Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

Ostrzałki THE EDGE

Zaczęty przez zespół_kolba.pl, 04-03-2021, 11:04:47

zespół_kolba.pl

Dzień dobry!

Chcielibyśmy podzielić się z Wami nowymi ostrzałkami THE EDGE, które wprowadziliśmy do naszej oferty i zarazem poznać Waszą opinię na ich temat :) Dlatego też, dla 3 zainteresowanych osób, prześlemy bezpłatnie pakiet 6 modeli:

autoSHARP - najpostsza "przydomową", oparta o węgliki spiekane
pointSHARP - ciekawy prosty system z regulacją kątów na węgliku i ceramice
proSHARP - dla pieścicieli ostrzy :) system oparty o diament w gradacji 240/600/1000
3 x stoneSHARP - klasyczne kamienie, 3 modele o różnych gradacjach.

Link do wszystkich modeli:
https://kolba.pl/pl/search?page=1&producers%5B%5D=234389&sort=priceDesc&query=555-

Opinie testerów chcielibyśmy poznać w tym temacie, szczerą, bez pudrowania, tak jak jest, co Wam się podobało, co winno zostać zmienione, jak postrzegacie relację ceny do jakości. Miło by, było zobaczyć materiał uzupełniony o zdjęcie czy może jakiś filmik.

Osoby zainteresowane prosimy o podanie danych do wysyłki na PW ([email protected] temat: Ostrzałki THE EDGE wysyłka) i wpisania tu informacji: Pierwszy, drugi lub trzeci (tak by wszyscy wiedzieli, że pakiety już są rozdane), obowiązuje zasada kto pierwszy ten lepszy :)

Rourke

"-Nie jestem może człowiekiem wrażliwym, ale jakoś wolę zapach lasu i łąki od smrodu rozkładających się ciał."

smutna_niespodzianka

Swirek89

Instagram: @znozemprzezswiat
http://znozemprzezswiat.pl/

Szuzyn

zespół_kolba.pl

Szybcy jesteście :)

Pakiety ostrzałek dziś zostaną do was wysłane ;)

Życzymy wam owocnych testów i czekamy na wasze opinie!

akira

Testowałem jedną z tych ostrzałek: point Edge - to chyba ta z regulacją kąta ostrzenia. Moja opinia bazująca na doświadczeniach empirycznych (poparta wypowiedziami i doświadczeniami osób postronnych/niewnożowionych): najlepiej wydane pieniądze!!! Szybkość  i łatwość ostrzenia (po krótkim instruktażu z mojej strony) nie ma sobie równych. Plus - możliwość regulacji kąta ostrzenia.
Obdarowałem nimi już dwie osoby w rodzinie i póki co, są bardzo zadowolone z użytkowania.

Swirek89

https://www.instagram.com/p/CMB1wkyjSVV/

Kurier był z rana :) na pierwszy rzut oka jest fajnie   ;-) Testy czas zacząć  ;>

smutna_niespodzianka

O, to dobrze, Ty masz jutro pierwszy dzień ,,wolności", wpadaj z ostrzałkami na ławkę pod blok (spacer dobrze Ci zrobi) to Ci wszystkie kuchenniaki przez okno wyrzucę ;P a Ty mi je potem do skrzynki :D

Swirek89

Cytat: smutna_niespodzianka w 05-03-2021, 09:48:57

O, to dobrze, Ty masz jutro pierwszy dzień ,,wolności", wpadaj z ostrzałkami na ławkę pod blok (spacer dobrze Ci zrobi) to Ci wszystkie kuchenniaki przez okno wyrzucę ;P a Ty mi je potem do skrzynki :D

Jak tylko wyjdziesz to z browarkiem wpadniesz i będziemy testować:)

ramor7

Ja też się dziś skusiłem na jedną. Ciekawe jak się będzie sprawować.

Moje EDC : CRKT Avant, Leatherman Wave/ do tego zestaw bitów z przedłużką i kluczem fajkowym Vicka, latarka 5.11 EDC 1AAA,?  Lumintop EDC 18, plecak 5.11 AMP 24 plus apteczki.... i cała masa rzeczy, które mogą się kiedyś przydać.

Szuzyn

Kurier dotarł, zaraz rzucam okiem na zawartość  :D

Rourke

Do mnie paczka dotarła wczoraj, wstępnie już się zapoznałem z zawartością, ale szegolólowe refleksje będą później.

"-Nie jestem może człowiekiem wrażliwym, ale jakoś wolę zapach lasu i łąki od smrodu rozkładających się ciał."

smutna_niespodzianka

Strasznie duże te Wasze paczki, powietrze czy bonusy ;P

Rourke

Cytat: smutna_niespodzianka w 09-03-2021, 13:06:08

Strasznie duże te Wasze paczki, powietrze czy bonusy ;P

Bonusem były ostrzałki, bez pudełek zawartość paczki wygląda tak:

smutna_niespodzianka

Oj widzę że tymi V-kami to scyzoryka całego bym nie naostrzył, pewnie ze 2cm KT od strony rękojeści nie dosięga do ceramiki/węglika :?

kgrzesiek

Cytat: smutna_niespodzianka w 09-03-2021, 13:41:16

Oj widzę że tymi V-kami to scyzoryka całego bym nie naostrzył, pewnie ze 2cm KT od strony rękojeści nie dosięga do ceramiki/węglika :?

Czepialstwo. Irek kupiłbyś świadomie taką ostrzałkę do wszystkiego (skoro wymieniasz scyzoryk)? To sprzęt do marketowych szefów i w tej roli może sprawować się idealnie.
Niech chłopaki sprawdzą i napiszą co i jak ;-)

smutna_niespodzianka

Cytat: kgrzesiek w 09-03-2021, 13:47:16

Czepialstwo. Irek kupiłbyś świadomie taką ostrzałkę do wszystkiego (skoro wymieniasz scyzoryk)? To sprzęt do marketowych szefów i w tej roli może sprawować się idealnie.
Niech chłopaki sprawdzą i napiszą co i jak ;-)

Uwaga niby słuszna, ale np taki pikutek, jak nim obierasz jabłko to tą częścią bliżej rączki, a jak będziesz miał pierwsze 2 cm KT tępe to obieranie się komplikuje ;P

kgrzesiek

Cytat: smutna_niespodzianka w 09-03-2021, 13:53:12

Uwaga niby słuszna, ale np taki pikutek, jak nim obierasz jabłko to tą częścią bliżej rączki, a jak będziesz miał pierwsze 2 cm KT tępe to obieranie się komplikuje ;P

Dalej słaby strzał. Pikutek, obierak ma z 8cm. Spokojnie duże jabłko się objedzie bez tych 2 pierwszych cm :-)
Na tych płaskich kamieniach naostrzy się wszystko, tylko czasem długo to może trwać. Na systemie z diamentami prawie wszystko, pomijając jakieś "kurdupelki". Proponowane V-ki dadzą radę w większości kuchenniaków. Świadomy właściciel Japońca za 2,5k nie kupi tej ostrzałki.
Chodzi o sprawdzenie do czego się one nadają dla Kowalskiego, bo ja wiem, że Ty wiesz.
Niecierpliwie czekam na recki i nie zaśmiecam już wątku Kolby ;-)

dannywrocek

Jakieś refleksje? Forum przez pewien czas było na wakacjach,to może coś już się narodziło?