Reklama

Pierwsze noże

Zaczęty przez Najdus, 12-07-2020, 20:57:09

Najdus

Witam moje pierwsze wytwory, dla większości mistrzów rzemiosła tutaj zgromadzonych pewnie słabo ale dla mnie to kawał roboty i nauki następne będą lepsze mam nadzieję.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

RAF

eddieiron

Jak pierwsze to wstydu nie ma, górny bardzo ciekawy.

Swatch

Podasz dane techniczne ?

Najdus

Górny stal ncv1 polerowane mosiądz i orzech a ten drugi ncv1 wytrawianie w chlorku żelaza drewienko to zebrano i g10 zielone o takie dane chodziło?

RAF

LordDisneyland

Cytat: Najdus w 12-07-2020, 21:55:24

Górny stal ncv1 polerowane mosiądz i orzech a ten drugi ncv1 wytrawianie w chlorku żelaza drewienko to zebrano i g10 zielone o takie dane chodziło?

Podałbyś jeszcze wymiary obu majchrów?  ;-)

PS- dolny bardzo ładnie się prezentuje :)
...A p o c a t a s t a s i s N o w...

Najdus

Polerowany cały 30cm ostrze18cm a drugi 25cm ostrze 14cm

RAF

junasz

Całkiem niezły początek.  :)

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

Najdus

To tak wciągające rzemiosło ze każdy wyrwany czas z codzienności spędzam w swojej "pracowni" 

RAF

brony_

Całkiem udany początek  :shy:

K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

tendaj

Nie jest źle , a nawet dobrze . Niedługo dołączysz do najlepszych ;P

Sulejknives

Jeżeli to rzeczywiście pierwsze noże, to jest naprawdę nieźle. Dużo lepsze niż moje początkowe próby:)

"Na otworach i innych krawędziach bywają włoski". Mikko

https://www.facebook.com/Sulejknives/
Instagram: #sulejknives

Daimyo_K

Pierwszy bardzo ciekawy ale jak dla mnie za dużo się tam dzieje.

Drugi bardzo fajny.

Jeśli to pierwsze nożyki to bardzo dobry początek. Gratuluję.

Russia cancer of the world.

Najdus

Pierwszy robiłem bez żadnego planu operacja na żywym organizmie drugi to próba wtrawiania i wzroku na grzbiecie na pierwszym logo wytrawianie elektrolitycznie to noże szkoleniowe ;)

RAF

mwitek

Ten pierwszy to nie moja stylistyka, za to ten drugi jest fajoski.

crywar

Dobry start, ciekawie się zapowiada :)

why so serious

Makaronowy

Ten drugi bardzo fajny patrząc, że to pierwsze twoje noże. Jedynie bym wywalił ten róg przy froncie okładek by nie odłamał się w pewnym momencie przy pracy.
Ale tak poza tym fajna praca ;)

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia.

Najdus

Racja ten róg już przy szlifowaniu słabo wyglądał tylko było za późno okładki już przyklejone

RAF

Najdus

A to mój trzeci, taki dziwny coś.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

RAF

Krzysztofon

Bardzo piękny nóż, i świetna robota. Widać duży postęp - projekt,  kształt całości, proporcje b.fajne.
Co do uwag. Jak dla mnie te trawienia nie pasują do eleganckiej rękojeści, lepiej by wyglądały na prostym taktycznym czy survivalowym.
Wg mnie albo czysta głownia albo bardziej regularnie. Nie jestem fanem liści i arabesek ale jakiś szlachetniejszy wzór pasowałby lepiej.
Może jeszcze pin w środku rękojeści a nie środku dolnego drewna bo optycznie odjeżdża trochę w dół.

Najdus

Dzięki za opinie też mi się wydaje że trochę kiczowaty ale próbuje różnych technik i możliwości to trzeci nóż więc myślę dobór stylistyki też nie długo będzie lepszy.

RAF