Reklama

Jaki fixed Schrade ?

Zaczęty przez cosinus, 22-09-2019, 19:45:38

cosinus

Co powiecie na tak postawione pytanie:
a) nóż fixed fulltang Schrade (dlaczego? a bo nie mam i będę tupał zamiast zjeść obiad)
b) długość ostrego albo 7/8-9cm, albo ok 12-13cm (dlaczego? bo 100mm mam aż za dużo) Bardzo długi otwieracz (SRK) już mam
c) kydex lub "prawie kydex" - nie chcę tej szytej pochwy, a chcę kombinować z zawieszeniem, np te mniejsze poziomo
d) mało mnie przekonuje wielki choil w wielu nożach firmy. Brak lub mały choil do krzesania
e) bardzo prosta estetyka, żadnych piłek, Rambo - Wiedźminów, recurvy
f) wygoda potwierdzona przez realnych użytkowników (a nie tylko przez materiał marketingowy). Dłoń mam szeroką.
g) lepiej bez fałszywki, albo z niewielką, bushcraft i batonowanie ;) Lepiej nie skandi (mam kilka)

siweq

SCHF 55 mały i taki poręczny, ale arbuza na raz nie pokroi. Mam go i używam. Ale polecam sobie test schf37 na naszym forum do obejrzenia i zapoznania się z jego wynikiem - tam poszła głownia przy mocniejszym używaniu

makjan28

Schf55 to jest klin nie nóż..
Ładny. Ale za gruby  ;P

cosinus

Cytat: makjan28 w 23-09-2019, 11:17:48

Schf55 to jest klin nie nóż..
Ładny. Ale za gruby  ;P

Autentycznie mnie przekonałeś. Pomyślałem o siostrze ;)
Cytat: vonosten w 23-09-2019, 10:34:05

Sądzę, że jednak lepiej zjedz obiad.

ale jak bardzo nie chcesz, to Twoje pieniądze, więc na przykład:

Od wczoraj jem obiady

Ponieważ postawiłem matematyczny wymóg noża który by był jednocześnie długi i krótki :) taki układ nierówności ma dwa rozwiązania: SCHF16 75mm*4.1mm ostrego, klasy pancerny neck oraz SCHF42D 130mm*5.0mm przepiękny surwiwalowiec

Czy społeczność jest zainteresowana mini recenzjami? Bo o tym myślę. W którym dziale?

InQuizitor

Real Steel Sorrow :P

Bo tak ;)

Swirek89

Hultafors i wszystko w temacie !

Instagram: @znozemprzezswiat
http://znozemprzezswiat.pl/

depravedsouls

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

SMF spam blocked by CleanTalk