Reklama

Czołówka taktyczna - I tryb czerwona dioda

Zaczęty przez moli24, 28-02-2022, 13:47:37

moli24

Część :D
Szukam czołówki taktycznej z tym ze I tryb czerwona dioda...?

Emu

moli24

dzięki za podpowiedz :D popatrzyłem na stronę www i nie ma tam tej informacji...jesteś pewien ze pierwsze naciśnięcie przycisku to dioda czerwona?to priorytet dla mnie żeby nie było kombinacji...

moli24

czy na całym świecie robią jedna czołówkę w której jako pierwsza zapala czerwona dioda? może coś programowalnego? ;>

unabomber

Petzl Strix. Jedyna słuszna latarka "taktyczna".

moli24

dzięki fajna  8D tylko trochę cena zabija :special: korzystałeś z niej? warta tej kasy?

unabomber

Warta. Moze znajdziesz wersje bez IR - jest duzo tansza. Mam swoja od siedmiu lat. Uzywana duzo, czesto do pracy. Nie ma na niej, zadnych oznak zuzycia. Wlaczniki chodza jak nowe, gwint rowniez. Jedynie guma paska juz rozciagnieta - jeszcze kilka lat wytrzyma a wymiana to zaden problem.
Ona ma duzo zalet oprocz wybitnej pancernosci (spokojnie mozesz po niej deptac): wlacznik dziala tak, ze najpierw czerwone swiatlo (lub inny kolor, jaki wybierzesz)  potem mini diodka 0.5lm (mi wystacza do wiekszosci rzeczy, bardzo dyskretne swiatlo), potem wieksza dioda (dwa tryby). Zasilanie AA, chodzi na akumulatorkach tez. Dwie - trzy noce swieci. Wazne, ze baterie wymieniasz po ciemku, w 5 sekund - nic sie nie zgubi, nie ma kombinowania. Niektorzy powiedza, ze ma za malo mocy - wiesz jak jest - zapalisz 100-200 lm i widzisz tam gdzie swiecisz i wiecej nic. Ta latarka nie oslepia i to jest najwazniejsze. W razie czego mozna miec jakis maly miotacz fotonow (jak np Olight Baton).
Z pewnoscia bedziesz Pan zadowolony a jak nie to chetnie ja od Ciebie odkupie - przyda mi sie druga na starosc...  :rotfl:

moli24

konkretna recenzja :D poszperam za nią... ;>

Tayniak

Cytat: unabomber w 26-03-2022, 17:23:43

Petzl Strix. Jedyna słuszna latarka "taktyczna".

Wygląda bardzo zachęcająco...a jednocześnie zupełnie niedostępnie...

maba

Sofirn D25LR, dłuższe wciśnięcie z off i odpala czerwona, zresztą nie byle jaka bo SST20 DR 660nm :D

RNL

Cytat: moli24 w 28-02-2022, 13:47:37

Część :D
Szukam czołówki taktycznej z tym ze I tryb czerwona dioda...?

Petzl Tacticca z czerwonym filtrem
,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

moli24

Cytat: maba w 27-03-2022, 15:19:06

Sofirn D25LR, dłuższe wciśnięcie z off i odpala czerwona, zresztą nie byle jaka bo SST20 DR 660nm :D

cena bardzo fajna :D

super

Cytat: RNL w 27-03-2022, 15:28:22

Petzl Tacticca z czerwonym filtrem

Podbijam wątek .

Kurwa Mac . Kolejny petzl pęknięty. Już ich nie liczę .
Pomocy.
Wszystko co wiedziałem już wykorzystałem.
Strix- kosmicznie drogi i duży
Wizardy mam trzy , w tym czerwonego . Za duży i zaciezki do noszenia na szyi jako zapas lub światło obozowe używane raz na trzy dni.
Petzle miałem wszystkie .
Szukam
- lekkiej jak petzl ( ale to można obejść )
- tak samo małej jak petzl lub ciut większej
- zasilanie dowolne AA, AAA, CR ...odpada 18ilesttam bo wtedy wymiary są już za duże . Odpada lądowanie bo szukam latarki na koniec świata z czerwonym filtrem

Mam princetony tez . Jakość wykonania ciut lepsza niż petzl ale świecą słabiej

Jest coś takiego ?
Ktoś robi customy?

szkolenia survivalowe www.survivaltech.pl
szycie ekwipunku custom www.supertac.pl

Soul Savage

Używam Black Diamond Spot 350. Nie wiem, czy można nazwać ją taktyczną, ale da się ją ustawić tak, aby włączało się pierwsze czerwone światło.

