Reklama

Kershaw cryo II

Zaczęty przez Hans, 14-01-2022, 11:37:00

Hans

Witam przymierzam sie do kupna aczkolwiek na nozu jest powloka tytanowo-weglowa i tu pytanie jak sie to ma do krojenia np pomidora ? Moga zostac na stale jakies slady na ostrzu lub zmieni to smak jedzenia ?


Hans

I to samo pytanie z tym ze pacjent to kershaw kingbolt


ramor7

Ja przez dobre 2 lata codziennie używałem Cryo II do spożywki, strugania, cięcia różnych materiałów i wielu innych rzeczy. Moim zdaniem powłoka jest wystarczająco dobra.

Moje EDC : CRKT Avant, Leatherman Wave/ do tego zestaw bitów z przedłużką i kluczem fajkowym Vicka, latarka 5.11 EDC 1AAA,?  Lumintop EDC 18, plecak 5.11 AMP 24 plus apteczki.... i cała masa rzeczy, które mogą się kiedyś przydać.

Nukibo

#3

Powłoka raczej solidna. Problemem w Cryo jest moim zdaniem jimping na wysokości podcięcia listka blokady - tworzy się niemal ostry hotspot, choć to zależy od tego, gdzie się komu palce układają.

"Jeżeli stępi się siekiera, a ostrza się nie naostrzy, to trzeba wytężyć siły. Korzystniejszą jednak rzeczą byłoby posłużyć się mądrością." (Kazn. 10, 10)

"nie da się nim zatrzymać sporej perskiej armii, ale ma wykałaczkę" (Yossarian)