Reklama

Szybkie pytanie

Zaczęty przez kero, 04-01-2021, 23:14:26

kero

Cześć,

gdzie można kupić tkaninę rzepową?
Potrzebuję rzepa - haczyki o wymiarach np 10x20cm.
Wszędzie gdzie się dowiadywałem są taśmy max 50mm.

Trzy akordy darcie mordy - to jest właśnie punk.
https://genealodzy.pl

LordDisneyland

Taśma haczykowa szerokości 125mm -

https://www.berotex.net/pl/tasmy-rzep/15999-tasma-rzep-125-mm-czarna-580-pes-nylon-haczyk.html

Szczerze mówiąc, nie wiem czy uda ci się znaleźć coś szerszego.
...A p o c a t a s t a s i s N o w...

gribshift

Tu maksymalnie 100mm. Szpej Baribala mam i sobie chwalę, więc raczej dobra jakość.

https://baribalpoland.pl/pl/78-do-przyszycia

Kto gorszy w dżudo,
ten krwawi dużo.

debowiakr

Baribal również na allegro goni swoje produkty, sam kupiłem niedawno u nich 100mm szerokości taśmę rzepową ;)

IEC909

Czy ktoś mi może podpowiedzieć (Wujek @super ?), co się stało, że z polskich sklepów poznikało kostkowane paliwo "ZIP military fuel"? To jest jeszcze produkowane, czy wszyscy się przerzucili na żelowany alkohol?

philiprvn

Obstawiałbym popularność różnych środków do odkażania rąk (wiadomo: pandemia). Nie dość, że uniwersalne, ogólnie dostępne to jeszcze łatwopalne i (w wypadku żeli) kleją się do paliwa właściwego.

super

Cytat: IEC909 w 10-01-2021, 14:46:32

Czy ktoś mi może podpowiedzieć (Wujek @super ?), co się stało, że z polskich sklepów poznikało kostkowane paliwo "ZIP military fuel"? To jest jeszcze produkowane, czy wszyscy się przerzucili na żelowany alkohol?

Nie mam pojęcia. Kupę lat temu poddaliśmy się sprzedażowo. Teraz widać zainteresowanie ale my już nie mamy z tym nic wspólnego. Ale co się stało że tego nie widać, nie mam pojęcia.
szkolenia survivalowe www.survivaltech.pl
szycie ekwipunku custom www.supertac.pl

doktor_zlo

Czy ktoś widział klamry National Molding Stealth w sprzedaży (lokalnej, nie z jebaja)-? Potrzaskały mi w plecaku, gdy otwierałem na mrozie; niestety, okres gwarancyjny przekroczony już 3-krotnie.

A skoro już widzę, że jest @super, ;-) to zapytam jak wygląda sytuacja ze smockiem- czy jest opcja, żeby był dostępny w tym nowym penncot'cie (wildwood, czy jakoś tak)?

super

Cytat: doktor_zlo w 19-01-2021, 19:20:09

A skoro już widzę, że jest @super, ;-) to zapytam jak wygląda sytuacja ze smockiem- czy jest opcja, żeby był dostępny w tym nowym penncot'cie (wildwood, czy jakoś tak)?
jaki smock ??
w kamuflazu Wildood wyrwiesz Mistrala który jest blisko Woodsmana ;-)
Pilgrima nigdy nie będzie w tym kamuflazu bo to inny materiał
szkolenia survivalowe www.survivaltech.pl
szycie ekwipunku custom www.supertac.pl

SirAlex

Jaki gar polecacie, który pomieści do środka Nalgene 1l zostawiajac mało luzu? Tak żeby mi to nie latało

,,Praktyczność ocenia wartość"

cosinus

Cytat: SirAlex w 28-02-2021, 23:04:20

Jaki gar polecacie, który pomieści do środka Nalgene 1l zostawiajac mało luzu? Tak żeby mi to nie latało

Trudno coś polecić, jak nie piszesz o oczekiwaniach.
500 ml? więcej? pokrywka wymagana?

Większość opisywana jako pasująca do nalgene taka jest.
Latanie nie zachodzi mimo ew luzu 2-3mm, bo dół jest łukowaty (okrągły) a nie do winkla.

Multum chińskich z wiadomych źródeł, po prze-markowe są 3x za drogie.

hendaye

kup gar, który Ci pasuje, a ewentualny luz upchnij kawałkiem kory, korka albo patyczkiem - tak upycham gaz w kubku.

werty

Kupował ktoś ubrania z tej strony? Jest to warte cokolwiek?
https://import-ua.com/

Po prostu Maciek

philiprvn

300 zł za kompletną ,,gorkę"? Jakoś trudno w to uwierzyć. Do tego to tłumaczenie maszynowe:

Cytat

Modyfikacja kompletu sztormowego ,,Gorka-5", zaprojektowanego do warunków codziennego noszenia na polu w okresie półrocznym. Komplet odzwierciedla nowoczesną koncepcję kombinezonu sztormowego dla sił specjalnych. ,,Te kostiumy można zobaczyć na strzelcu maszynowym grupy poszukiwawczej i szturmowej, na oficerze bezpieczeństwa Służby Bezpieczeństwa Ukrainy, a na snajperze oddziału sił specjalnych veveshnogo - każdy jest zdecydowanie dobrą rzeczą, która stała się symbolem przynależności do,, robotników wojennych ".

redtwo.m

Muszę dobrać kieszenie boczne do plecaka 987B/MON - najlepiej z oferty Wisportu. Jaki kolor z palety RAL mam wybrać bom głupi: 6003, 7003, 7008 ? W specyfikacji plecaka jest tylko że tkanina w kolorze jasnozielonym ...

philiprvn

Szukam nerki w podobnym układzie (trzy kieszenie z przodu). Ktoś coś może polecić?

SirAlex

Możecie polecić zagraniczne kanały yt o tematyce outdoorowej, najlepiej w formie vlogów,  czy tak jak to robi nasz rodzimy Bushcraftowy?  :D

,,Praktyczność ocenia wartość"

Michal_G

Rogelli Skyhawk, genialne sportowe okulary ochronne (n. na rower) z wkładką do szkieł korekcyjnych. Jak znajdę chwilę żeby zdjęcia zrobić to jakąś recenzję popełnię. Pytanie - czy są do nich dostępne szkła fotochromowe? Przy zmiennej pogodzie (raz silne słońce raz szaro i ciemno) były by bardziej uniwersalne, nie trzeba by przekładać z przeciwsłonecznych na bezbarwne i z powrotem.

Gdy ODS-y wychodziły w morze i AN-y grzały silniki
w portki ze strachu robili Niemce i Duńczyki

philiprvn

A nie możesz dać do optykowi do wykonania na wzór?

SMF spam blocked by CleanTalk