Reklama

War Pig puukko II

Zaczęty przez pawelmomo, 11-06-2020, 22:12:04

pawelmomo

Jak już ostatnio lecimy tym plastikiem to lećmy dalej:

"War Pig" puukko II

Ten różni się od poprzedniego kształtem głowni, grzbiet opada w kierunku "czubka" , w poprzedniej wersji grzbiet był równy na całej długości.
No i dodałem przekładki kolorowe dla przełamania kolorystycznej monotonii.

NCV1 4mm
Ostrze 110
Rękojeść 115mm
Micarta i przekładki z G10.

relikt

Ten i poprzedni to pierwsze pukko jakie mnie się podobają.

pawelmomo

Cytat: relikt w 12-06-2020, 00:43:35

Ten i poprzedni to pierwsze pukko jakie mnie się podobają.

Kiedyś musi być ten pierwszy raz .
Spodobają ci się takie, oswoisz się z tą stylistyką, polubisz i te tradycyjne ;)

slayers dance

Bardzo fajnie wyszedł.
Kurde - te twoje puukka to muszą zajebiście wygodnie w ręce leżeć.

Cytat: baw w 23-12-2020, 22:30:07
Tyle lat na forum, a widzę, że gdzieś tam wewnętrznie łudzisz się, że Twoja argumentacja (czy też dowolnie inna) w jakikolwiek sposób wpłynie na decyzję w sprawie :shy:

DARKdog

Cytat: slayers dance w 12-06-2020, 19:03:26

Bardzo fajnie wyszedł.
Kurde - te twoje puukka to muszą zajebiście wygodnie w ręce leżeć.

Tak sobie leżą.
Będę teraz zamawiał czwarte. Może będzie dobrze leżeć  :rotfl:  ;-)

dreng

Może. Zawsze możesz myśleć że już po piątym załapiesz się na zniżkę.  ;P Ale dlaczego je tak niszczysz? Czy tak szybko się zużywają?  ;)

slayers dance

Cytat: DARKdog w 12-06-2020, 19:24:22

Tak sobie leżą.
Będę teraz zamawiał czwarte. Może będzie dobrze leżeć  :rotfl:  ;-)

Nie "tak sobie leżą",
tylko wypróbowujesz różne warianty :)
Cytat: baw w 23-12-2020, 22:30:07
Tyle lat na forum, a widzę, że gdzieś tam wewnętrznie łudzisz się, że Twoja argumentacja (czy też dowolnie inna) w jakikolwiek sposób wpłynie na decyzję w sprawie :shy:

DARKdog

Eeeeee no jaja sobie robię. Leżą super i fajnie się nimi robi. Nie psuję, kupuję kolejne dla fanaberii ?

dreng

Ok, uspokoiłeś mnie. To normalne.  :rotfl:

pawelmomo

Darkdog na prezydenta....a gdy już nim zostanie, ustawimy rządowy przetarg na puukko dla każdego Polaka :D

dreng

Tak serio: świetnyl! Szorstka perfekcja. Projekt, wykonanie- bajka. Moje klimaty. Niestety. Bo zaczynam o takim myśleć. Tak, wiem. W ten sposób tworzy się potrzeby. Realnie, to nie mam żadnej konieczności posiadania kolejnego noża, ale jak tak sobie czasem patrzę...  No, szkoda by było nie mieć. Ja widzę go w czarnej, prostej pochwie z grubej skóry(podobnej do tej),  ale na rzemień. Aa, pierdolić to! Fajne mamy to hobby! No mógłbym kolekcjonować szable, nie? I wtedy parenaście tysi za jedną, bo o takich serio mówimy. To z dwojga złego dobre noże tańsze i bardziej użytkowe są. I już jest lepiej  :D

SMF spam blocked by CleanTalk