Reklama

Po CEKE 2019

Zaczęty przez domingez, 27-10-2019, 19:54:24

domingez

Na poczatek chcialbym zaznaczyc, ze sa to moje subiektywne odczucia i nie mam zamiaru nikogo tutaj obrazac. Nie wiem czy dobry dzial, wiec prosze przeniesc w razie W.

Rozumiem ze knifemaking to trudna sztuka i sporo godzin pracy potrzeba aby zdobyc doswiadczenie... ale jak widze noz, ktory nie ma czubka dobrze naoszczonego, no to sorry...

Moze mam zbyt duze oczekiwania co do customow ale wczoraj obejrzalem naprawde duzo egzemplarzy z krzywymi szlifami i koslawa KT.

Byly tez zajebiscie dopracowane sztuki ale tych raczej byla mniejszosc. Taka to moja konkluzja.

Edit: temat poprawiony
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Sami się rodzimy, sami umieramy.

Krug

Za mało chwytliwy tytuł wątku.
Mielone na forum wiele razy.
Na koniec... A co tam będzie co poczytać.

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

elrond33

Mr Mruk - chusteczki EDC (póki co) i nie tylko (niebawem).

Krug

Krug-Noże.

Swirek89

Niestety często tak jest, że na zdjęciach coś wygląda lepiej. Jakość wykonania wielu noży niestety była średnia... Pamiętajcie jednak, że noże robią ludzie i każda ,,wada" to ślad, który zostawił po sobie twórca.

Instagram: @znozemprzezswiat
http://znozemprzezswiat.pl/

Pavulon

@domingez  byłeś pierwszy raz na Zlocie ?

Krug

Krug-Noże.

Mikko

Cytat: Pavulon w 27-10-2019, 20:40:58

@domingez  byłeś pierwszy raz na Zlocie ?

A co by to miało do rzeczy jeśli tak?

Pavulon

miało by to do rzeczy czy zawsze tak było czy to trend ... ostatniego roku

domingez

A gdyby taki maker ktory walnal fuszere na CEKE jechal na Blade Show, to nie przylozby sie bardziej do wykonania i trzepal KT na systemie?

Zdaje sobie sprawe, ze dojscie do perfekcji to nie kwestia 3 blankow. Wiem, ze to wiekszy naklad pracy, lepszych narzedzi, a co za tym idzie wiekszej ceny produktu finalnego, ale nie ma co tu pierdzielic ze noz byl pikny skoro byl chusteczkowy.

Temat pewnie byl poruszany wiele razy i ostatecznie zapewne utonie w czelusciach forum ale uwazam, ze konstruktywna krytyka jest zawsze potrzebna i mam nadzieje ze zmotywuje to niektorych do przylozenia sie bardziej.

Nie wiem czy niektorzy makerzy robia tez takie spartolone egzemplarze poza sezonem ( ceke ),ale jesli tak to chyba lepiej kupic sobie More i nie miec pretensji do nikogo.

Pavulon

A powiedziałeś wprost na ceke jakiemuś makerowi że spartolił robotę ?

jma

Cytat: domingez w 27-10-2019, 21:17:34

A gdyby taki maker ktory walnal fuszere na CEKE jechal na Blade Show, to nie przylozby sie bardziej do wykonania i trzepal KT na systemie?

Zdaje sobie sprawe, ze dojscie do perfekcji to nie kwestia 3 blankow. Wiem, ze to wiekszy naklad pracy, lepszych narzedzi, a co za tym idzie wiekszej ceny produktu finalnego, ale nie ma co tu pierdzielic ze noz byl pikny skoro byl chusteczkowy.

Temat pewnie byl poruszany wiele razy i ostatecznie zapewne utonie w czelusciach forum ale uwazam, ze konstruktywna krytyka jest zawsze potrzebna i mam nadzieje ze zmotywuje to niektorych do przylozenia sie bardziej.

Nie wiem czy niektorzy makerzy robia tez takie spartolone egzemplarze poza sezonem ( ceke ),ale jesli tak to chyba lepiej kupic sobie More i nie miec pretensji do nikogo.

Chyba troche przesadzasz

Mario

Dla mnie to kolejny już Zlot.

Generalnie poziom w PCK przez ostatnie lata wzrósł niesamowicie. Ale teraz jest chyba lepiej i łatwiej niż naście lat temu. Nie wnikam jednak aż tak.
Jednak faktem jest, że poziom niektórych prezentowanych prac był niższy i to sporo niż te prezentowane choćby 10 lat temu.
Każdy jednak pokazał/wystawił/zrobił co chciał, jak umiał i w sumie jego broszka.
Nawet nie krytykowałem i nie będę. Nie podobało mi się, nie interesowało więc po co komuś nerwy szargać?
Rynek weryfikuje. A wdawanie się w zbędne utarczki słowne jest bezsensowne.

Temat wątku jest wyjątkowo słaby. Można by rzec denny. Sorki za szczerość.

Krzysztofon

Zgodzę się.
Było mnóstwo wspaniałych prac i widać jaki postęp niektórzy Makerzy wykonali. Niektóre - raczej nieliczne - stoliki były słabe, może przerost wiary w swoje siły, no to się przy nich nie zatrzymywałem, a było gdzie się zatrzymać. Głosowanie nogami itd..

Jak organizatorzy będą chcieli weryfikować poziom, przyznając miejsca za rok to ich prawo. Ja tam się cieszyłem naszym świętem :)

domingez

Cytat: Pavulon w 27-10-2019, 21:25:07

A powiedziałeś wprost na ceke jakiemuś makerowi że spartolił robotę ?

Nie, nie powiedzialem ale chyba kazdy ma oczy i swiadomosc wiec widzi co robi i wie co wystawia.

Tak jak Mario napisal kazdy wystawia co uwaza, nie pojechalem tam zeby sie klocic tylko popatrzec. Napewno slowa krytyki polecialyby gdybym nabyl "w ciemno" przez internet i dostal plaskownik pelen baboli.

Pavulon

no to chyba nie ma co narzekać w matrixie .... a jesli uważasz ze tym wątkiem poprawisz jakość PCK to wątpię .

Mario

Cytat: Pavulon w 27-10-2019, 22:02:03

no to chyba nie ma co narzekać w matrixie .... a jesli uważasz ze tym wątkiem poprawisz jakość PCK to wątpię .

Ale po co cokolwiek poprawiać?
Są ludzie którzy się rozwijają i sami dążą do coraz wyższego poziomu.
A inni robią swoje i po swojemu.

Myślę, że tu chodziło tylko o podanie jakieś opinii. Były prace na wysokim poziomie, na normalnym ale były i słabe.
I tylko tyle albo aż tyle.

Na lajcie i bez spiny

Pavulon

ja sie nie spinam po prostu potwierdza to regułę "kaszanki"

marcin90-70

@Mario podrzuć sebenze :)

Szczerze... Ja nie marudzę na niedoróbki... Zawsze mogę poprawić :)

Sprzedam:
http://forum.knives.pl/index.php/topic,148745.0.html

Naprawiam wszelakie noże. Wegliki klade. Ostrze i dopieszczam.

Mój FB
https://m.facebook.com/KnifeHospital/

KnifeHospital-moje prace

Mario

Cytat: Pavulon w 27-10-2019, 22:08:25

ja sie nie spinam po prostu potwierdza to regułę "kaszanki"

Nie chodziło o Ciebie a o mnie :-)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

SMF spam blocked by CleanTalk