacie się nic, a nic... to po to żeby rana (zadana jedynie w samoobronie) była poszarpana i trudniej się goiła!

Heh ...chyba (odrobinę) się znam, taka odpowiedź od razu przyszła mi do głowy!

Jornejm

w takim razie ząbki nie powinny zaczynać się bliżej szpikulca? Twoja odpowiedź mimo to wydaje się najbardziej prawdopodobna, dzięki  :shy:

Pillnitz

Dobra, to ja już idę i nie psuję zabawy :D...

* zacnie ostrzyżony hetero sapiens *

krzem

W odstępy między tymi ząbkami należy wcierać truciznę, która po zadaniu ciosu, z przeniknięciem klingi pod skórę wroga, umożliwi wprowadzenie trucizny wgłąb tkanek atakującego Cię agresora.
Rzeczą oczywistą jest, że kohezja w obrębie materiału klingi przeważy nad adhezją na styku klinga i zaaplikowana substancja, co przy wyrywaniu klingi noża z ciała agresora, poskutkuje pozostawieniem substancji trującej w ciele przeciwnika.

stream

Do zadawania ciosów biomechanicznych  :rotfl:

Trak

Cytat: krzem w 24-07-2019, 21:20:58

W odstępy między tymi ząbkami należy wcierać truciznę, która po zadaniu ciosu, z przeniknięciem klingi pod skórę wroga, umożliwi wprowadzenie trucizny wgłąb tkanek atakującego Cię agresora.
Rzeczą oczywistą jest, że kohezja w obrębie materiału klingi przeważy nad adhezją na styku klinga i zaaplikowana substancja, co przy wyrywaniu klingi noża z ciała agresora, poskutkuje pozostawieniem substancji trującej w ciele przeciwnika.

Zapomniałeś dodać, że takim zatrutym nożem można nadpiłować drzewo owocowe rosnące na terenie nieprzyjaciela, a co dalej wiadomo.

Krug

A o rypke oskrobać z łuski.

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

depravedsouls

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

Ajron

Kolego piszesz tu półprawdy, żeby nie powiedzieć że bzdury opowiadasz <tu wstaw ikonkę z aureolką>. Chodzi o to, że jak dźgnie się kogoś w brzuch to te ząbki zahaczają o jelita i wyciągając nóż wyrywa się też przeciwnikowi jelito. Przysięgam, tak było.
Ps. A poważnie to kiepska ozdoba bez funkcji.

krzem

Cytat: Ajron w 25-07-2019, 09:48:00

Kolego piszesz tu półprawdy, żeby nie powiedzieć że bzdury opowiadasz <tu wstaw ikonkę z aureolką>. Chodzi o to, że jak dźgnie się kogoś w brzuch to te ząbki zahaczają o jelita i wyciągając nóż wyrywa się też przeciwnikowi jelito. Przysięgam, tak było.

Ps. A poważnie to kiepska ozdoba bez funkcji.
Po namyśle, to może mieć sens... takim jelitem można związać kilku jeńców, wiec jak najbardziej jest to praktyczne rozwiązanie!

piomic

Cytat: krzem w 25-07-2019, 11:02:52

takim jelitem można związać kilku jeńców

No coś Ty... Takim poszarpanym ząbkami? Żeby pouciekali?

Krug

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

Castillo

Ten topic wypadałoby przenieść w całości do "Cytaty z userów"  :rotfl:

https://www.instagram.com/_castillo1_/ - moje nożowe fotki

to mam/miałem/będę miał

"Życie jest jak kot wytaczający arbuza z jeziora" - Paulo Coelho

SMF spam blocked by CleanTalk