Reklama

Slov puukko IV

Zaczęty przez pawelmomo, 10-10-2021, 14:14:56

pawelmomo

Slov puukko IV

80crv2 4mm
110 mm ostrza
120 mm rękojesci

Mosiądz , poroże , brzoza karelska, poroże.

Dominicus

Nie pogardziłbym takim, przyznam.  :slini: Pochewka też zacna, chociaż wolę z pętelką.  :P

rybak

juz pisalem gdzie indziej ;P to nie bede wrzucal wszedzie tego samego ;)

ale swietne, inne tez.

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

kgrzesiek

Zgadza się rybaku. Wysyp ładnych prac. Ten też świetny. Ale chyba lepiej pod każdym to samo niż nic :D

pawelmomo

Cytat: kgrzesiek w 10-10-2021, 17:25:36

Zgadza się rybaku. Wysyp ładnych prac. Ten też świetny. Ale chyba lepiej pod każdym to samo niż nic :D

O to to to !  :D

Dzięki wszystkim za odwiedziny, faktycznie wysyp...bo poświęciłem w końcu niedzielę i uzupełniłem zaległości na forum.

Krzysztofon

Cytat: kgrzesiek w 10-10-2021, 17:25:36

No to wpiszę opinię choć odkrywcza nie będzie ;) Ładny skubaniec.
Te ciemne przekładki dodają urody.

carl

przekonuje się po trochu do tego kształtu rękojesci

kgrzesiek

Cytat: carl w 12-10-2021, 13:07:00

przekonuje się po trochu do tego kształtu rękojesci

Kolego bierz w ciemno. Taka rękojeść świetnie leży w dłoni.
Jak oglądam Twój stan posiadania, kilka puukko od Pawła różnią się przekładkami/materiałami rękojeści. Warto spróbować inny kształt ;-)

Stryjon

Dotarł do nowego właściciela :)
Jestem zachwycony tym nożem, będę dawał znać jak się sprawuje choć już wiem że będzie to sama przyjemność - używanie tego cuda :)

futokoro

Znasz moje gusta, Pawle, i wiesz, że ja wolę bardziej krągłe i grzybkowate dupki na rękojeściach puukko.
Niemniej, to nieco młotkowate zakończenie rękojeści staje sie powoli Twoim znakiem rozpoznawczym.
A co do noża to bajka, jak zwykle! :)

"(...) był indywidualistą. Nie znosił celebry, nie pragnął władzy, kolekcjonował cenne księgi, zajmował się magią i literaturą".