Reklama

Makar Pióro Wieczne

Zaczęty przez makar161, 29-05-2020, 21:09:36

slayers dance

Naprawdę piękna robota!
Szerokość pisma - jaka jest, i czy planujesz robić taka samą czy poeksperymentować z rozmiarami stalówki/tytanówki?

Cytat: baw w 23-12-2020, 22:30:07
Tyle lat na forum, a widzę, że gdzieś tam wewnętrznie łudzisz się, że Twoja argumentacja (czy też dowolnie inna) w jakikolwiek sposób wpłynie na decyzję w sprawie :shy:

Tyler Durden

Szerokość pewnie jaka sobie zamówisz B, M, F, EF. ;)  Możliwe ze bardziej dokładne dane, iformacje znajdziesz na stronie Peter Bock ;) Lub na prawie każdym forum o piórach znajdziesz próbki pisma poszczególnych stalówek.

slayers dance

Próbki znam, dlatego zapytałem.
W sumie błędnie przyjąłem ze tytanówki będzie robił makar A one jak i stalówki będą od Blocka.

Cytat: baw w 23-12-2020, 22:30:07
Tyle lat na forum, a widzę, że gdzieś tam wewnętrznie łudzisz się, że Twoja argumentacja (czy też dowolnie inna) w jakikolwiek sposób wpłynie na decyzję w sprawie :shy:

Raptorartur

Świetna robota 8D Ale w Twoim przypadku to standard.

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia  :P

makar161

Dokładnie, szerokość można dobrać w miarę dostępności stalówek, co ciekawe stalówki tytanowe, niektóre szerokości są o 20eur droższe, nie wiem z czego to wynika.

Pozdrawiam Serdecznie :)
Makar
UWAGA!!! Proszę o kontakt ze mną przez email, a nie prze prywatne wiadomości z forum, bo te nie dochodzą
Zapraszam do mojego działu:
https://forum.knives.pl/index.php/board,343.0.html
www.makarknives.com
Mail: makartools(at)Gmail.com

FORESTER1973

Świetna robota i w końcu naciski przyniosły oczekiwany efekt.
Nerka nadal w wyśmienitym stanie i ma aktualny przegląd tak że ...
A poważnie to jestem pod wrażeniem,choć było to do przewidzenia.Brakuje mi skuwki bo taka miała by dwa zastosowania.
Pomysł z symitrią i gwintem w "oku" jak najbardziej na plus.

Do skuwki,jak dla mnie to mógłby być projekt bliźniaczy do MPENA.

Lisek777

Marcin - jak zwykle u Ciebie. Precyzja na najwyższym poziomie.

A pióro do doskonała elegancja w swej skromnej i ultraczystej formie!

Szacunek!

Jasiek

Czy będzie tylko na tłoczek, czy do wyboru tłoczek/naboje? Bo jeśli przewidywane są naboje, dobrze by było mieć możliwość, jeśli jest na to miejsce, trzymania zapasowego nad aktualnie założonym. A do tego potrzebne jest ustrojstwo, żeby zapas się nie blokował w zwężającej się dupce.

duże rękojeści mają wielkie zalety; małe też mają niemałe...

Mikko

Makar może dorobić do zestawu breloczek ze schowkiem na naboje. ;) Albo kałamarz z tytanu!

Moja uwaga, bez urazy, ale napis MAKAR trochę zaburza estetykę całości. Może czas jakieś gustowne logo nanosić na klips w przyszłości, a jeśli będzie tylko bez klipsa to jakiś gustowny znaczek, taki jak Twój avatar, mniejszy od tego napisu?

Tyler Durden

Mam podobne odczucia, napis nie pasuje do tego pióra. Logi z awataru wydaje się lepszym pomysłem. Chętnie bym kupił, zależy do ceny. Czy juz jesteś w stanie podliczyć za ile będziesz sprzedawał? Może być na PW :)

InQuizitor

Szaleństwo!
Piękna  rzecz!

makar161

Cytat: Jasiek w 30-05-2020, 12:53:03

Czy będzie tylko na tłoczek, czy do wyboru tłoczek/naboje? Bo jeśli przewidywane są naboje, dobrze by było mieć możliwość, jeśli jest na to miejsce, trzymania zapasowego nad aktualnie założonym. A do tego potrzebne jest ustrojstwo, żeby zapas się nie blokował w zwężającej się dupce.

Jest tłoczek w komplecie, wyciąga się go i można dwa naboje schować, nabój zapasowy się nie blokuję :)

Cytat: Mikko w 30-05-2020, 13:19:53

Makar może dorobić do zestawu breloczek ze schowkiem na naboje. ;) Albo kałamarz z tytanu!

