Reklama

Mamuty

Zaczęty przez NKJ Stachu, 22-10-2019, 14:09:00

NKJ Stachu

Taki mamuci zestaw własnie powstał :)
Rękojeści ze stabilizowanego ciosu mamuta od Mammoth addict do tego patynowane nowe srebro i czarne g10.
Ostrza z elmaxu hartowanego z wymrażaniem.
Pochewki z naturalnej skóry, mamuci wzór na pochewkach namalowałem ;)
Do zestawu uszyłem też skórzane futerały na których złotą farba wymalowałem moje litery.

wymiary większego:
długość całkowita: 24,2 cm
długość ostrza: 12,5 cm
szerokość ostrza: 2,9 cm
grubość ostrza: 3,8 mm

wymiary mniejszego:
długość całkowita: 14,3 cm
długość ostrza: 6,1 cm
szerokość ostrza: 2,1 cm
grubość ostrza: 2,5 mm

Pillnitz

Mujbosz, jakie to jest ładne... :heart:

* zacnie ostrzyżony hetero sapiens *

Grzegorz45

Bardzo ładne.

pawelmomo

Stasiu weź ty zrób z raz coś brzydkiego, tak żeby inni zobaczyli że jednak jesteś człowiekiem ;P

Ed.
Byłbym zapomniał , jak co roku z nie ukrywaną pretensją zapytać : czemu nie będzie cię na zlocie?

NKJ Stachu

Dzięki :) Będę na zlocie, ale nie jako wystawca bo jak w zeszłych latach nie mam kiedy się przygotować.. za dużo pracy z zamówieniami. Staram się powoli wszystko ogarniać tak żeby co któreś zamówienie zrobić coś ponad programowego, gdzie będę mógł spróbować nowych rzeczy i poszaleć z projektami, ale póki co nie mam nic do pokazania.

LordDisneyland

Piękne noże, szkoda, że nie będzie można obejrzeć na żywo.... Ten mniejszy zwłaszcza przykuwa wzrok - świetne wymiary.

Tak przy okazji- jak rozumiem, malowałeś akrylami? Stosowałeś jakiś podkład? Napisz proszę parę słów na ten temat ;-)

...A p o c a t a s t a s i s N o w...

Sulejknives

Piękny zestaw - niby projekt prosty, ale kompozycja robi wrażenie.

"Na otworach i innych krawędziach bywają włoski". Mikko

https://www.facebook.com/Sulejknives/
Instagram: #sulejknives

Lisek777

NIesamowite! Piękne i jednocześnie eleganckie w swej klasycznie skromnej formie! KLASA!

karud

zajebiste  8D największe wrażenie (na mnie) robi to malowanie na pochwach ... toż to wygląda jak mamut (przynajmniej na fotkach)

zapraszam do sklepu www.birkashop.pl

жизнь, как посмотришь с холодным вниманьем вокруг –
такая пустая и глупая шутка...

NKJ Stachu

Bardzo dziękuję! :) Co do malowania, to tu w ruch poszły różne techniki, farby do skóry, markery, cienkopisy, nawet kredki :) wszystko zabezpieczone finishem akrylowym.

LordDisneyland

Aha, dzięki...a już podejrzewałem cię o użycie zestawu Lifecolor ;)

Tak czy siak- brawo.

NKJ Stachu

Nie znam, tego, jak bym miał pewnie bym też próbował.. dobrą robotę zrobiły transparentne markery Winsor

LordDisneyland

Cytat: NKJ Stachu w 23-10-2019, 13:32:19

Nie znam, tego, jak bym miał pewnie bym też próbował.. dobrą robotę zrobiły transparentne markery Winsor

Promarkery? Nigdy bym o nich nie pomyślał w kontekście podobnej roboty, musze spróbować, bo mamy z córką tego trochę :) Ciekawi mnie, czy ty podkładu jakiegoś używasz, czy też malujesz od razu na skórze? Wiesz, co do farbek, zawsze mam wrażenie, że to się pokruszy i odpadnie, modelarskie rzeczy zazwyczaj nie są obliczone na heavy duty  i powierzchnię, która jednak pracuje.  :( Chyba, że z miejsca i bez dotykania pochwa takowa trafiałaby do gablotki ;)