Emu

Podepnę się. Poszukuję czołówki na AA coś jak Zebralight H5x. Światło flood, ciepła dioda, koniecznie kątówka z body z alu w stylu Zebry ale w rozsądnym budżecie.

melonmelon

Mam Wizarda modowanego na czerwono: sterowanie bez zmian.
Jaram się jak dziecko od ponad roku, zajebista (mam w sumie z 5 Wizardów).
Modować!

pozdro

Nie ma mnie, w Łodzi siedzę.
Zapraszam na blog o obróbce cieplnej http://blog.melontools.com/obrobka_cieplna/

kluczyki robię, gitarki, mogę skrzypce

DORADZTWO W ZAGADNIENIACH OBRÓBKI CIEPLNEJ STALI I NIE TYLKO

HuleLam

palpatine

Cytat: super w 28-11-2022, 20:25:10

Podbijam wątek .

Kurwa Mac . Kolejny petzl pęknięty. Już ich nie liczę .
Pomocy.
Wszystko co wiedziałem już wykorzystałem.
Strix- kosmicznie drogi i duży
Wizardy mam trzy , w tym czerwonego . Za duży i zaciezki do noszenia na szyi jako zapas lub światło obozowe używane raz na trzy dni.
Petzle miałem wszystkie .
Szukam
- lekkiej jak petzl ( ale to można obejść )
- tak samo małej jak petzl lub ciut większej
- zasilanie dowolne AA, AAA, CR ...odpada 18ilesttam bo wtedy wymiary są już za duże . Odpada lądowanie bo szukam latarki na koniec świata z czerwonym filtrem

Mam princetony tez . Jakość wykonania ciut lepsza niż petzl ale świecą słabiej

Jest coś takiego ?
Ktoś robi customy?

Podobne do Petzla są Silvy. Są modele taktyczne z polimerów. Lekkie, zbliżone gabarytowo.
https://specbrands.pl/mr30-tactical-latarka-czolowa-silva  -przykład, na allegro są

Duży wybór oferuje też Nitecore oraz Fenix.
Tutaj są modele alu jak i z polimerów. Przejrzeć warto.

Swoją drogą jeśli ma być mocna to dlaczego z plastiku? Metal to jednak metal, czy się upuści czy w jaskini przyłoży o skałkę. A że ciut cięższe. Coś za coś. Po to są te dodatkowe paski stabilizujące przez środek głowy. I jaki sens ma akus o małej pojemności? Są modele ładowalne. Ale taka na 18650 nie musi być drastycznie większa, będzie trochę cięższa, ale pozwala na dłuższy czas świecenia. Przy ciuchach outdoorowych nie stanowi problemu schowanie czołówki. W dowolnej kieszeni kurtki, na smyczy, w bojówkach czy plecaku.

RNL

@super W Decathlonie są proste jak cep czołówki co jak petzl wygladaja ale są z gumoplastiku

Miałem 3 Petzle i żodyn mi nie pękł, w Myo3 złamał się ten kabel telefoniczny taki po 15 latach

https://allegro.pl/oferta/czolowka-mysliwska-furtiv-100-80-lumenow-11957945884?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_turystyka_pla_pmax&ev_campaign_id=17959731294&gbraid=0AAAAAD24kbPFXxQl8Seq9qXMJNMtIj6zk&gclid=Cj0KCQiA-JacBhC0ARIsAIxybyNph-IDVOniqQx_wMq0jzLN9TtyMhVPZt5rlZflcHnXnrilK2S_Nq8aApTLEALw_wcB
Mój Młody używa w harcerstwie, ja mu czasem podbieram- stosunek ceny do jakości super, nomen omen
,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

sqter0

Dobryk
Używałem Princeton Tec FRED do czasu jak nie zgubiłem. Fajna mała. teraz mam SILVA, ale za krótko żeby wyrobić sobie opinie.

"Masz trzy sekundy, żeby wstać, bo cię zadźgam sucharkiem"