Reklama

Spyderco Manix 2. Oryginał?

Zaczęty przez Jam Lasica, 17-09-2019, 13:33:45

Jam Lasica

Witam
Znalazłem w pewnym lombardzie takiego oto spyderco manixa 2. Wyjątkowo kusi ceną. Po macaniu wydaje się być wszystko w porządku. Materiały spoko. Mechanika spoko. Wygląd też spoko. Pytanie: znalazłem perełkę w super cenie czy też podróba?

https://imgur.com/gXWvBJG
https://imgur.com/xXycSWa
Niedawno czyściłem klawiaturę. Okazało się, że i ona zawiera śladowe ilości orzechów. ;]

WhyDuck

Wygląda mz. ok.
Jak bardzo kusi, to bierz :)

Nie pisuję z analfabetami.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie próbują ubrać tego w słowa.

www | grafika | reklama

sklep knives.pl

Jam Lasica

ja się po niego wybieram chyba za chwilę. Wolałem zaciągnąć opinii mądrzejszych  :rotfl: . Leży tam za 115zł więc cena mikro...

Niedawno czyściłem klawiaturę. Okazało się, że i ona zawiera śladowe ilości orzechów. ;]

domingez

Cena az niewyobrazalna. Na cpm m4 powinny byc jakies oznaki patyny.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Sami się rodzimy, sami umieramy.

kgrzesiek

Dlaczego powinny? Miałem tą stal i jak leżała nie używana to nic się nie działo. Dopiero krojenie jedzenia zostawało smugi. Może nóż nie był używany.

Jam Lasica

wfmen

deal miesiąca jak nie roku !! Gratulacje.

Jam Lasica

Imo nówka. Nie widzę śladów używania.

No i thx Wfman  :shades:

Ajron

@Jam Lasica , tak raczej oryginał. Prawie na pewno, mam taki sam.

Wbrew pozorom to M4 jak jest w suchym to prawie nie patynuje.

domingez

Ja jego gosciuuu wygrales zycie ! :D Odkupie go od Ciebie za 200 i 100% na nim zarobisz :D

Jam Lasica

Cytat: domingez w 17-09-2019, 16:05:09

Ja jego gosciuuu wygrales zycie ! :D Odkupie go od Ciebie za 200 i 100% na nim zarobisz :D

Oj tam może nie życie ale warto zerkać do lombardów :D

puchbeary

lokalnie czy sieciowo kupiłeś ?

Świat jest za piękny, żeby marnować czas na cienkich leszczy
--------------------------------------------------
A psy i tak fajniejsze Marcinu...

Jam Lasica

Cytat: puchbeary w 17-09-2019, 20:30:02

lokalnie czy sieciowo kupiłeś ?

Lokalnie. Leżał sobie na wystawie

domingez

Mysle, ze gdyby ten noz mogl mowic, to opowiedzialby naprawde ciekawa historie jak sie tam znalazl za takie pieniadze ;)

Okazja  1/100 000 albo Lasica kreci z nas beke ;)

puchbeary

Cytat: domingez w 17-09-2019, 20:59:17

Mysle, ze gdyby ten noz mogl mowic, to opowiedzialby naprawde ciekawa historie jak sie tam znalazl za takie pieniadze ;)

Okazja  1/100 000 albo Lasica kreci z nas beke ;)

True. I pewnie nie byłaby to historia wesoła.

Nie zmienia to faktu że faktycznie kolega zalicza według mnie deal roku i pozostaje pogratulować strzału. Niech się dobrze nosi.

Świat jest za piękny, żeby marnować czas na cienkich leszczy
--------------------------------------------------
A psy i tak fajniejsze Marcinu...

Jam Lasica

Szczęśliwie (dla siebie) nie kręcę beki  :D . A jak nóż się tam dostał i dla czego "spece" z lombardu nie ogarnęły co sprzedają? Nie wiem i mało mnie to interesuje  :rotfl: . W ogóle w tym samym lombardzie kilka miesięcy wcześniej kupiłem fajnego frostsa do filetowania za 20zł  :dodge: . Przebitka może nie taka ale zasze sporo taniej  :shades:

Jam Lasica

Cytat: puchbeary w 17-09-2019, 21:05:13

True. I pewnie nie byłaby to historia wesoła.

Obstawiam, że albo nietrafiony prezent i ktoś oddał nóż bez namysłu nie znając ceny albo bardo pilna potrzeba. Chociaż nie wyobrażam sobie potrzeby która była by tak pilna, żeby sprzedawać coś wartego 600zł za 60zł... choć mogę nie znać życia  :/ . Bardziej mnie jednak dziwi fakt za ile lombard sprzedał. Bo generalnie w lombardach widzę raczej mocno zawyżone ceny :I

Mattia

Witam,
@ Jam Lasica - mam podobne odczucia co do lombardów w dużych miastach lub sieciowych - przez to nie przeglądam ich ogłoszeń.
Może w mniejszych miejscowościach łatwiej jest znaleźć perełkę.
Pozdrawiam

Ajron

No bo to było tam, Zdzichu ten to jakaś tandeta pacz nawet nie ma czarnego plastyku. Nikt Ci tego nie kupi!!! Tak, to potrzymaj mi redbulla i patrz jak temu frajerowi opycham za sześć dyszek.

SMF spam blocked by CleanTalk