Reklama

Proste w wykonaniu, miłe dla oka "etui" na Victorinoxa

Zaczęty przez mwitek, 16-12-2020, 15:10:50

mwitek

Hej,

Poszukuję inspiracji, chciałbym zrobić na prezent skórkę do vicka recruita. Coś prostego ale fajnego. Żeby dużo czasu nie zajęła produkcja.

Macie może wśród swoich prac i/lub kolekcji albo w zakamarkach pamięci coś na czym warto się zainspirować?

kgrzesiek

Popatrz na ostatnie posty wątku i wsuwkę  https://forum.knives.pl/index.php/topic,178772.msg2726819.html#new  podałem posiadany oryginał z ceraty. Scyzoryk 84mm nie jest wielki, można zrobić coś podobnego lub wytłoczyć/nadać kształt z przodu.

Lub prosta wsuwka z amerykańskiego sklepu dodawana do scyzoryków. Jeden kawałek skóry, zawinięty i przeszyty.

gribshift

Do noszenia luzem czy na pasku? Kiedyś popełniłem do noszenia GAKa poziomo na pasie, mało urodziwa, ale bardzo użytkowa.

Kto gorszy w dżudo,
ten krwawi dużo.

Sesio

banax

Blunio

Cytat: mwitek w 16-12-2020, 15:10:50

... chciałbym zrobić na prezent skórkę do vicka recruita....

Dokładnie czegoś takiego dzisiaj szukałem. Odwiedziłem dwa punkty dorabiania kluczy (jeden zamknięty) prowadącymi Vicki, ale nic ciekawego nie było. Pojechałem na Ptasią, a tam jeden futeralik jak patelenka, w ogóle nie pasuje, dwa razy szerszy od scyzoryka. Druga kaburka, nawet estetycznie wykonana, ale ... droższa od scyzoryka (coś koło stówki). Tak więc dla pocieszenia kupiłem dwa pomidorki zwane pikutkami (po dwadzieścia zeta) i trzeba będzie się zabawić w rymarza. Skórkę mam, nicie też  :slini:

"Strzeżcie się >Greków<, nawet jak niosą dary"
Nigdy nie rezygnuj z realizacji przedsięwzięcia tylko dlatego, że wymaga ono czasu.
Czas i tak upłynie !
Cytat kolegi Rangy67: "wszystkiego mieć nie można bo życie jest pasmem wyborów...".

mwitek

Raczej nie na pasek, raczej wsuwka może z jakimś troczkiem, myślałem o czymś w takim stylu, może z szyciem po obu stronach, choć to jednostronne jest łatwiejsze do wykonania. A czasu mało.

kgrzesiek

Przyda się mini karabinek. Używać scyzoryk z dyndającym futerałem mało wygodne.