Reklama

Wspólny zakup kamieni diamentowych triangla w promocyjnej cenie.

Zaczęty przez uBartosz, 06-02-2021, 23:46:23

uBartosz

Chciałbym zakupić osławiony już na naszym forum kamień diamentowy od Triangla.
Jednakże wystarczy mi jeden...
Czy znajdzie się osoba, która zakupiła by ze mną zestaw na pół?

https://sharg.pl/product-pol-111463-Ostrzalki-diamentowe-Spyderco-Tri-Angle-2szt-204D.html
Proszę o kontakt na PW.

Kupię Spyderco PM2 użytkowany.

Skiper

Cytat: uBartosz w 06-02-2021, 23:46:23

https://sharg.pl/product-pol-111463-Ostrzalki-diamentowe-Spyderco-Tri-Angle-2szt-204D.html
Proszę o kontakt na PW.

A do czego komuś jedna sztuka?

smutna_niespodzianka

uBartosz

Cytat: Skiper w 07-02-2021, 05:48:00

A do czego komuś jedna sztuka?

Jeśli ktoś uważa, że na jednym nie da się naostrzyć, to ten wątek nie jest dla niego...
Mnie na zestaw triangle, zwłaszcza poszerzony o diamenty, zwyczajnie nie stać.
Tzn. i tak z ostrzeniem na jednym sobie poradzę, a tyyyle pieniędzy to dołożę do noża.

fenei

Bez obrazy, ale za tą forsę kupisz jakiś tani system i diamenty.

Ostrzenie na jednym diamencie, duugim i wąskim to ździebko hardkor.

Może jednak kupisz  ( uwaga, lokowanie produktu) dużą płytką ( patrz pozycja 6  z mojego bazarku) i jeszcze przemyślisz sprawę.
Na tą chwilę twoje podejście jest trochę w stylu " a bo co wy tam wiecie"  :dodge:

uBartosz

Podejście w stylu "mam swój plan".
Rampę na odpowiedni kąt wykonać z możliwością obrotu na drugą stronę to w moim warsztaciku 2h roboty.
Idzie PW.

FORESTER1973

Cytat: fenei w 07-02-2021, 10:18:32

Bez obrazy, ale za tą forsę kupisz jakiś tani system i diamenty.

Ostrzenie na jednym diamencie, duugim i wąskim to ździebko hardkor.

Bzdura
Posiadłem tajemną umiejętność ostrzenia z ręki ale co jakiś czas lubię sobie "przypomnieć" /odświeżyć kąt na TA.
Okazało się,że gniazda w podstawce mają różny kąt więc ostrzę na jednym pręcie ,tym od wewnątrz do osiągnięcia drutu a następnie obracam podstawkę i ostrzę drugą stronę.
Działa i nie potrzebuję dwóch prętów równocześnie a i kąt mam ten sam.

fenei

cosinus

Cytat: FORESTER1973 w 07-02-2021, 14:05:42

Bzdura
Posiadłem tajemną umiejętność ostrzenia z ręki ale co jakiś czas lubię sobie "przypomnieć" /odświeżyć kąt na TA.
Okazało się,że gniazda w podstawce mają różny kąt więc ostrzę na jednym pręcie ,tym od wewnątrz do osiągnięcia drutu a następnie obracam podstawkę i ostrzę drugą stronę.
Działa i nie potrzebuję dwóch prętów równocześnie a i kąt mam ten sam.

Chciałeś powiedzieć, że róznica kąta prawo-lewo w urządzeniu jest większa niż błąd od trzymania noża w powietrzu ludzka ręką, prawą lub lewą? Chyba że masz endoprotezę z Nortonem w środku.
Do tych systemów genetycy powinni wychodowac człowieka, który ma dwoje oczu, ale jedną rękę wyrastającą np z nosa, byłoby idealnie.

Nie atakuj, że nie rozumiem, bo tezę rozumiem, mam dwa różne diamenty do turnboxa, promocyjne do-zakupy w różnych latach - ino nie do końca z nią się zgadzam.

FORESTER1973

Tak,mam taki zestaw,że różnica jest w chuj duża i Tak potrafię tak ostrzyć na TA że kąty są idealne właśnie na jednym pręcie.
Mam zawsze pręt na przeciw.
Można to osiągnąć na dwóch o równych kątach przesuwają podstawkę tak ,żeby ręka nie musiała wykonywać ruchów na boki.
Spróbuj.

Cytat: fenei w 07-02-2021, 15:12:13

No patrz. A ja głupi latałem dookoło ostrzałki  :frown:

No patrz a pisałeś ,że na jednym pręcie to hardkor a Ty po prostu biegać nie możesz  :D a nie to ,że jeden pręt nie wystarczy.
Ja też nie lubię a że jestem perfekcyjny więc wolałem pomyśleć i obracać podstawką  :rotfl:

rybak

Cytat: uBartosz w 06-02-2021, 23:46:23

Proszę o kontakt na PW.

"Oslawiony" to jest dosc malo pozytywne okreslenie na cos, co bym mial chciec kupic... z tego co ja pamietam z polskiego, ale moze juz cos zapomnialem, nie da sie wykluczyc :shy:

A z tego, co pamietam, ze pisalem o moich doswiadczeniach z tymi pretami i dosc szybkiej sprzedazy (pisalem na forum, fakt, ze jakie 15 lat temu...), to te doswiadczenia pasuja do znaczenia "oslawiony", jakie pamietam... mam nadzieje, ze nadazacie za mna...? :shy:

Jasne, ze bogatemu nikt nie zabroni, ale jesli moglbym cos doradzic, to bym se spokoj dal z tymi pretami od triangla i bym popatrzyl za jakas plytka typu 5*1" od EZE-Lap, DMT, czy czyms podobnym.

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Swatch

Sądzę że się zawiedziesz na tych prętach .Posiadam i dupy nie urywają .

rybak

Cytat: swatch w 07-02-2021, 21:59:26

Sądzę że się zawiedziesz na tych prętach .Posiadam i dupy nie urywają .

Za to urywaja czubki.

A jak sie nie chce, zeby urywaly, to ostrzenie jest tak upierdliwe, ze jestem sobie w stanie wyobrazic, ze ktos te prety przegryzl ze zlosci...

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

FORESTER1973

To wszystko po części prawda zwłaszcza jak się ostrzy wg instrukcji lub nie kończąc pociągnięć na powierzchni pręta.
Jeżeli czubek się omsknie to tak jak piszesz czubek przestaje być czubkiem a robi się "kulką"..Niektórzy będą wiedzieć co to "kulka" w głowni znaczy.
Sam "system" i to co oferuje w chuj drogi ale da się tym nóż dobrze naostrzyć nawet na jednym pręcie  :)

SMF spam blocked by CleanTalk