Reklama

Ankieta - Boker w dziale "Producenci noży"

Zaczęty przez Drifter, 24-04-2020, 23:23:11

Czy uważasz, że przydałby się w poddziale "Producenci noży" dział dla Bokera

TAK - Boker powinien mieć swój dział
63 (84%)
NIE
11 (14.7%)
NIE MAM ZDANIA
1 (1.3%)

Głosów w sumie: 75

Głosowanie skończone: 29-04-2020, 23:23:11

Drifter

Powitać serdecznie - zapraszam do ankiety.
Może nic z niej nie wyjdzie i wątki nt. Bokera będą nadal jak dziś porozrzucane po całym Forum.
A może jednak ktoś dojdzie do wniosku, że obok noży z hameryki warto umieścić tą lekko niedocenioną markę z Niemiec w dziale "Producenci noży"?
:shades:

"Wszyscy kochamy chaos i przemoc" - Król Julian
"Nóż jest w twojej aorcie. Wyciągniesz go, będziesz krwawić i umrzesz. Uważaj to za profesjonalną uprzejmość" - John Wick

lobuz1

LordDisneyland

Głos na "tak"- sporo ciekawych noży robią, warto to zebrać.

...A p o c a t a s t a s i s N o w...

lawenda1975

Jeśli jest taka możliwość, to jak najbardziej.

Co Ty tak z tym nożem wszędzie chodzisz?
Przecież i tak Cie nie zgwałcą!

kgrzesiek

Jest trochę modeli Bokera. Różnej jakości. Jest o czym wymieniać poglądy. Jeśli możliwe to jasne, że TAK.

No, a jak się już bawić to LionSteel też porozrzucany, a ma trochę fajnych noży. Albo narodowościowo. Lionsteel, ER i nie wiem co jeszcze mogło by być z Włoch. Chociaż duży rozrzut jeśli chodzi o zastosowanie tych noży to kraj produkcji ten sam.

LabuddaM

ja na tak, jak będzie gdzie ją wkleić, to może w końcu zabiorę się za recenzję caracala mini :)

crywar

Dobry pomysł, Boker ma różnorodną ofertę ale wiele ciekawych modeli :D

why so serious

GarbatyAnioł

Pewnie problemem nie jest stworzenie działu jako takiego tylko jego stała rzeczowa i sprawna moderacja.

Nie ma takiej rury na świecie,
której nie można odetkać

zebrox

Jak był wątek o trzech markach noży których nie kupisz to boker był częstym wyborem. Jest dział za wielkim murem :P.

Sprzedam: Benchmade Pika, Cold steel Recon1, Cold Steel Code 4

<font size="20">KOLEGO OD KERSHAWA ZAGUBIONEGO ODEZWIJ SIE DO MNIE ZGUBILEM DO CIEBIE KONTAKT.</font>

Drifter

Cytat: zebrox w 25-04-2020, 15:34:39

Jak był wątek o trzech markach noży których nie kupisz to boker był częstym wyborem. Jest dział za wielkim murem :P.

Wrzuć zatem do tego działu również CRKT i Kershawa. CSowi też niewiele brakuje do "wielkiego muru"... zaczynają kombinować z chińską stalą.
BM i Spyderco też robią same rodzynki i nigdy nie miały żadnych wpadek  :rotfl:

ED: zapomniałem dodać SOGa - ludzie biorą to garściami, takie ładne i dobre  :alien: a swój dział ma.

"Wszyscy kochamy chaos i przemoc" - Król Julian
"Nóż jest w twojej aorcie. Wyciągniesz go, będziesz krwawić i umrzesz. Uważaj to za profesjonalną uprzejmość" - John Wick

Rysz

Cytat: zebrox w 25-04-2020, 15:34:39

Jeszcze częstszym był Microtech, który swój dział ma ;P
Ja wrócę!

Krug

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

pecado

Cytat: Krug w 26-04-2020, 10:56:14

badziewstwo żenią szwabochińce.

pierdolicie hipolicie :*
tzn - generalizujecie, bo trochę racji masz, ale nie całkiem ;)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

D J G-D

Cytat: pecado w 28-04-2020, 07:32:23

pierdolicie hipolicie :*
tzn - generalizujecie, bo trochę racji masz, ale nie całkiem ;)

no właśnie, kiedyś to sprawdzałem w wątku o Solingenach:
Cytat: D J G-D w 07-12-2018, 11:42:04

Böker - z Bökerami jest popierniczone nieźle (z ich strony: https://www.boker.de/) :
*Boker Premium Collection/Boker Manufaktur - Klingenstadt Solingen - miasto ostrzy Solingen (Niemcy)
*Boker Tradition/Boker Arbolito - Buenos Aires, Argentinien.
*Boker Innovation/Boker Plus - Europa, USA i Azja- Chiny i Tajwan https://www.boker.de/en/boeker-plus/
*Boker Magnum - chiński. Wg. ich niemieckiej strony:"Koncepcja w Solingen, projektowanie, budowa i produkcja za oceanem"  https://www.boker.de/magnum/?p=1 , i dodatkowo UWAGA od kolegi jakobym: "Parę razy zdarzyło się też, że nóż był typowo chiński, jednak logo Magnum dodawało 100% do ceny. Dla przykładu: https://forum.knives.pl/index.php?topic=158325.0. "
(+) Historia firmy i marki: https://forum.knives.pl/index.php/topic,198685.msg2553310.html#msg2553310

Wydaje się, że znajdzie się materiał na osobny dział dla Böker'a

Lutz

Zdecydowanie tak. Böker ma w swojej ofercie przynajmniej kilka ciekawych noży.

Krzysztofon

Problemem jest rozrzut jakości. Może Boker Magnum wykluczyć i za wielki mur, sporo tego jest, a jakość b.nędzna.

pecado

Cytat: Krzysztofon w 28-04-2020, 11:27:04

Problemem jest rozrzut jakości. Może Boker Magnum wykluczyć i za wielki mur, sporo tego jest, a jakość b.nędzna.

tymbardziej chyba warto mieć to wszystko skupione mniej więcej w jednym miejscu - żeby ułatwić docieranie do takich informacji, zamiast rozrzucać po n-działach-wątkach?

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Krzysztofon

w sumie..., no to chyba trzeba dobrego moderatora :)

kgrzesiek

Cytat: Krzysztofon w 28-04-2020, 11:27:04

W/g mnie to nie problem. Spyderco produkuje też w Chinach i nikt tych modeli za mur nie wyrzucił.
Poza tym bywa, że potencjalnie "gorszy" model okazuje się lepszy niż flagowy.
No i nie po to tworzenie działu żeby eliminować tylko scalać.

Cytat: GarbatyAnioł w 25-04-2020, 14:54:56

Pewnie problemem nie jest stworzenie działu jako takiego tylko jego stała rzeczowa i sprawna moderacja.

Słusznie i problemu tutaj bym się upatrywał.
Komuś musi się chcieć, musi mieć na to czas, trochę wiedzy, no i "trochę" spokoju żeby panować nad nieraz gorącymi dyskusjami ;-)
No i musi być zaakceptowany przez Administrację.

horzuff

Wg mnie zdecydowanie zasługują na swój dział. Przypiąć jeden post z wyjaśnieniem poszczególnych linii, a reszta w standardowym stylu

SMF spam blocked by CleanTalk