Moja uwaga, bez urazy, ale napis MAKAR trochę zaburza estetykę całości. Może czas jakieś gustowne logo nanosić na klips w przyszłości, a jeśli będzie tylko bez klipsa to jakiś gustowny znaczek, taki jak Twój avatar, mniejszy od tego napisu?

Mikko o żadnej urazie nie może być mowy, bo Wasze uwagi nie są złośliwe :)
Widzę, że logo wiele osób odbiera jako niepasujące więc jest pole do pracy.
Do tego modelu raczej nie przewiduje klipsa, bo jak się je weźmie do ręki to jest przyjemnie gładko i nic nie burzy, ale to custom! wszystko można zrobić ;) . Będzie skórzana pochewka i chyba drewniane pudełko.

Cytat: Tyler Durden w 30-05-2020, 13:38:26

Mam podobne odczucia, napis nie pasuje do tego pióra. Logi z awataru wydaje się lepszym pomysłem. Chętnie bym kupił, zależy do ceny. Czy juz jesteś w stanie podliczyć za ile będziesz sprzedawał? Może być na PW :)

PW wysłane :)

Oczywiscie dziękuję wszystkim za słowa wsparcia :)

Makar
UWAGA!!! Proszę o kontakt ze mną przez email, a nie prze prywatne wiadomości z forum, bo te nie dochodzą
www.makarknives.com

muunek

A ja sprzedam Ci pomysła, nie obrażę się jeśli Ci się spodoba i skorzystasz.
Żeby był wilk syty i owca cała to wystarczyłoby dorobić pierścień z materiału magnetycznego, jakieś "żelazło" a klips byłby elementem dokładanym  z magnesem (lub nawet element mocowany w kieszeni wewnętrznej na stałe) Przyłożone do do tego pióro częścią reagującą na magnes stanowiłoby rozerwalną całość..

Jasnym jest, że ów pierścień w piórze musiałby być wykonany tak, by nie zaburzać całości , ale o to chyba w Twoim wykonaniu martwić się nie muszę  ;)

Ew pochewka skórzana z klipsem ..

Nie wyobrażam sobie braku możliwości przenoszenia ze sobą pióra w kieszeni marynarki,  czy z tyłu w spodniach (trochę ryzykowne, ale czasem noszę tak długopisy, a najczęściej zwykłe ołówki,  bo są lepsze do pisania "na wszystkim".. )

Tak czy siak pomysł na pióro i wykonanie SUPER

makar161

Cytat: muunek w 30-05-2020, 23:44:26

A ja sprzedam Ci pomysła, nie obrażę się jeśli Ci się spodoba i skorzystasz.
Żeby był wilk syty i owca cała to wystarczyłoby dorobić pierścień z materiału magnetycznego, jakieś "żelazło" a klips byłby elementem dokładanym  z magnesem (lub nawet element mocowany w kieszeni wewnętrznej na stałe) Przyłożone do do tego pióro częścią reagującą na magnes stanowiłoby rozerwalną całość..

Jasnym jest, że ów pierścień w piórze musiałby być wykonany tak, by nie zaburzać całości , ale o to chyba w Twoim wykonaniu martwić się nie muszę  ;)

Ew pochewka skórzana z klipsem ..

Nie wyobrażam sobie braku możliwości przenoszenia ze sobą pióra w kieszeni marynarki,  czy z tyłu w spodniach (trochę ryzykowne, ale czasem noszę tak długopisy, a najczęściej zwykłe ołówki,  bo są lepsze do pisania "na wszystkim".. )

Tak czy siak pomysł na pióro i wykonanie SUPER

Bardzo dziękuję za pomysł :)
Też myślałem nad magnesami, co prawda do czego innego i w Mbullecie, ale to za jakiś czas :)
W tym modelu raczej nie przewiduje klipsa, ale w opracowaniu będzie inny model i tamten będzie miał klips :)

Makar
www.makarknives.com

pecado

ok, tego akurat potrzebuję.

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

FORESTER1973

Cytat: przeszczep w 30-05-2020, 01:06:23

Nooo, ruchable :)
Nie biorę bo znowu zgubię :P

Cytat: makar161 w 30-05-2020, 03:34:37

Tobie, to trzeba z jakimś magnesem :p

Skuwka z kółkiem lub otworem na łańcuszek kulkowy na szyję.
Skuwka z zatoczoną kulką i otworem.

wfmen

Na skuwce otwór nagwintowany na ozdobną śrubkę z półkolistym łbem, która mocuje w razie potrzeby klips.
Lub tak  jak tutaj.

FORESTER1973

makar161

Pomyślimy :)
Mont Blanc to moja ulubiona firma.

Makar
www.makarknives.com

vol7

Jak zwykle Makar - postarałeś się :)
Ja pisać nie umiem, więc zawsze będę fanem Twoich długopisów, ale pióro ma bardzo czystą formę!

Fabryka Rzeczy Fajnych

Druk 3D na życzenie