Reklama

Moje noże i nie tylko...

Zaczęty przez Genovese, 12-09-2021, 13:58:13

Genovese

Jake Hoback A15 slimline.Od tygodnia obcuje z tym nożem.Moim zdaniem doskonały projekt.Idealnie trafiający w mój gust.Według informacji producenta model ten produkowany jest w Chinach.Pewnie dlatego jego jakość jest po prostu świetna.Naprawdę nie ma się do czego przyczepić.Odbiór dizajnu noża to jak wiadomo kwestia bardzo indywidualna.Kolega na CK zwrócił uwagę ,iż kontrowersyjna dla niego w projekcie A15 jest zaślepka przy pivocie ( duszek , plamka).
Od strony ergonomii rękojeść jest swietnie wyprofilowana oraz posiada aż 140 mm, dlatego osoby posiadające większe lub wręcz duże dłonie powinny być zadowolone bo nóż super fajnie układa się w ręce.Ostrze 95 mm wykonane jest ze stali CPM 20CV.Mechanika specyficzna w sensie odgłosu.Działa moim zdaniem perfekcyjnie.Blokada również bardzo pewna.Brak BP nawet jak sprawdzam na czubku noża.Wczoraj podczas imprezy mogłem nim kliknąć ok 100 lub więcej razy...?.Za każdym razem otwarcie noża daje naprawdę wiele radochy...?Podobne odczucia mają osoby nie nożowe.?
Dlatego biorąc to wszystko pod uwagę moim zdaniem oceniając A15 pod względem relacji ceny do otrzymanej jakości daje 9 na 10 punków.
Należy też pamiętać ,że obecnie mamy bardzo słabego złotego wiec to też wpływa na ostateczną cenę końcową płaconą np. w Lamnia.

Blunio

Cytat: Genovese w 07-08-2022, 17:34:19

Jake Hoback A15 slimline.Od tygodnia obcuje z tym nożem.

Hm .... ale do rzeczy ;)
Nóz może się podobać, nawet plamka duszek dodaje mu uroku  :-*
Jak dla mnie brakuje mu kolka, ale to rzecz indywidualna  :dodge:
Gratuluję nabytku   :P

"Strzeżcie się >Greków<, nawet jak niosą dary"
Nigdy nie rezygnuj z realizacji przedsięwzięcia tylko dlatego, że wymaga ono czasu.
Czas i tak upłynie !
Cytat kolegi Rangy67: "wszystkiego mieć nie można bo życie jest pasmem wyborów...".

Genovese

Cytat: Blunio w 07-08-2022, 19:23:04

Hm .... ale do rzeczy ;)
Nóz może się podobać, nawet plamka duszek dodaje mu uroku  :-*
Jak dla mnie brakuje mu kolka, ale to rzecz indywidualna  :dodge:
Gratuluję nabytku   :P

Dzięki.Też nie mam problemu z tą zaślepką na pivocie. :D

Genovese

Genovese

Mocno spodobał mi się mój ostatni nabytek od Jake Hoback A15 slimline.Dlatego postanowiłem skosztować kolejny projekt od tego producenta czyli Summit.Dziś rano dotarła paczka z Lamnia.Za jakiś czas wrzucę jakąś mini "recenzję".Na dzień dzisiejszy mogę jedynie napisać ,że nóż zostaje i jest kozacki oraz ,że uczę się korzystać z tego kołka...  ;P :D

Genovese

Kołek ustawiony i teraz strzela pięknie. :shades:

Genovese

Andre de Villiers Butcher UTL :

Blunio

Cytat: Genovese w 21-08-2022, 12:42:54

Andre de Villiers Butcher UTL :

Wygląda jak brzytwa dziadka ?
I do samoobrony średnio się nadaje  :dodge:

"Strzeżcie się >Greków<, nawet jak niosą dary"
Nigdy nie rezygnuj z realizacji przedsięwzięcia tylko dlatego, że wymaga ono czasu.
Czas i tak upłynie !
Cytat kolegi Rangy67: "wszystkiego mieć nie można bo życie jest pasmem wyborów...".

Genovese

Cytat: Blunio w 21-08-2022, 17:40:40

Wygląda jak brzytwa dziadka ?
I do samoobrony średnio się nadaje  :dodge:

Słyszałem już też ,że wyglada jak pingwin...:D :D :D
W kwestii samoobrony nadaje się super tylko kwestia techniki.Takim nożem tniesz. :)

Genovese

Genovese

Pohan Leu :

lawenda1975

Andre de Villiers Butcher UTL, nie wiem czy wygląda jak "brzytwa dziadka" ale świetny jest. :)

Co Ty tak z tym nożem wszędzie chodzisz?
Przecież i tak Cie nie zgwałcą!

Genovese

Cytat: lawenda1975 w 02-09-2022, 16:07:09

Andre de Villiers Butcher UTL, nie wiem czy wygląda jak "brzytwa dziadka" ale świetny jest. :)

Serdeczne dzięki...  :D

Tymczasem do mnie jakiś czas temu dotarł mój pierwszy Mick Strider Custom XXL WP Tanto:

przemekspce

:heart: Spydie :heart:

Moja galeria

Genovese

Cytat: przemekspce w 17-09-2022, 16:25:19

Customem w kamienie? ;)

Będzie używany więc wiesz...  :shades:

Genovese

DSCF8087.jpgDSCF8095.jpg  IMG_7692.jpg