Reklama

Socom Elite - z czego są wkładki i czy jest sens je zmieniać?

Zaczęty przez Harry, 01-02-2020, 04:49:09

Harry

Zastanawiam się, co to za chropowate coś jest wklejone w aluminium Socom Elite? Dobrze pamiętam, że jakiś kraton?

I czy jest sposób, by łatwo się tego pozbyć i wkleić wkładkę z CF. Tak ładnie z tym SE wygląda...  ;>

Sucholski

Hej,

Kraton jako wkłada występował w nieprodukwianym już modelu Socom. Socom Elite posiada wkładki z tzw wing-walk. Faktura tego materiału o jest o wiele bardziej agresywna i zapewnia pewniejszy chwyt - w dotyku jest jak bardzo chropowaty fakturowany metal.

Są dostępne również modele z wkładkami (Inlay) z Carbon Fiber - SKU "CF" :

W nożach MArfione Customes często jest skóra płaszczki - Stingray:

albo różne połączenia metali szlachetnych, masy perłowej etc:

Dystrybucja noży MICROTECH w Polsce.
www.m390.pl

Mikko

Jak dla mnie skóra płaszczki najlepiej się prezentuje, a ten cf jest wstawiany w klonach MT więc z nimi mi się kojarzy.

Nie bawiłbym się w to jeśli nie wiesz jak, porysujesz sobie aluminium przy wyciąganiu i będzie frustracja. Po mojemu to albo trzeba to mechanicznie podważyć czymś co nie rysuje aluminium lub zadziałać chemicznie, rozpuszczając sam klej, bez uszkadzania anodyzacji.

Z tego co czytałem, goście moczyli okładki kilka dni a potem suszarką do włosów podgrzewali delikatnie.

Harry

Cytat: Mikko w 01-02-2020, 11:15:03

Nie bawiłbym się w to jeśli nie wiesz jak, porysujesz sobie aluminium przy wyciąganiu i będzie frustracja. Po mojemu to albo trzeba to mechanicznie podważyć czymś co nie rysuje aluminium lub zadziałać chemicznie, rozpuszczając sam klej, bez uszkadzania anodyzacji.

To sobie odpuszczam. Za dużo chrzanienia i za duże ryzyko, że się w trakcie coś rozpieprzy. Mam tylko nadzieję, że te oryginalne same nie będą się odklejać...
Dzięki za info.

kosi

używałem i to ostro wielu socomów i nie zdarzyło żeby coś było w wkładkami nie tak

kptJanStampka

Czy wersję DLC Hardware, z opisu wynika że aluminium jest także pokryte powłoką DLC.
Jak to się ma w porównaniu ze zwykłym alu???
Zalety na główni to znam, ale na rękojeści??

SMF spam blocked by CleanTalk